store bryster
SPONSORERET indhold

10 spørgsmål, du ikke tør stille en kvinde med store bryster. Nu har vi gjort det for dig

Kan man egentligt sove på maven med sådan et par?

Af: Tilde Mariann Broge-Starck Foto: Privat
16. feb. 2017 | Livsstil | Eurowoman

Hvornår er de mest i vejen, er det egentligt irriterende, når folk stirrer? Og hvordan finder man tøj, der passer? Indrøm det, du har altid haft lyst til at spørge hende din veninde med størrelse DD, hvordan det egentlig føles, men har ikke kunne få dig selv til det.

28-årige Michelle Arrouas er med god grund stolt af sin barm, der er en hel del større end gennemsnittets. Vi har stillet hende alle de spørgsmål, du gerne vil have svar på, men ikke selv tør stille.

Er det svært for dig at finde tøj, der passer?
- Det er ikke så svært at finde tøj, der passer, men det er svært at finde tøj, der sidder godt. Fordi jeg har meget store bryster og en meget smal talje, er det virkelig svært at finde bluser og kjoler, der sidder til i taljen, men ikke strammer over barmen, eller som sidder godt på barmen, men ikke er mange størrelser for stort i taljen. Jeg har fundet en lille håndfuld mærker, der sidder godt – især Stop Staring – men som regel er jeg nødt til at få mit tøj taljeret hos en skrædder eller leve med, at det sidder stramt og bliver strukket ret tyndt henover barmen. De undertøjsmærker, der laver lingeri i store skålstørrelser, men med smalle omkredsstørrelser, er generelt også meget dyrere end de mere mainstream mærker. Heldigvis synes min kæreste, det er sjovt at forkæle og forsyne mig med den slags. Panache og Curvy Kate er mine favoritter, der er desværre ikke nogen danske mærker, der går højt nok op i skålstørrelsen

LÆS OGSÅ: Anders Stegger: "Jeg bliver lidt intimideret af store bryster"

Hvornår synes du, dine bryster er i vejen?
- Jeg dykker meget, og mine bryster er virkelig meget i vejen, når jeg skal lyne mit wetsuit. Jeg er også freelancejournalist og rejser meget i Nordafrika og Mellemøsten, og den mandlige opmærksomhed kan godt være ret frustrerende, for uanset hvor godt jeg dækker mig til, er det svært ikke at få øje på min barm. Når jeg skal til møder eller jobsamtaler, er jeg også nødt til at være ekstra opmærksom på at være klædt, så den ikke stjæler for meget opmærksomhed, så jeg har et stort arsenal af rullekraver til den slags – det er fuldstændig umuligt at finde en velsiddende skjorte, der ikke ser ud som om, knapperne er ved at poppe af. Men jeg tænker generelt ikke, at de er i vejen, og jeg gider ikke hele tiden skulle gå og skjule dem, som om de er et tabu eller noget, jeg skal skamme mig over. Jeg er stolt af dem.

Bliver du nogensinde usikker pga. dine bryster?
- Når jeg står i et prøverum og skal vælge mellem at ligne et telt eller noget meget promiskuøst, kan jeg godt blive lidt opgivende. Man kommer nemt til at se vulgær ud i tøj, der ville se helt tækkeligt ud på piger med normale bryster. Men efter jeg har fundet frem til de tøj- og lingerimærker, der passer til min barm, så er usikkerheden forsvundet. Det har også hjulpet lidt, at folk med kroppe som Christina Hendricks fra tv-serien "Mad Men" og plus size-modellen Ashley Graham er blevet så hypede, og at folk har fået øjnene op for andre skønhedsidealer end de mere mainstream.

Føler du nogensinde, at dine bryster er elefanten i rummet, som alle har bemærket, men ingen taler om?
- De fleste mennesker kan godt abstrahere fra dem, i hvert fald dem, jeg omgiver mig med – det er egentligt et større problem at folk åbenlyst kommenterer på dem. Jeg har flere gange oplevet, at danskere i udlandet kommenterer på mine bryster, når jeg går forbi, fordi de ikke tror, jeg kan forstå, hvad de siger. Der kvitterer jeg som regel bare med at smile stort, ønske dem en god dag på dansk og fryde mig lidt over deres befippede ansigter. Jeg bliver også friet til – og foreslået mindre ærbare ting - flere gange om dagen, når jeg går fra min lejlighed til mit kontor over Kottbusser Tor i Berlin, hvor en stor gruppe gadedrenge holder til. Den uopfordrede seksuelle opmærksomhed kan være sygt irriterende, men jeg har lært at lukke af. Når jeg går på gaden med mine veninder, spørger de nogle gange, hvordan jeg kan holde den konstante opmærksomhed ud, men jeg lægger ikke så meget mærke til den længere.

