-
“Forræder” eller portvinsklub: Deltagerne drak fra morgenstunden
-
Det så du ikke i “Forræder”: Marie måtte trække sig
-
En clairvoyant forudså en stor ændring i Line Kirstens liv – og endte med at få ret
-
82 år, body age 65: Helge Adam Møller lever livet i overhalingsbanen
-
Havshen afslører: Takkede nej til "Forræder"
-
7 ting, du (måske) ikke vidste om André Babikian
-
Victor Lander havde pakket noget helt særligt i sin kuffert til “Forræder”
-
"Forræder"-stjernerne kryber til korset: Her er deres vildeste løgne
-
Marie Watson afslører: Disse scener bliver taget om i “Forræder”
-
Lise Rønnes vilde kærlighedshistorie: Ført sammen med kæresten af kendt sangerinde
-
Lise-Lotte Lohmann skærer igennem: Folk keder mig for hurtigt
-
Her er 5 ting, du (måske) ikke vidste om Rasmus Bruun

Antallet af enlige mødre boomer
25 procentTallet dækker over den stigning, der er sket for antallet af enlige mødre i løbet af de sidste 10 år. Stigningen står klart. Knap så tydelig er forklaringen på den markante ændring.
Der har ikke været tale om særligt store årgange af kvinder i den fødedygtige alder i de sidste år. Antallet af fødsler er ikke steget. Skilsmissetallet har været konstant. Det er heller ikke i løbet af de sidste 10 år, at der er sket væsentlig ændringer i kvindernes stilling i samfundet. Alligevel var der 146.978 familier i 2013, som bestod af en enlig kvinde med hjemmeboende børn. Der er dog én ting, som rapporten konstaterer. Gruppen af enlige mødre er blevet ældre.
I 2001 var kun 4 procent 50 år og derover. I 2009 var det 10 procent af de enlige mødre, der var i denne gruppe. De enlige mødres økonomi er også vokset. Der er kommet flere lønmodtagere, der også er enlig mor, på højeste og mellemste niveau.
- Generelt har eneforsørgerne fået det bedre, og at være enlig mor eller far er i dag ikke nødvendigvis forbundet med mere mistrivsel eller fattigdom end andre familietyper, fortæller tidligere formand for Børnerådet og medforfatter til rapporten Per Schultz Jørgensen til Berlingske.
Michala Hvidt Breengaard, der er Ph.D.-Stipendiat ved det Sociologiske Institut på Københavns Universitet og forsker i bl.a. "Familie- og arbejdsliv", kan ikke fastslå stigningens årsag. Men hendes spekulationer stemmer overens med rapportens resultat.
- Jeg har en idé om, at det er blevet mere legitimt at få børn selv - især blandt veluddannede kvinder som ikke har fundet den rette at få børn med og derfor tager sagen i egen hånd.