Julemarkeder i Danmark
Foto: Getty Images Vi har samlet de bedste og hyggeligste julemarkeder i Danmark.

De hyggeligste julemarkeder 2018

Lad dig forføre af duften af gran, gløgg og brændte mandler. Julemarkeder popper op over hele ­landet, når vi rammer december, og det sætter gang i hyggen. Vi ­guider dig til de hyggeligste julemarkeder, som med garanti vil få dig i julestemning.

Julemarkeder popper op over hele landet, når vi rammer december, og der er vel næsten ingen bedre måde at komme i julestemning på.

Vi glæder os til lun gløgg, sprøde æbleskiver og en duft af gran, når det igen bliver tid til at slentre igennem de fine boder med hjemmelavede julekugler og brændte mandler.

Vi guider dig til de hyggeligste julemarkeder i hele landet, som med garanti vil få vækket din indre julegnist.

SJÆLLAND

FindersKeepers Christmas

FindersKeepers Christmas

Er du på jagt efter unikke julegaver til store og små, så læg vejen forbi Axel Towers, hvor over 80 kunstnere, designere og kreative iværksættere indtager Københavns nye ikonbygning. FindersKeepers sørger for julestemning, løbende overraskelser og god julemusik.

Åbningsdage: 14.-16. december - fredag kl. 11.45 - 18.00, lørdag kl. 11.00-17.00 og søndag kl. 11.00-16.00
Adresse: Axel Towers, Axeltorv 2, 1609 København
Entre: Dagsbillet 40 kr. + gebyr

Gisselfeld Juletorv - Juleboder fra hele landet

På Gisselfeld Juletorv kan du komme i julestemning allerede i november. Her samles udstillere fra hele landet, så du kan gå på opdagelse blandt de mange boder, hvor du ud over julepynt kan finde keramik, billedkunst, smykker, tøj og andre fine gaveideer. Kommer du forbi lørdag eller søndag, kan du komme på guidet rundvisning på Gisselfelds smukke slot, mens du om fredagen kan nyde en gåtur i parken, der er oplyst af bålfade og oliekugler. Som noget særligt i år, fejrer Gisselfeld Juletorv 20-års jubilæum, og i den anledning vil der være nogle ekstra juleoverraskelser på markedet.

Åbningsdage: 16.-18. november og 23.-25. november

Adresse: Gisselfeld Kloster, ­Gisselfeldvej 12 A, 4690 ­Haslev

Entre: 100 kroner, børn mellem 6-12 år: 25 kroner, børn under 5 år er gratis.

Svenstrup Gods - Pynt, juletræer og ­krydderier

På Svenstrup Gods byder de igen i år velkommen til julemarked på gårdspladsen, som er fyldt med juletræer og gran, som du kan købe med hjem til stuen. Hvis du hellere vil fælde træet selv, kan du låne en sav og gå på jagt efter det helt perfekte juletræ. I julemarkedets boder kan du finde julepynt, smykker og spændende krydderier, og der er hyggelige aktiviteter for børn i alle aldre. Blandt andet kan de køre en tur i hestevogn eller møde julemanden.

Åbningsdage: 24.-25. november, 1.-2. december og 8-9. december

Adresse: Svenstrup Gods, ­Borupvej 94, 4140 Borup.

Entre: 50 kroner. Børn under 12 år er gratis.

Jul på ­Kronborg

I december sænker julefreden sig over renæssanceslottet i Helsingør. Ved Kronborg kan du gå på opdagelse på det store julemarked og finde gaver til familien, pynt til stuen og delikatesser til julebordet. Børnene kan både klippe julepynt og lave gaver og godter samt møde julemanden og fortælle ham om deres største ønske. Også Eventyrteatret kommer forbi og optræder, og for de trætte børn er der hygge og højtlæsning af forskellige juleeventyr i Dansesalen.

Som noget helt nyt, kan gæster blive fragtet i et juledamptog fra Hellerup til slottet i Helsingør.

