Skal jeg flytte tættere på mine børn?

Foto: Getty Images Jeg ved ikke, om det er en god idé at rykke tættere på mine børn og børnebørn, hvad gør jeg? Det tager Vibeke Dorph stilling til.

Skal jeg flytte tættere på mine børn?

Efter jeg mistede min mand, er tiden begyndt at føles lang og trist, så nu overvejer jeg, om jeg skal rykke tættere på mine børn og børnebørn, men jeg ved ikke, om det er en god idé, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Spørgsmål om at flytte tættere på børn

Jeg er en ældre kvinde, der mistede min mand for mange år siden. Jeg har dog både børn og børnebørn, heldigvis. Jeg synes dog tit, at tiden både kan falde mig lang og noget trist. Jeg kom på et tidspunkt sammen med to ægtepar, men det er desværre gledet lidt ud, og jeg har ikke længere selv kræfterne til at invitere. Jeg har også længe følt, at jeg ikke bliver inviteret så meget ud, som jeg gjorde, da min mand levede. Jeg har dog overhovedet ikke lyst til at finde mig en ny mand, for jeg har det egentlig godt med at bo alene. 

LÆS OGSÅ: Jeg magter ikke, at min mands datter flytter hjem til os

Jeg overvejer nu at flytte tættere på mine børn, der begge bor cirka 50 kilometer fra mig, for jeg kender efterhånden ikke ret mange mennesker, her hvor jeg bor nu. Jeg er dog i tvivl om, hvorvidt det er en god idé. Hvad tænker du? 

Vibeke Dorph råder til at tale med børnene om det 

Umiddelbart lyder det da som en strålende og frisk idé, hvis du har mod på at rykke teltpælene op og flytte tættere på dine børn. Du skriver ikke noget om det i dit brev, men jeg går da ud fra, at du har et godt forhold til dem, siden du har lysten og modet på at flytte tæt på dem. Før du kaster dig ud i dit flytteeventyr, så er der dog noget, du lige må overveje. Jeg har nemlig hørt om flere, der er rykket tæt på enten børn eller venner med en masse forventning til, hvor godt det ville blive for så desværre at blive skuffet. Ikke fordi venner eller familie ikke gad dem, men fordi den, der flyttede, har haft alt for store forventninger, som de ikke har haft tid eller mulighed for at opfylde. Du skal derfor skrive dig bag øret, at dine egne børn og børnebørn har en hverdag, der hvor de bor. Du skal derfor også gøre dig klart, at de måske ikke kan opfylde alle dine sociale behov. Nogle af dem, må du selv sørge for at få dækket, og det kan måske være udfordrende, når du flytter til et sted, hvor du ikke kender andre end din familie. 

LÆS OGSÅ: Svigter jeg virkelig mine forældre ved at flytte?

Alt det, kan du tale med dine børn om, for tale med dem, det skal du naturligvis gøre, før du tager den endelige beslutning. Jeg håber da, at de bliver glade, og får I snakket ordentligt sammen, så kan det jo også være, at de har nogle gode idéer til, hvordan du kommer din alene-følelse aktivt til livs. Og det i sig selv er godt. For at føle os ensomme og alene er ikke noget, vi skal skamme os over. Det er en tilstand, vi skal gøre noget aktivt ved.

Om Vibekes Brevkasse - nu på podcast

VibekesBrevkasse.jpg

I podcasten Vibekes Brevkasse kan du blive klogere på alt fra parforholdsproblemer til familiekonflikter og få gode råd til at håndtere svære følelser som svigt, jalousi og vrede. Her vil Vibeke Dorph, der er mangeårig brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, i selskab med journalist og vært Sara Wilkins nemlig gennemgå nogle af de mange dilemmaer, Vibeke har modtaget i årenes løb for at nå til bunds i nogle af de hverdagsproblemer, der fylder allermest hos danskerne.

Lyt til podcastserien her.

Skriv til Vibeke

Vibeke_2018efterår.jpg

Har du brug for én at vende dine tanker med? Så skriv til Vibeke Dorph og få råd om parforholdsproblemer, familiekonflikter, kærestesorger eller andre problemer, du meget gerne vil have løst.

Mails sendes til brevkassen@hjemmet.dk. Breve til: Hjemmet, Spørg Vibeke, Strødamvej 46, 2100 København Ø. Du har også mulighed for at ringe hver tirsdag kl. 10.00-12.00 på tlf. 30 85 19 68.

Alle får svar, og udvalgte breve bringes anonymt i Hjemmet under mærke.

Vibeke Dorph har i de sidste 10 år været fast brevkasseredaktør på ugebladet Hjemmet, hvor hun også arbejder med- og skriver fiktion. Hun er derudover forfatter til romanen Babyalarm – en psykologisk thriller om en nybagt mor. Vibeke bor i Valby i en sammenbragt familie med mand, tre børn samt kat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brevkasse og Familieliv