Charlotte Bøving
SPONSORERET indhold

Charlotte Bøving: Sundhed handler om at være glad og leve hver dag

For Charlotte Bøving, der har levet med en kræftdiagnose siden 2016, handler sundhed ikke kun om at få pulsen op. Tid til nærvær med sin kæreste og sine børn er også med til at give hende en sund hverdag.

Af: Cæcilie Kallehave Jensen Foto: Les Kaner
30. jan. 2020 | Sundhed | ALT for damerne

Hvad er sundhed for dig?

– Sundhed er at bruge sin krop på en balanceret måde hele livet. Det handler for mig om alt fra god nattesøvn og at få dyrket et minimum af motion trods travle perioder til, at jeg får spist de ting, jeg har brug for. Ellers bliver min krop ikke en god udgave af sig selv. Men det handler også om at være glad og leve hver dag og ikke kun være en overlever i et travlt præstationssamfund. Det handler om valg af partner, valg af gode mennesker, dyr og natur omkring mig. Jeg har brug for, at alle de ting spiller, for at jeg føler mig sund, stærk og velfungerende i livet.

Hvad gør du for at holde dig i form?

– Jeg træner stort set dagligt. Det kan glippe en enkelt dag på grund af en fyldt kalender, men så kompenserer jeg enten dagen før eller efter. Et minimum for mig er cirka en halv time, men har jeg en time, så tager jeg den. Hvis jeg kun har et kvarter, giver jeg den ekstra gas i det kvarter.

Læs også: 9 vaner du skal kvitte for at få et gladere og sundere liv

Har dit forhold til sundhed ændret sig?

– Efter min seneste operation, hvor jeg alt i alt har mistet en meter af min tyndtarm, har jeg været meget bevidst om min kost. Før var det næsten svært at hælde mad nok på mig, fordi jeg trænede så meget, men i dag er fokus et andet, for at min krop skal fungere.

Hvad er dine sundhedsudfordringer?

– Tiden er virkelig min største konkurrent i forhold til min egen sundhed! Jeg har mange ting, jeg interesserer mig for og brænder for. Vi er tilbøjelige til at tilside sætte egne behov til fordel for andres, men hvis der er noget, jeg så småt er ved at lære, så er det at sætte mig selv først.

Hvornår føler du dig mest sund?

– Jeg prøver at være sund og have det godt hver dag. At have min kæreste, mine børn, dyr og natur omkring mig er med til at give mig en følelse af sundhed, når jeg er fyldt op på både mental og fysisk sundhed.

Læs også: Ny undersøgelse: Træning gør dig lykkeligere end penge

Hvad er dit bedste råd til en sund hverdag?

– Hav gode, sunde råvarer til rådighed og gør træning nemt tilgængeligt. Husk også, at motion ikke kræver meget plads eller mange penge. Du kan lave det meste derhjemme, lav englehop, brug kettlebells, eller du kan træne i naturen.

Har du en sundhedsanbefaling?

– Jeg læser ALT, hvad jeg kan komme i nærheden af om sundhed. Det kan være på Sundhed.dk, Lægehåndbogen, Netdoktor eller The New England Journal of Medicine, hvor jeg lader mig inspirere af andre sundhedsmennesker. I Danmark kan det være Bente Klarlund, Chris MacDonald eller Umahro.

Anbefalet til dig