Åbningsdage: 1. og 2. December og den 8. og 9. dec. 10-17

Adresse: Kronborg, 2 C, 3000 Helsingør.

Entre: 65 kr., børn under 4 år er gratis.

Jul på Engestofte Gods

Julemarkedet på Engestofte Gods er Lolland og Falsters største begivenhed ved jultid. Her kan du gå på opdagelse i fine stande til lyden af livemusik, og smage på lokale delikatesser som kirsebærvin, øl og honningkager.

Desuden kan du se luciaoptog eller komme på guidet tur med stedets gamle vægter.

Åbningsdage: 1.-2. december kl. 10-16

Adresse: Søvej 10, 4930 Maribo

Entre: 40 kroner, børn under 12 år: 10 kroner.

Grønnessegaard Gods

Det gamle gods i Hundested danner igen i år rammer om et eksklusivt og traditionelt julemarked.

Der vil blive solgt juledekorationer, juletræer og designvarer som smykker og pelsbeklædning. 

Åbningsdage: 1.-2. december kl. 10-17

Adresse: Amtsvejen 280, 3390 Hundested

Entre: 25 kr. for voksne, gratis for børn

Esrum Kloster og Møllegård

En tur på Esrum Klosters årlige julemarked er samtidig en tur gennem det historiske ophav. Den besøgende kan nemlig opleve et marked, der bugner af varer med reference til Frankrig, middelalderen og Nordsjælland.

Der vil desuden være masser af mad og aktiviteter til hele familien i klosterets café og tilhørende klostergård.

Åbningsdage: 30. november kl. 12-20, 1.-2. december kl. 10-17

Adresse: Klostergade 11, 3230 Græsted

Entre: Gratis

Kragerup Gods

Julemarkedet på Kragerup Gods byder på brugskunst og lækre delikatesser som brændte mandler og kastanjelikør.

Når du har hygget dig med at kigge i de mange boder, serverer restauranten frokostplatter, kage eller deres særlige specialitet: Fasanburger.

Der vil desuden være masser af underholdning i form af hestevogsture, livemusik og selvfølgelig et besøg hos julemanden.

Åbningsdage: 10.-11. november kl. 10-16

Adresse: Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby

Entre: 40 kr.

Cirkusmuseet-julemarked.png

Den gamle kaserne Avedørelejren

Cirkusmuseets og Forstadsmuseet afholder igen i år deres hyggelige julemarked på den gamle kaserne Avedørelejeren. Markedet har blandede boder, hvor du kan købe alt fra slagtervarer, lokalt brygget øl og vin til smykker, cremer, julepynt, kunsthåndværk og meget mere. Der er også underholdning  på program, hvor du kan opleve klassisk gøgl med Jon G. Lør, tage på tur med hestevogn, ride på islænderheste, møde julemanden og tage på skattejagt på Cirkusmuseet.

Der er fri entré og parkering til markedet, der finder sted på Alarmpladsen i Avedørelejren.

Åbningsdage: 9. december kl. 10-15

Adresse: Alarmpladsen (i Avedørelejren), 2650 Hvidovre

Entre: Gratis

LÆS OGSÅ: 8 nemme ting, du kan gøre allerede nu, for at undgå julestress i december

KØBENHAVN

Tivoli drysset med julestemning

Julestemningen er drysset ud over den smukke forlystelsespark i hovedstaden. Med det store nisselandskab og julepynt i hver en afkrog bliver der skabt en næsten eventyrlig stemning i Tivoli, mens duften af brændte mandler, risengrød, gløgg og varm kakao spreder sig. I de mange hyggelige boder og butikker kan du både finde pynt til træet og gaver til familien, og så er der som altid mulighed for at prøve Tivolis mange forlystelser.

Åbningsdage: 17. november til 31. december

Adresse: Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København

Entre: 120 kr., børn ­mellem 3-7 år: 50 kroner.

