Cecilie Haugaard og veninden Caroline: "Jeg var enormt hård ved dig"

Foto: Rikke Romme Når man er barndomsveninder og kender hinanden så godt, som Cecilie Haugaard (th) og hjerteveninden Caroline Ravn Pedersen (tv) gør, så er der plads til off-perioder og udfordringer i venskabet, fortæller de i ny podcast.

Cecilie Haugaard og veninden Caroline: "Jeg var enormt hård ved dig"

Et søsterlignende forhold - på grænsen til det syge. Sådan beskriver de to barndomsveninder Cecilie Haugaard og Caroline Ravn Pedersen deres venskab, der startede i børnehaven. Hverken karrierer, børn eller mænd har kunnet skille de to kvinder ad. I en ny podcast fortæller de to hjerteveninder, hvordan en depression var ved at knække deres venskab - og hvad der reddede det.

For model og tv-vært Cecilie Haugaard var det ikke unormalt, at telefonen ringede hver morgen i det odenseanske barndomshjem. I røret var altid veninden Caroline Ravn Pedersen, og de skulle altid lige fortælle hinanden om deres drømme og koordinere tøj. De har kendt hinanden siden børnehaven, og især Caroline er overbevist om, at de faldt for hinanden ved at danne en slags alliance.

- Vi havde begge nogle skarpe holdninger, og vi vidste begge to, hvad vi gerne ville. Så det var nok lettere, at vi var på hold sammen, end at vi skulle kæmpe mod hinanden, siger hun i podcasten.

Læs også: Emilie Lilja og Stephania Potalive om fordomme i deres venskab

Lange perioder uden at ses

Som børn hang de sammen hver eneste dag. På grænsen til det syge, mener de selv i dag. Men da voksenlivet bankede på, gik de vidt forskellige veje: Cecilie forfulgte en modelkarriere i Paris, mens Caroline fandt kærligheden og flyttede til Belgien med fodboldspiller Nicklas Pedersen. I flere år sås de to veninder sjældent.

- Det er først for et halvt år siden, at vi begge to bor på Sjælland. Siden Cecilie gik ud af gymnasiet, har vi ikke boet i det samme land eller den samme by, forklarer Caroline.

Men et årti med rejser og udlandsophold kan dog ikke knække de to kvinders venskab, som de forklarer om det nye afsnit af "Søstersind - veninder på godt og ondt"

- Vi kender hinanden så dybt ind i kernen, at det er okay, hvis den ene har en off-periode - det gør ikke noget, fortæller Caroline.

Læs også: Her er 38 populære podcasts, du bør unde dine ører

Sorg og depression satte venskabet på prøve

Men venskabet har også budt på andre udfordringer. Da Cecilie og Caroline var børn, blev Carolines mor syg, og forældrene blev skilt. Caroline viste tegn på depression, og det gik ud over Cecilie.

- Carolines sorg gik ud over mig, fordi hun vidste, at jeg var der. Men jeg var også den eneste, der turde at sige Caroline imod. Og så kunne jeg mærke, at det handlede om hendes forventninger til mig. Det tog jeg som en kærlighedserklæring. Så kunne jeg godt holde det ud og hjælpe dig op igen, siger Cecilie i podcasten.

- Jeg var enormt hård ved dig. Og det bundede i, at jeg havde det enormt skidt, og den eneste, jeg turde tørre det her af på, var dig. For med den kærlighed, vi har til hinanden, og den tryghed, jeg altid har haft i dig, vidste jeg, at det ikke ville koste vores venskab, supplerer Caroline.

Cecilie mindes tiden som uffattelig hård, men også som en styrkeprøve for deres venskab:

- Hvis du har en lang historie sammen, så kan et venskab også bære utroligt meget.

Du kan høre meget mere om Cecilie og Carolines venskab, om hvad det vil sige at være en "veninde-pige", og hvorfor det ikke nødvendigvis er en dårlig ting at vokse fra hinanden, i det nye afsnit af "Søstersind - veninder på godt og ondt."

Om podcasten: "Søstersind - veninder på godt og ondt"

SøsterSind_VeninderPåGodtOgOndt.jpg

Hvornår er man egentlig en god veninde? Og ikke mindst hvordan? Flere forskere har udråbt venskabet til at være den nye grundsten i det moderne menneskes til tider kaotiske liv. Men det der med at få gode venner er ikke lige nemt for alle. For podcastvært Freia Dam har det altid været svært at gennemskue de mange uskrevne regler og forventninger, som (potentielle) veninder har haft til hende.

Derfor har hun inviteret en række kendte kvinder og deres udvalgte veninder i studiet for at blive klogere på de uskrevne veninde-regler. For hvordan holder man egentlig fast i en veninde, og hvorfor er det overhovedet umagen værd?

Lyt til podcasten "Søstersind - veninder på godt og ondt" i appen Talk Town lige her.

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast