Sense kost
SPONSORERET indhold

Maria tabte 1,6 kilo med Sense: ”Jeg har lært at acceptere en højere idealvægt”

Maria har, så længe hun kan huske, drømt om at veje 75 kilo. Planen var derfor at tabe 5 kilo med Sense, men undervejs i processen fandt hun ud af, at hun faktisk har det fint med at veje lidt mere.

Af: Marie Louise Truelsen Foto: Skovdal Nordic
24. jan. 2018 | Sundhed | ALT for damerne

Inden Sense:


Marias mål:
"Det har været et tilbagevendende projekt for mig, at jeg gerne lige vil tabe fem kilo og komme ned på 75. Jeg har tre børn og har egentlig tabt mig efter hver graviditet. Da jeg havde ammet den mindste, var jeg nede på 75 kilo, men da jeg stoppede og begyndte på arbejde, røg de fem på igen. Jeg kan sagtens passe mit tøj, men det sidder bare pænere, når jeg vejer fem kilo mindre. Mine ekstra kilo sætter sig især på mave og talje, og jeg kan se det med det samme, når jeg holder igen med kulhydraterne. Så forsvinder de ekstra centimeter de steder."

Marias kost:
"Brød er min svaghed. Jeg elsker brød! Jeg kører ikke litervis af sodavand eller en masse slik ned, jeg spiser faktisk gennemgående sundt, men jeg kan ikke spise ret meget brød, før jeg tager på. Jeg har prøvet forskellige kure, f.eks. LCHF, som jeg tabte mig fint på, men man må ikke spise brød på den kur, og det fungerer bare ikke for mig.

Marias træning:
"Det vil være at lyve, hvis jeg siger, jeg træner. Jeg har fra denne sæson meldt mig til et gymnastikhold i to timer om tirsdagen, det er det eneste, jeg gør. Jeg er ikke god til at prioritere træning i forhold til mig selv. Jeg kunne godt tænke mig at begynde at løbe.

LÆS OGSÅ: Lone tabte 7,1 kilo: ”Jeg er sikker på, at jeg kan fortsætte mit vægttab”

Midtvejs i forløbet

Det bedste indtil nu:
"Det er Spisekassemodellen. Den har sat sig fast og er blevet en god ven. Jeg er ikke fan af at tælle kalorier. Ved at bruge modellen har jeg fået struktur på mine måltider. Jeg får spist rigtig mad, og det giver mig en jævn energi, færre blodsukkerfald og mindre sukkertrang. Jeg har også fået en bevidsthed om, at man – selvfølgelig – ikke bare kan spise løs af brød, boller og kage og samtidig spise tre store hovedmåltider.

Udfordringen indtil nu:

"Det sværeste er faktisk at lære at slappe af omkring måltiderne. Sense er ikke en kostplan eller en kur, det er mere en livsstil. Der er ikke en færdig kostplan med en masse ”forbud” og afsavn. Sense tager udgangspunkt i, hvad der fungerer på den lange bane og ikke kun, hvad der er smart lige her og nu. Det har været en udfordring at indse, at dette er en mental rejse frem for endnu en kur."

LÆS OGSÅ: Susanne tabte 12 kilo: ”Jeg har fundet den knap, jeg kan skrue på for at tabe mig”

Efter Sense


Den største forandring:
"Jeg har revurderet min idealvægt og må konstatere, at hvis jeg vil veje 75 kilo, så kræver det afsavn, sult og mere fysisk aktivitet, og det er jeg nok ikke interesseret i. I hvert fald ikke lige nu. Da jeg blev vejet, inden vi gik i gang med Sense-projektet, kunne jeg konstatere, at jeg faktisk vejede det, jeg skulle. Det var lidt svært at sluge, da jeg jo meldte mig, fordi jeg ville tabe mig fem kilo, men nu har jeg fundet ro med min vægt.

Det sværeste i forløbet:
"Mit eget mål og arbejdet med mig selv i forhold til at acceptere en anden idealvægt, end jeg forestillede mig, har været den største udfordring."

Det mest overraskende:
"Er at jeg har tabt 11 cm i taljen, selvom jeg ”kun” har tabt 1,6 kilo på vægten. Det er virkelig skønt og kan mærkes på tøjet."

Maria om resultatet:
"Jeg er meget tilfreds med mit resultat. Jeg kunne godt have været mere skarp og kun kørt Sense hver eneste dag, men jeg har valgt at have mest fokus på det i hverdagen, og så har jeg sluppet lidt mere i weekenderne. Havde jeg haft hundrede procent fokus på Sense hver dag, var jeg kommet længere ned i vægt, men så ville jeg være gået for meget på kompromis med det, jeg egentlig synes, er en god vane. I stedet for at jagte et hurtigt resultat har jeg gjort det, der også giver mening i morgen og resten af livet."

Anbefalet til dig