Rasmus Seebach

Tina Nikolaisen: Derfor elsker jeg Rasmus Seebach

Chefredaktøren har et blødt hjerte for Rasmus Seebach.

Af Tina Nikolaisen

Jeg har et blødt hjerte for Rasmus Seebach. Da jeg som teenager var til byfest i den lokale håndboldhal, gik jeg benhårdt efter at få hans far Tommy Seebachs autograf. Jeg har den endnu – sat ind i en fin lyserød bog, som også rummer autografer fra Torben Lendager, Simon Spies og halvdelen af ABBA.

Som de fleste nok ved, endte faren med at slide sig selv ihjel, og det har selvfølgelig påvirket Rasmus, som har været overraskende åben om, hvor meget han savner sin far. Det er både rørende og sympatisk og nok også en af forklaringerne på, hvorfor han er blevet mødt af en folkelig kærlighed.

For ingen kan tage Rasmus Seebachs succes fra ham. Han er i absolut særklasse, når det gælder om at sælge plader i Danmark. Hans nye album sælger ifølge Ekstra Bladet lige nu dobbelt så meget som Thomas Helmig, Nik & Jay, Burhan G og resten af Top 100 til sammen.

Det interessante er, at Rasmus Seebach – i modsætning til mange andre stjerner i Danmark – formår på trods af succesen at holde sig ukrukket og helt nede på jorden.

Han er ligefrem og spørger nysgerrigt ind til både baby og barselsliv, da han møder ALT for damernes journalist, Louise Gade Sig til interview, som du kan læse i denne uges ALT for damerne. 

Vi kommer ikke udenom, at han nok er den eneste stjerne i Danmark, hvor både en 6-årig og en 80-årig kan synge med. Og det er netop den folkelighed, som er interessant i en tid, hvor der er ganske få ting, som kan samle vores nation på tværs af generationer (det som fodboldlandsholdet kunne engang).

Og som Louise siger, da hun kommer hjem fra interviewet: "Han formidler det hele så simpelt, at størstedelen af Danmark føler sig genkendt i hans stemme. I hvert fald har han ofte været soundtracket til mit liv."

Se, hvad vi ellers skriver om: Rasmus Seebach