Træningsprogram knæskade
SPONSORERET indhold

Skadet knæ? Sådan træner du dig rask

Døjer du med knæskader, er her 5 øvelser, der styrker dine knæ.

Af: Anette Paulsen Foto: Klaus Rudbæk
03. okt. 2017 | Sundhed | Fit living

ØVELSER TIL DINE KNÆ

ALLE ØVELSER UDFØRES MED 3 X 10 GENTAGELSER

SQUAT PÅ ÉT BEN

TRÆNER: Forlår, balder og stabilitet omkring knæ. 
SÅDAN GØR DU: Stil dig på venstre ben med en lille bøjning i højre knæ. Før højre hæl ned mod underlaget og tilbage i udgangsposition. Sørg for at stabilisere omkring venstre knæ samt bækken og hofte under hele øvelsen. Hold overkroppen lige og stabil. Øvelsen kan med fordel udføres på et trappetrin. Gentag med modsatte ben.

GLUT MED ØVELSE

TRÆNER: Balder, stabilitet omkring bækken og hofte. 
SÅDAN GØR DU: Placér dig sideliggende med underste ben i let bøjning. Hold en lige linje fra skulder, hofte og knæ, og sørg for at stabilisere omkring mave og ryg. Flex øverste fod op mod loftet. Løft øverste ben mod loftet og tilbage til udgangsposition, og gentag.

BALDEØVELSE

TRÆNER: Balder. 
SÅDAN GØR DU: Her er du maveliggende med højre ben bøjet i 90 grader. Placér hænderne under panden eller ned langs siden. Pres højre hæl op mod loftet og tilbage til udgangspositionen. Sørg for at spænde op i mave og ryg under øvelsen. Gentag med modsatte ben.

SIDDENDE BENSPARK

TRÆNER: Forlår. 
SÅDAN GØR DU: Sæt dig på en stol. Fastgør en elastik til stolen, og kør rundt om den ene fod. Ret ryggen, og spænd op i maven. Stræk benet mod loftet. Sørg for at tæerne peger mod loftet, når du strækker knæet. Gentag med modsatte ben.

STÅENDE BALDEØVELSE

TRÆNER: Balder. 
SÅDAN GØR DU: Stil dig med en elastik omkring anklerne. På strakt knæ fører du det ene ben tilbage. Sørg for at have lige ryg under hele øvelsen, og spænd op i maven. Gentag med modsatte ben.