Adam Duvå Hall
SPONSORERET indhold

Adam Duvå Hall: Jeg misunder kvinders evne til at tale åbent om tingene

Om at være opvokset med kontraster, om at blive betragtet som den evige gavtyv og om at holde af den ro, der har indfundet sig med alderen.

Af:: Julie Dorthea Bøge Foto: Tv2
05. mar. 2019 | Livsstil | ALT for damerne

Hvad husker du som særligt karakteristisk ved din barndom?

– Jeg voksede op på Christianshavn, som var et meget kulørt sted med en masse originaler. Der var højt til loftet, og en gang imellem var det selvfølgelig halvdramatisk, når politiet holdt razzia ude foran ens dør, men det var jo en del af oplevelsen. Hver morgen tog jeg turen gennem byen for at komme ud på min skole i Hellerup, så jeg havde både mine venner i skolegården og hjemme i gården på Christianshavn. Egentlig kunne jeg godt tænke mig, at mine egne børn også blev udstyret med lidt flere indtryk, mens de er børn. Som forældre har vi nok lidt en tendens til at ville beskytte vores børn, men de har også brug for at se andre sider for at forstå tingene og få støv under neglene.

Er der et karaktertræk, du misunder kvinder for at besidde?

– Evnen til at tale åbent om tingene og viljen til at konfrontere følelser. Nogle ting kan vi mænd groft sagt få overstået med et slag på skulderen eller sætningen: ”Bare kom videre, gamle dreng”. Hvis min hustru for eksempel har et eller andet, hun gerne vil tale om, så kan jeg godt være den tavse part – en lidt bøvet dreng – og det ærgrer mig.

LÆS OGSÅ: Danica Curcic: Denne begivenhed ændrede mit liv

Hvad antager folk fejlagtigt om dig?

– Jeg har indimellem sagt noget, som jeg helt oprigtigt mener, og så har andre grint af det, fordi det har været svært at afkode, og så er det blevet tolket som ironisk. Folk kan tro, at jeg er den evige gavtyv, der altid har en ræv bag øret, og det er jeg jo ikke.

Hvilket årti ville du trylle dig tilbage til, hvis du kunne?

– Så skulle jeg have været ung i 1960’erne. Jeg ville gerne have oplevet, hvor hurtigt ungdomskulturen eksploderede. Min far og mor var jo også med i hele den bølge, og der kan jeg godt sidde og blive lidt nysgerrig og misundelig, for de rykkede jo virkelig noget.

Hvad er det bedste ved den alder, du har nu?

– Jeg holder af trummerummen, ligesom Dan Turèll, for hverdagen er faktisk ret fed, og det ønsker jeg, alle finder ud af på et tidspunkt. Jeg er ret glad for at være sluppet ud af ungdommen, fordi man ikke behøver at sige ja til alt, og så er jeg heller ikke så usikker på tingene længere. Tidligere var jeg rastløs og uorganiseret, så det er fedt at mærke den ro, som har sænket sig, efter jeg har fået børn, rækkehus og kat.

LÆS OGSÅ: Hans Pilgaard: Her er mit bedste råd mod kærestesorger

Hvilken dag har betydet mest i dit liv?

– Det er meget voksent, men det er en af de klicheer, der rent faktisk holder: Det at blive far var virkelig overvældende. Men mødet med min hustru var jo årsagen til, at de kom til verden, så det er lidt hønen eller ægget.

Hvad er det bedste råd, du vil give dine børn?

– Vis hensyn. Det var en regel i min egen skolegård, som dækker over rigtig meget, og som faktisk stadig gælder, efter min søn er startet. Det handler om at lytte og være tolerant og ikke indsnævret og fordomsfuld, hvilket lyder lidt som et citat fra en kinesisk lykkekage. Men det tror jeg, man kan nå rigtig langt på.

Hvilken egenskab bryder du dig ikke om ved andre mennesker?

– Folks fordomme, faste meninger og formodninger, som jeg generelt synes er lidt for fremherskende. Det bliver hurtigt noget med at finde fejl hos andre. Vi har alle sammen fortjent, at vi interesserer os mere for hinandens synspunkter og måder at gøre tingene på. Sociale medier har ikke hjulpet, for nu kan alle ende i formålsløse slagsmål og tror dermed, at de har bidraget til debatten.

Anbefalet til dig