meditation søvn
SPONSORERET indhold

Meditation: Få mere overskud, energi & bedre søvn

Michelle Kristensen er stor fan af meditation, der er med til at booste dit overskud, din energi og søvn. Læs her og få endnu flere fordele ved at meditere.

Af:: Michelle Kristensen Foto: Getty
13. jan. 2017 | Sundhed | ALT for damerne

Tænker du på buddhistiske munke med bønnekæder, når jeg siger ”meditation”? Det er SÅ meget mere end det. Det kan give dig ny energi og forebygge stress – og meget mere. Læs om alle fordelene ved at meditere lige her:

1. Hvad er meditation?
Meditation er en metode, der hjælper dig med at kunne styre din opmærksomhed – eller mere teknisk forklaret en ”selvfordybende tilstand opnået gennem dyb koncentration, hvor man tømmer bevidstheden for at få kontrol over sanserne”.

2. Hvem har gavn af det?
Alle. Det praktiseres af eliteudøvere, der vil træne deres fokus, indgår i behandlingsforløb af bl.a. angst, depression og forhøjet blodtryk og dyrkes af helt almindelige mennesker. Især har det en positiv effekt på stress, som ca. 35.000 danskere hver dag er sygemeldt med.

LÆS OGSÅ: Mindfulness: 3 øvelser, der giver indre ro og mere overskud

3. Hvad er bonussen?
Der er mange fordele ved at meditere. Det får dig til at slappe af, booster dit overskud, din energi og søvn, styrker din evne til at arbejde effektivt og håndtere konflikter – og ikke mindst hjælper det dig til at få styr på de mange tanker, der kokser rundt i dit hoved i hverdagen. Alt i alt giver det en forbedret livskvalitet, når du giver din hjerne en pause indimellem, ud over når du sover.

4. Hvordan gør du?
I løbet af dine vågne timer løber der omkring 192.000 tanker igennem dit hoved. Kunsten i meditation er at tænke på ”ingenting”, så din hjerne på den måde får et frirum til at slappe af. Det kræver dog meget træning at rydde hjernen helt, men heldigvis kan du stadig opnå gevinster ved meditation uden at nå helt i mål, f.eks. at fokusere på dit åndedræt. Sæt dig i en behagelig stilling, luk øjnene, og hold dit fokus på at trække vejret ind gennem næsen og ud gennem munden i et roligt tempo, så du lukker andre forstyrrende tanker ude. Så vil du opleve en følelse af kontrol og ro, og du får nemmere ved at være til stede i nuet og håndtere stressede situationer. Som nybegynder vil du måske synes, at det er svært at finde ro og koncentration, men det skal nok komme – bare hæng i.

LÆS OGSÅ: Mindfulness for begyndere: Bliv klogere på den meditative træningsform