Odd-Fellow-julemarked.png

Velgørenheds-Julemarked i Odd Fellow Palæet 

Traditionen tro arrangerer søstre-og broderloger i Odd Fellow Palæet i København deres årlige julemarked, der giver dig en mulighed for at støtte et godt formål. Her kan hele familien tanke op på gløgg, æbleskiver, hjemmebagte kager og julehygge. Der vil være masser af små boder med alt fra brugskunst, håndarbejde, nisser og strik til grønt, dørkranse og skønne dekorationer, mens andre boder sælger hjemmelavet mamelade, småkager og andre lækre sager. Markedet byder også på et kinesisk lotteri med fine præmier. Julemanden dukker naturligvis også op og har et hjørne, hvor børnene kan tegne og male.

Overskuddet fra julemarkedet går ubeskåret til EventyrJul, som er en frivillig non-profit forening. Med børnene i centrum holder de hvert år juleaften for 250 socialt udsatte børn og forældre – med julemad, pynt, grantræ og gaver til alle. 

Åbningsdage: Lørdag 17. november kl. 11.00-17.00 og søndag 18. november kl. 11.00-16.00

Adresse: Odd Fellow Palæet, Bredgade 28, 1260 København 

Entre: 20 kr, børn gratis iflg. med voksne (billetten er samtidig et skrabelod i konkurrencen om flotte præmier)

Eksotisk jul på Christiania

Traditionen tro slår Den Grå Hal på Christiania dørene op for et eksotisk julemarked. Nøgleordet er "mangfoldighed", og de mere end 100 stande byder på alt fra keramik og marmelade til boho-smykker, julepynt og hjemmestrik. Hvis du bliver sulten midt i julehyggen, kan du smutte forbi en af de mange madboder, hvor der bliver serveret både traditionel julemad og krydrede retter fra fjerne egne. Det hele foregår til tonerne af en lang række bands og solister, der hver dag optræder på scenen og sætter ekstra skub i den gode stemning.

Åbningsdage: 8. december til 20. december klokken 12-20.

Adresse: Den Grå Hal, Refshalevej 2, 1432 Christiania

Entre: Gratis.

Julelandsbyen i på Højbro Plads

Når julen nærmer sig, vokser en lille, hyggelig by frem midt på Højbro Plads ved Strøget. Små bjælkehytter står side om side, mens julelysene funkler, og duften af varm kakao og gløgg fylder luften. I boderne kan du købe alt fra glaskunst og kunsthåndværk til delikatesser og uldsokker. Julemarkedet er det perfekte lille åndehul, hvis du går kold midt i juleshoppingen og har brug for lidt opmuntring i form af vaskeægte julehygge.

Åbningsdage: 16. november til 22. december.

Adresse: Højbro Plads, 1200 København.

Entre: Gratis.

Visit-Carlsberg-Julemarked-gården.jpg

Julemarked i den rustikke Bryggergård

På Visit Carlsbergs hyggelige marked kan I start juleindkøbene i historiske rammer. Julemarkedet er placeret blandt de gamle fabriksbygninger og udover fokus på håndværk og design fra danske producenter, så er mad og drikke også i højsædet.

Nyd æbleskiver, brændte mandler og markedets særlige ølgløgg  - måske en flæskestegssandwich flankeret af en specialøl, når I får brug for en længere pause gennem de 23 stande. Her kan du altså både forkæle dig selv og andre, for boderne byder også på smykker, kunst og julepynt.

Åbningsdage: I weekenderne 1.–2., 8.-9. og 15.-16. december 2018 kl. 10-17.

Adresse: Visit Carlsberg, Gamle Carlsberg Vej 11, 1799 København.

Entré: Gratis.

