Bryllupsfit
SPONSORERET indhold

Challenge: Fra babyfedt til bryllupsfit: Part 1

Drømmer du om at komme i dit livs form ligesom redaktionschef Camilla Natascha Nivaro, der snart skal giftes? Så hop med på vores challenge. Du får første del ud af tre her.

Af: Redaktionen Foto: Klaus Rudbæk
11. jun. 2018 | Sundhed | Fit living

To graviditeter på tre år og plus 30 kilo som højgravid. FIT LIVINGS barslende redaktionschef Camilla Natascha Nivaro har som alle andre kvinder taget på under sine graviditeter, og nu vil hun én gang for alle bekæmpe de kilo, der stadig hænger ved. Lige om lidt skal hun nemlig giftes, og særligt den dag vil hun gerne føle sig sund, stærk og FIT. Hop med på hendes challenge, der er baseret på Healthy Skinnys Bitchs principper.

LÆS OGSÅ: Ny Fit Living podcast om træning under og efter graviditet

MÅLET

“Jeg er enormt taknemmelig for, at jeg godt inde i 30’erne har haft let ved at blive gravid, at være gravid og føde to sunde drenge. Men det har ikke været uden konsekvenser for min krop at tage næsten 30 kilo på samt at føde. Min drøm er at nulstille min krop og langsomt bygge den op til at være som før og gerne endnu stærkere. At smide babyfedtet og at kunne vælge en hvilken som helst brudekjole og føle mig 100 procent tilpas i og glad for min krop på min bryllupsdag. Jeg sigter mod de 62 kilo, fordi det er en vægt, jeg tidligere har følt mig godt tilpas med. Samtidig skal kroppen være stærk og tonet, så min mave og numse igen bliver mine esser. En mindre detalje, der også ville være fornuftig at få styr på inden den store dag, er at få væsken ud af kroppen, så jeg kan passe min smukke forlovelsesring. Det er det, jeg glæder mig allermest til lige nu.”

JEG VIL GERNE …

 1. Kunne passe min forlovelsesring igen.
 2. Kunne løbe en god tur på 10 kilometer uden at få ondt i knæene.
 3. Få væsken ud af kroppen.
 4. Smide graviditetsbukserne og hoppe i mine normale jeans igen.
 5. Føle mig godt tilpas i min brudekjole – og i bikinien på bryllupsrejsen.
 6. Holde vægten også efter brylluppet og i mit voksne liv som mor til to.

FORVENTNINGERNE

“Jeg er topmotiveret, men det bliver klart en udfordring at skulle træne flere gange om ugen og ikke mindst få min diæt til at passe ind i en børnefamilie. Heldigvis har jeg masser af tid til at gå lange ture med min yngste søn, Freddie, mens den store er i vuggestue, så det skal jeg nok få klaret i løbet af dagen. Den store udfordring bliver at få løbet og deltage i holdtræningen, der ligger et stykke væk fra mit hjem. Det kræver, at jeg forlader min kæreste midt i ungernes ulvetime og lader ham klare de to banditter alene. Og når jeg endelig kommer hjem igen, skal han ikke regne med, at vi fejrer ungernes totale overgivelse og salige søvn med lidt vinohygge eller bland selv-slik. Det er der ikke plads til i kostplanen, hvis jeg skal nå mit mål. Men happy wife, happy life, ikke? Personligt er jeg ikke skræmt af de kun 1.200 kalorier pr. dag. Måske lidt af udsigten til nul slik og alkohol, men jeg tror, med frygt for at lyde for frelst og en anelse dengset, at glæden ved gradvist at smide de overflødige kilo vil overskygge sukker- og hyggetrangen. Vi får at se i næste magasin ...”

LÆS OGSÅ: 6 eksperter guider: Tag din træningsglæde til næste niveau

1 UGE INDE I CHALLENGEN: Vægten viser minus 2,8 kg.

“Det føles fantastisk at komme i gang og gøre noget godt for min krop. Jeg har i lang tid spist usundt, og jeg er glad for at få identificeret, hvad det er, jeg gør forkert og at få nogle retningslinjer for, hvordan jeg skal nå i mål og komme ned på min normalvægt. Den første træning er forfærdelig. Jeg har aldrig nogensinde været i så dårlig form. Tidligere har jeg løbet over 100 kilometer om ugen, men da jeg får testet min form på et løbebånd, føler jeg, at jeg skal kaste op efter seks minutter. Det er jeg ret chokeret over, og min ringe form er det mest demotiverende ved det hele. Rent kostmæssigt er det største problem at nå at spise alle de måltider, jeg skal, og spise dem på de rigtige tidspunkter. Min søn har ikke nogle rutiner endnu, så jeg bestemmer ikke selv over min dag. Det kræver også meget organisering at få tanket køleskabet op med de rigtige ting, at få alle fristelser væk og få familien med på, hvad der er slankemad, og hvad der ikke er. Det sværeste er efter aftensmaden, når det er tid til at hygge sig foran fjernsynet, men med hvad? Det er en flad fornemmelse at sidde med et glas Cola light og vaniljeskyr uden bær, og der har jeg lidt abstinenser, men da den første vejning viser minus 2,8 kilo, føler jeg mig så sej. Det er helt vildt. Den første uge har ikke været a walk in the park, men så godt et resultat med det samme er supermotiverende. For ikke at gøre projektet for uoverskueligt, nøjes jeg med at tænke en uge frem til næste træning og næste vejning, og jeg føler, at det nok skal gå.” 

CHALLENGE-PROGRAMMET

Vil du følge samme program som Camilla, skal du spise og træne på følgende måde.

KOSTPLANEN

 • Følg Healthy Skinny Bitch-diæten (HSB), hvor du må spise 1.200 til 1.300 kalorier om dagen fordelt på i alt fem måltider, hvor nogle er små og andre større. Inddel dine måltider i morgenmad, formiddagssnack, frokost, eftermiddagssnack og aftensmad, så du spiser godt fordelt ud over dagen. Sammensætningen af måltiderne er afgørende for, at du bliver mæt for få kalorier, samt at du får dækket kroppens behov for protein, fedt, kulhydrat, vitaminer og mineraler.
 • Kalorierne skal primært komme fra grove grøntsager og proteiner samt en begrænset mængde grove kulhydrater.
 • De 1.200-1.300 kalorier skal du bruges på rigtig mad. Ikke sukker, alkohol og flydende kalorier. Frugt skal du spise i begrænsede mængder – højest et lille stykke om dagen.

EN TYPISK DAG PÅ HSB-DIÆTEN KAN SE SÅDAN UD

Kl. 8.00: Skyr naturel med Branflakes.

Kl. 10.00: En rugsprø med hytteost.

Kl. 13.00: Spidskålssalat med kylling.

Kl. 15.00: To store gulerødder.

Kl. 18.00: Torsk med grove grøntsager.

TRÆNINGSPROGRAMMET

 • Bevæg dig en time hver dag.
 • 1 ugentlig løbetur på en halv time.
 • 1 ugentlig stram op-time i for eksempel et fitnesscenter.
 • 2 ugentlige styrketræningstimer, hvor du laver dette program. Alternativt byt den ene omgang ud med en træningstime hos en personlig træner.

Anbefalet til dig