utroskab
Foto: Getty Images Min mand har haft en affære for anden gang, men tigger mig om at tage ham tilbage, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Min mand kan ikke holde sig fra andre kvinder

Min mand og jeg er gået fra hinanden efter utroskab og mange års ustabilitet i ægteskabet. Nu tigger han om, at vi skal finde sammen igen, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om utroskab og ustabilitet i ægteskabet

Jeg er en kvinde på 48, der i 24 år har levet i et ægteskab, der aldrig har været stabilt. Min mand har altid været typen, der har flirtet meget. Jeg har sågar oplevet, at han flirtede med en af mine bedste veninder til vores første søns barnedåb. Han har altid rejst meget i forbindelse med sit arbejde, og da han efter en seks måneders udstationering med sit job vendte hjem igen og indrømmede, at han havde haft en affære med en 20 år yngre kvinde, blev vi skilt.

Efter tre måneder fik vi talt ud, og nok fordi min mand var så insisterende, flyttede vi sammen igen. Det kom aldrig til at gå så godt, for min jalousi var vakt, og jeg stolede ikke på ham. Nu er der gået 12 år, vores børn er flyttet hjemmefra, hele tiden fylder min jalousi og det med god grund. Fornyelig opdagede jeg f.eks. en masse kærlige sms'er på den mobiltelefon, som jeg overtog fra ham, skrevet til en kollega. Det fik mig igen til at reagerer med jalousi, og denne gang endte det med, at min mand flyttede ud, fordi han ikke kunne klare mere mistro.

LÆS OGSÅ: Min mand vil ikke opgive sin elskerinde

Da han var flyttet, fandt jeg tilfældigt over en slags dagbog, han har skrevet i. Det viser sig, at han har haft en fast elskerinde i det seneste halve år. Han er glad for hende, men han skriver, at han ikke ser en fremtid for de to sammen. Han har også haft noget kørende med en anden kollega og indrømmer, at han har problemer med at leve monogamt. Han skrev også, at han elsker mig og har dårlig samvittighed over for mig. Min mand tigger nu igen om, at vi skal finde sammen. Jeg aner ikke, hvad jeg skal stille op?

Vibeke Dorph råder til at droppe kampen

Når jeg læser din mail, så kan jeg ikke lade være med at spekulere over, hvorfor du i så mange år er blevet i et forhold, der har budt dig så megen smerte. Er det håbet om, at din mand på et tidspunkt ville ændre sig, der gang på gang har fået dig til at blive? Trives du måske med det drama og alle de voldsomme følelser, der er fulgt i kølvandet på hans sidespring? Det er ikke for at fornærme dig, at jeg skriver det sidste. Der er mange mennesker, der ender med at være "medafhængige", når de har levet længe nok i et turbulent og dysfunktionelt forhold a la dit.

Under alle omstændigheder så skal du skal starte med at fjerne fokus fra din mand og rette det mod dig selv. Jeg tror nemlig ikke, at du kan ændre ret meget på ham. Hans behov for at dyrke andre kvinder vil fortsætte indtil den dag, hans libido kører træt. Derfor tænker jeg, at du skal droppe din kamp for, at han skal forbedre sig og i stedet overveje, om du kan slå fred med, at du har en mand, der dyrker andre kvinder, samtidig med at du er den, der er den faste base i hans liv?

LÆS OGSÅ: Min mand liker frække damer på Facebook

Nu er der gået 24 år med konstante sidespring, og det tror jeg som sagt kommer til at fortsætte. Til gengæld vidner de 24 år vel også om, at hans sidespring skyldes et infantilt behov for spænding og ikke en søgen efter en ny kvinde, for der er det jo dig, han har valgt. Kan du ikke slippe jalousien, trives du stadigvæk ikke i forholdet, så vil jeg råde dig til at flytte for dig selv således, at du kan begynde at koncentrere dig om noget mere interessant end din mands sidespring. Du har stadigvæk mulighed for at bygge en ny tilværelse op, hvor du og dine behov også er i fokus. Men det er dit valg og dermed også kun dit ansvar. Din mand kan du ikke lave om på.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse, Utroskab, Parforhold og Kærlighed