The-Lab-Julemarked_københavn.png

The Lab Julemarked

Igen i år åbner The Lab og The Lab Kitchen dørene til deres Julemarked i lokalerne på Vermundsgade. Det sker søndag den 25. november og er en hyggelig eftermiddag for både store og små. Julemarkedet vil byde på kreative julegaveideer, hvor man kan finde smykker, delikatesser, grafisk kunst, keramik og mange andre spændende ting i boderne. Og har du små hoveder med, kan de hjælpe med at pynte juletræer. The Lab Kitchen sælger lækre flæskestegssandwich, snacks, drikkevarer og kaffe fra Prolog Coffee Bar. 

Åbningsdag: 25. november fra kl. 10 til 16

Adresse: Vermundsgade 40B, 1. sal, 2100 København Ø

Entre: Gratis

Flid Julebazar

I december mødes 90 af de kreative kunstnere fra kunstnetværket Flid og sælger ud af alt fra tekstiler, keramik, smykker og ­­­­­foto- og collagekunst i Nørrebroparken.

Åbningsdage: 1-2. december.

Adresse: Nørrebrogade 208, 2200 København N

Entre: 30 kroner.

LÆS OGSÅ: 30 julegaveideer til din veninde til under 100 kroner

FYN

H.C. Andersens julemarked

Oplev et historisk julemarked som i H. C. Andersens tid. Den gamle bydel i Odense oser af gammeldags markedsstemning med små boder, hestevogne, julekor og karruseller. Der er underholdning for hele familien, og byen vrimler med gøglere, nisser og H.C. Andersens kendte eventyrfigurer.

For de ekstra romantiske sjæle, er det desuden muligt at blive viet på H.C. Andersens julemarked. Det foregår kun den 1. december i gårdrummet ved Møntergården.

Åbningsdage: 30. november-2. december og 7.-9. december

Adresse: Sortebrødre Torv 1, 5000 Odense C

Entre: Gratis.

Julemarked i Nyborg - godter, isskulpturer og julelys

Nyborgs julemarked i den gamle Kongeby er fyldt med fortryllende julelys og historiske bygninger. På markedet kan du købe jule­godter og julepynt, mens børnene kan more sig med at bage kager, lave isskulpturer og lytte til juleeventyr.

Får du brug for lidt varme, kan du træde indenfor i en af de store hytter, hvor der serveres både mad og drikke i ægte sydeuropæisk afterski-stil.

Åbningsdage: 30. november-2. december og 7.-9. december.

Adresse: Rådhuset, Torvet 1, 5800 Nyborg.

Entre: Gratis.

Ravnsborg-Julemarked-2018.png

Ravnsborg Julemarked

Igen i år åbner dørene til stort julemarked hos Jim Lyngvild på Ravnsborg i Korinth. Der vil være over 40 udvalgte stande, som byder på alt fra cremer, parfumer, tøj og slik til øl, vin, smykker, brugskunst og keramik. Hos madboderne kan du fx få pandekager, ribbenstegssandwich, pølser og burgere, 

Julemanden kigger også forbi med sin kane og hygger om alle. Derudover vil der også være mulighed for at se nørmere på Jim Lyngvilds unikke hjem. vikingeborgen Ravnsborg, ligesom der vil være vikingekampe med ægte vikinger og en vikingelejr med arbejdende stande.

Åbningsdage: 1. og 2. december og 8.-9. december.

Adresse: Hågerupvej 33, Korinth, 5600 Fåborg (OBS! Markedet afholdes på en naturgrund, som kan være svær for gangbesværede)

Entre: 50 kroner

JYLLAND

Jul i Aalborg - æbleskiver, mandler og Glühwein

I 2016 blev Aalborg kåret som Årets Juleby af Dansk Julemands Laug. Det er der en god grund til. I december dufter byen nemlig af brændte mandler og æbleskiver hver dag – helt frem til juleaften. Og på det store julemarked kan du købe masser af julelækkerier, smage slagterens julesylte og få en kop ægte glühwein med et stænk god rom.

På torvet kan du både få en tur i en nostalgisk hestekarrusel og et stort pariserhjul, og desuden kan du hver dag møde julemanden og hans drillenisseven på markedet.

