Oppustet mave? Sådan trykker du det væk
SPONSORERET indhold

Oppustet mave? Sådan trykker du det væk

Det kan være både smertefuldt og irriterende at have luft i tarmene, men du kan lindre smerterne ved at trykke på fire særlige punkter. Lav øvelserne i 1-3 minutter, og husk at gøre det på begge sider af kroppen.

Af: Cille Lewinsky Foto: Getty
11. aug. 2019 | Sundhed | ALT for damerne

PUNKT 1: Tag fat i din fod, og find punktet midt på indersiden af svangen, lidt før hælen starter. Når du masserer her, rammer du milten og giver den ny energi. En milt i ubalance kan netop give luft i maven og dårlig fordøjelse.

PUNKT 2: Læg dig ned og mål to tommelfingres bredde ud fra hver side af din navle. Tryk tommelfingrene ned her for at skabe balance i maven og tarmene. Det er især godt, hvis du er oppustet i den nederste del af maven. Du kan også give lidt ekstra massage rundt om hele navlen.

PUNKT 3: Det populære "mavepunkt" finder du fire fingres bredde under knæskallen på ydersiden af benet – cirka en tommelfingers bredde ud til siden. Det lindrer alle typer af maveproblemer, og som bonus styrker det også immunforsvaret.

Læs også: Den store guide til flad mave: 16 tips, der virker

 

PUNKT 4: Tag fat i din arm, og find den lille fordybning lige der, hvor albuen slutter på oversiden af din arm. Det er blødt og ligger lige ved siden af albueknoglen. Punktet giver rigtig meget energi til tyktarmen, som typiske er den, der driller, når du har luft i maven, og så booster det samtidig dit immunforsvar.

Kilde: Katrine Birk, zoneterapeut og akupressur. Se Katrinebirk.dk

 

Anbefalet til dig