Har du problemer med at ligge på maven?
- Ikke i kortere tid, men jeg ligger ikke på maven og sover en hel nat. Til gengæld er de virkelig gode som puder, siger min kæreste.

Hvornår er du mest stolt af dine bryster?
- Når jeg finder den helt rigtige bikini-top eller BH og ekspedienterne står og ser lidt måbende ud, så kan jeg godt føle mig stolt. Jeg er også stolt, når jeg tager tøjet af foran min kæreste, og generelt bare når han kigger på mig. Og nogle gange, når jeg kigger mig i spejlet, selvom det føles forkert at sige det, men fuck nu janteloven. Og så er der overraskende mange kvinder, der er virkelig gode til at komme hen til mig i ædru tilstand og give søde komplimenter. Tit er det enten folk, der selv har store bryster, men går og skjuler dem, der siger, jeg inspirerer dem til at vise deres krop mere frem, eller kvinder, der siger, det er inspirerende at se en kvinde, de synes er flot, selvom hun ikke er en størrelse 34. Det sker mange gange hver måned, og der bliver jeg også ret stolt, på mine egne og på kvindekønnets vegne, egentligt.

LÆS OGSÅ: "Den perfekte barm er den, hvor det ene bryst er lidt større end det andet"

Oplever du tit, at folk ikke kan holde øjenkontakt med dig?
- Det sker ret ofte. Hvis det er i byen eller på gaden, er det nemt at gå videre og verfe dem væk, men det kan godt være virkelig irriterende, når det er en person, jeg interviewer til en artikel, eller på anden måde er tvunget til at være høflig overfor og i rum med. Det er virkelig akavet at interviewe en mand om finanskrisen, situationen i Syrien eller litterære tendenser, mens han sidder og kigger 10-20 centimeter syd for mit ansigt, selvom jeg har taget turtleneck på og er helt tildækket.

Får du nogensinde ondt i ryggen pga. dine bryster?
- Ikke efter jeg har fundet lingerimærker, der passer godt. Hvis omkredsen på en BH er for løs, sidder al vægten på skuldrene, men hvis man finder det rigtige undertøj, hjælper det meget. Og så svømmer jeg meget. Det hjælper at holde ryggen stærk. Jeg bliver så ked af det, når jeg hører om kvinder, der vælger at få en brystreduktion – jeg forstår det selvfølgelig godt, men det hjælper så meget at føle sig tilpas og lækker i sit lingeri og sit tøj.

Bliver du nogensinde i tvivl, om en mand er interesseret i dig, eller om han bare er interesseret i dine bryster?
- Det er som regel ret nemt at afkode og sortere brystfanatikerne fra, dem gider jeg virkelig ikke bruge tid på. Da jeg var single, udsatte jeg lidt ubevidst de fleste fyre for en test: Hvis ikke de kunne holde øjenkontakten med mig og lade være med at kigge på min barm, mens vi snakkede, så gad jeg ikke noget. Det er selvfølgelig fint, at han også er interesseret i dem, men han skal også interessere sig for, hvem jeg er.

Hvornår er dine bryster en absolut fordel?
- I soveværelset og i alle de situationer, der har med mænd, man godt gider og hvis opmærksomhed, man gerne vil have, at gøre. Man får meget klam seksuel opmærksomhed, man ikke har bedt om eller er interesseret i, men også vildt mange søde kommentarer og komplimenter fra alt fra vildtfremmede til ens kæreste. Og så er det virkelig nemt at gemme et dankort i BH'en, hvis jeg er i byen og ikke gider have en taske med.

LÆS OGSÅ: 10 spørgsmål du ikke tør stille en modeblogger. Nu har vi gjort det for dig

LÆS OGSÅ: Fotograf tager nøgenbilleder af sig selv over 4 årtier

LÆS OGSÅ: Så meget har den perfekte kvindekrop ændret sig