Adresse: Gammel Torv, 9000 Aalborg.

Entre: Gratis.

Jul i den Gamle By i Århus gennem 4 århundreder

Bliv trukket med tilbage i tiden og oplev julestemningen fra fire århundrede i Den Gamle By. Gå på jagt efter en julegave i de historieske butikker, eller forkæl dig selv med risengrød, julegodter og noget varmt at drikke i Den Gamle By i Aarhus. De mange huse er pyntet op, og Købmandsgården er indrettet præcis, som den bliver beskrevet i juleklassikeren Peters Jul fra 1866. Hver fredag bliver der desuden skruet yderligere en tak op for julerierne med nisser, fortællinger, rundvisninger og julestue.

Åbningsdage: 17. november-23. december.

Adresse: Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

Entre: 135 kr. for voksne. Gratis adgang for alle under 18 år.

Gastronomisk julemarked på vingård

Hygge, julestemning og store smagsoplevelser lægger sig som et blødt tæppe over vingården, når Cold Hand Winery slår porten op for det årlige julemarked. Gården er smukt pyntet med gran, lys og ildfade, og alle vineriets prestigefyldte frugtvine står klar til at forkæle gæsternes smagsløg. I år er der kræset ekstra meget for gastronomien ved at opføre en jysk pendant til ”Torvehallerne” med luksus specialvarer til julen. Derudover kan gæsterne glæde sig til gourmet juleplatter og hjemmelavede æbleskiver med æblegløgg. Alt pakket ind i en varm julestemning.

Åbningsdage: 15.-16. december 2018 kl. 10:00-16:00

Adresse: Cold Hand Winery, Haversmosevej 21, 8920 Randers NV

Entré: gratis

Julemesse og nisser på Gram Slot i Haderselv

På Gram Slot i Haderslev sætter de gang i julestemningen allerede i ­november. Tre weekender i træk inviterer de til julemesse på det smukke og historiske slot, hvor alle rum er pyntet flot op til lejligheden. Gå på opdagelse mellem markedets boder, hvor du kan finde inspiration til julepynt, gaver og dekorationer eller besøg julemanden i hans værksted.

Åbningsdage: 10.-11. november, 17.-18. november og 24.-25- november.

Adresse: Gram Slot, Slotsvej 54, 6510 Gram

Entre: 75 kroner for voksne og 35 kroner for børn ­mellem 4 og 12 år. Børn under 4 år er gratis.

Børglum-Kloster-Kongesalen.png

Børglum Kloster

Fra Klosterkirken vil lysene stråle, og julen blive sunget ind ved en minikoncert i klosterkirken alle dage. Og Nisseorkestret vil spille julens sange i Klostergården. Klostrets butik vil bugne af julegaveidéer, og rundt på klostret vil der være boder og stande med kunsthåndværk, julepynt og smagsprøver. Du vil også have mulighed for at slappe af og nyde en lækker julemenu i klosterets café, eller nyde gløgg og norske sveller i det gamle herregårdskøkken. På billedet ses klostrets fine Kongesal, som emmer af historiens vingesus. Både de private stuer og kongesalen er specielt åbent til lejligheden.

Som noget nyt holder Børglum Kloster i år den 20. november fra kl. 16-20 også en særlig aften kaldet "Julen i al sin pragt", hvor de byder indenfor til julehygge om aftenen, som afsluttes med julefyrværkeri kl. 20.00.

Åbningsdage: 16.-18. november og 23.-25. november.

Adresse: Børglum Klostervej 255 B, 9760 Vrå

Entre: 100 kr. for voksne og 50 kr. for børn

Jul på Godsbanen

Godsbanen i Aarhus er et innovativt fællesskab, som tæller både håndværkere og designere. En weekend i december forvandles stedet til et julemarked, hvor du kan få fingrene i de mange unikadesign, som produceres på stedet.

Åbningsdage: 8-9. december

Adresse: Skovgaardsgade 3, 8000 ­Aarhus

LÆS OGSÅ: Stor guide: Tag på hyggelige julemarkeder i Sverige og Tyskland

Julebazar hos Designskolen Kolding

Kolding Designskolen holder igen i år sin traditionsrige julebazar, hvor studerende sælger deres design og fortæller historien fra ide til færdigt produkt. En sød historie at fortælle videre, hvis dine køb skal bruges som julegaver.

Åbningsdage: 7.-8. december

Adresse: Ågade 10, 6000 Kolding

Entre: 20 kroner.

Julemarked på Rosenholm Slot

Kom med ind bag slottets tunge døre og gå på jagt i brugskunst og lækre delikatesser, når Rosenholm Slot holder julemarked.

Der vil desuden være mulighed for en træktur på pony for de mindste, modeltogkørsel og julelysstøbning.

Åbningsdage: 10.-11. november og 17.-18. november kl. 10-16

Adresse: Rosenholmvej 119, 8543 Hornslet

Entre: 70 kroner, børn fra 4-12 år: 30 kroner.

Tivoli Friheden

Tivoli Friheden lukker endnu en gang op for forlystelsesparken i juletiden. Der vil være flere forskellige slags boder både food og nonfood. Parken vil være flot pyntet op med julelys og et væld af dekorationer. Derudover vil flere af forlystelserne være åbne.

Åbningsdage: 17. november-30. december.

Adresse: Skovbrynet 5, 8000 Århus C

Entre: 135 kroner.

Julemarked i Ridehuset

Fra den 24. november kan du opleve Ridehuset smukt dekoreret med alverdens julepynt. Der er gennem årene kommet mange nye kunsthåndværkere til i Aarhus, som vil blive præsenteret i Ridehuset. Der vil løbende blive udskiftet kunstnere og dermed vil der være nye vare på hylderne i de forskellige uger i december.

Åbningsdage: 24. november – 20. december.

Adresse: Vester Allé 1, 8000 Aarhus C

Entre: Gratis

Jul på Haughus Gods i Jelling

Der er jul i alle rum, når Haughus Gods igen i år inviterer til julemarked.

I hovedbygningen vil der være juleboder på førstesalen, mens stueetagen byder indenfor i caféen, hvor du kan mæske dig i varm kakao og kage.

Du kan også gå rundt mellem de mange boder på gårdspladsen, som serverer alt det bedste fra julen: Gløgg, æbleskiver, brændte mandler og andre julegodter.

Åbningsdage: 10.-11., 17.-18. og 24.-25. november.

Adresse: Vejlevej 50, 7300 Jelling

Entre: 20 kr. pr. person.

Tirsbæk Gods' julemarked

På julemarkedet på Tirsbæk Gods har du mulighed for at fælde dit eget juletræ i skoven, og få en gratis rundvisning på slottet.

I de smukke avlsbygninger finder du håndplukkede udstillere, der sælger eksklusive strikvarer, pileflet, glaskunst, smykker, nisser og julepynt.

Der vil desuden være underholdning i form af hestetrækture for de små, og off-road ture i en Land Rover for de store legebørn.

Åbningsdage: 8.-9. og 15.-16. december

Adresse: Tirsbækvej 135, 7120 Vejle

Entre: Gratis, 75 kroner for adgang til slottet.

Trapholt Kolding

Julemarkedet på Trapholt er noget ganske særligt. Den første weekend i december åbner museet op med af nogle af Danmarks dygtigste kunsthåndværkere og nyuddannede designere i et spændende satellit-område. Traditionen tro er der en hyggelig workshop for børn og voksne samt mange andre tilbud sikrer den rette julestemning for hele familien.

Åbningsdage: 1.-2. december kl. 10-17

Adresse: Æblehaven 23, 6000 Kolding

Entre: 55 kr.

Se, hvad vi ellers skriver om: Julemarkeder, Jul, Guide og Kultur