Julemarkeder i Danmark
Foto: Tivoli/Lasse Salling/PR-fotos Vi har samlet de bedste og hyggeligste julemarkeder i Danmark.

De hyggeligste julemarkeder 2019

Det er blevet den tid på året, hvor duften af gran, gløgg og brændte mandler spreder sig, og julegaverne skal indkøbes. Julemarkeder popper op over hele landet, og det sætter gang i hyggen. Vi guider dig til de hyggeligste julemarkeder, som med garanti vil få dig i julestemning.

Julemarkeder finder sted over hele landet, når vi rammer november og december, og der er vel næsten ingen bedre måde at komme i julestemning på?!

Vi glæder os til lun gløgg, søde æbleskiver og en duft af gran, når det igen bliver tid til at slentre igennem de fine boder med hjemmelavede gaveartikler og juleting.

LÆS OGSÅ: Gløgg, skøjteløb og julelys: Tag på magisk juletur til London

Vi guider dig her til de hyggeligste julemarkeder i hele Danmark, som med garanti vil få vækket din indre julegnist.

SJÆLLAND

gisselfeld.jpg

Gisselfeld Juletorv 2019 - juleboder fra hele landet

På Gisselfeld Juletorv kan du komme i julestemning, når de over to weekender i november afholder deres traditionsrige julemarked ved Gisselfeld Slot på Sydsjælland. Her er omkring 100 boder fra hele landet, hvor du kan finde julepynt, keramik, billedkunst, smykker, tøj og andre fine gaveideer. Der er også musik og underholdning, ligesom de små kan prøve ponyridning og besøge julemanden i ”Julemandens hule” under slottet. Du har også mulighed for at komme inde for på slottet, som blomsterkunstneren Erik Buch igen i år har udsmykket med sine smukke kreationer.

Åbningsdage: 15.–17. november og 22.–24. november 2019
Fredag kl. 15-20, lørdag og søndag kl. 10-16. (Bemærk: Dørene lukker en time før)

Adresse: Gisselfeld Kloster, ­Gisselfeldvej 12 A, 4690 ­Haslev

Entre: Endnu ikke oplyst (pris i 2018 var 100 kroner, børn mellem 6-12 år: 25 kroner, børn under 5 år er gratis)

kronborg.jpg

Jul på ­Kronborg – juleshopping og eventyr

Julefreden sænker sig igen i år over renæssanceslottet i Helsingør, når de afholder et af landets største julemarkeder i de to første weekender i december. Ved Kronborg kan du finde gaver til familien, pynt til stuen og delikatesser til julebordet. Der er også mulighed for rundvisninger på slottet, hvor du kan blive klogere på, hvordan Christian den 4. holdt jul som lille dreng. Børnene kan klippe julepynt og møde julemanden, og Eventyrteatret kommer også forbi og optræder med en juleforestilling, mens der er højtlæsning af juleeventyr i Dansesalen.

For den lidt ældre del af publikum er der blandt andet julejazz og gospelkoncerter. Som noget nyt er de mange spændende juleboder flyttet udenfor, så der er mere plads, og igen i år kan du blive fragtet til slottet et juledamptog fra Hellerup.

Åbningsdage: 29. november–1. december og 6.–8. december 2019
Fredag kl. 10.00-19.00, lørdag og søndag kl. 10.00-17.00

Adresse: Kronborg 2 C, 3000 Helsingør

Entre: Fredag: Voksne: 50 kroner, børn 4-18: 25 kroner, børn under 4 år er gratis.
Lørdag og søndag: Voksne: 75 kroner, børn 4-18 år: 50 kroner, børn under 4 år er gratis 

Jul på Engestofte Gods – magisk julestemning i Maribo

Julemarkedet på Engestofte Gods er en af Lolland og Falsters største begivenheder ved juletid. Her finder du et væld af stader med brugskunst, dekorationer, keramik, smykker, blomster og nisser, mens du går rundt til lyden af live-musik på pladsen og kan smage på lokale delikatesser, som kirsebærvin, øl og honningkager.

Du kan også se luciaoptog og komme på guidet tur med stedets gamle vægter. De små kan klippe og klistre i julemandens værksted, høre juleeventyr, lege i børnenes eventyrcafé – og har de mod på det, kan de også besøge julemanden i det gamle vandtårn.

Åbningsdage: 7.–8. december 2019

Adresse: Søvej 10, 4930 Maribo

Entre: 50 kroner, børn under 12 år: 10 kroner

Grønnessegaard Gods – julemarked i Hundested

Det gamle gods i Hundested danner igen i år rammer om et eksklusivt og traditionelt julemarked, hvor du kan finde over 60 standeholdere, som sælger alt fra juledekorationer og julepynt til lækre delikatesser, juletræer og designvarer. Godset er flot pyntet op til jul – og så lover de også, at julemanden kigger forbi!

Åbningsdage: 30. november–1. december fra kl. 10-17

Adresse: Amtsvejen 280, 3390 Hundested

Entre: 50 kroner for voksne, gratis for børn under 12 år

Esrum Kloster og Møllegård – middelalder og franske juletoner

Oplev en hyldest klosterets franske og middelalderlige ophav, når det traditionsrige årlige julemarked på Esrum Kloster åbner op for besøgende. Her kan du opleve et marked, der bugner af varer med franske delikatesser, ægte klosterprodukter, Esrums egne produkter og bæredygtige lækre sager fra hele Danmark. I boderne kan du købe årets julegaver hos udvalgte kunsthåndværkere, der arbejder med sølv, glas, uld, træ og keramik.

Børn og barnlige sjæle kan besøge juleværkstedet, og der er masser af mad og aktiviteter i klosterets café og tilhørende klostergård, hvor mor og far kan nyde frisktappet klosterøl.

Åbningsdage: 29., 30. november og 1. december
Fredag kl. 12-20, lørdag og søndag kl. 10-17

Adresse: Klostergade 11, 3230 Græsted

Entre: Voksne 50 kroner, børn (3-14 år) 35 kroner

Kragerup Gods – julemarked på 23. år

For 23. år afholdes der julemarkedet på det smukke Kragerup Gods. Der er masser at gå på opdagelse i, når de over 100 stande sælger håndlavet brugskunst, som smykker, keramik, malerier, blomsterdekorationer, tøj, hjemmelavede børster, pileflet, strik, delikatesser og meget mere.

Når du har hygget dig med at kigge i de mange boder, serverer Restaurant Blixen buffet og kage, mens caféen tilbyder deres særlige specialitet: Fasanburger. Udenfor kan den søde tand stilles med pandekager med fyld. Der vil desuden være masser af underholdning i form af hestevognsture, livemusik med bl.a. Nissegarden, en halmlabyrint og selvfølgelig et besøg af nissefar og nissemor, der har godter med til børnene.

Åbningsdage: 9.–10. november fra kl. 10-16

Adresse: Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby

Entre: 60 kroner

Cirkusmuseet-julemarked.png

Julemarked ved Avedørelejren – cirkus og blandede boder

Cirkusmuseets og Forstadsmuseet afholder for 15. gang deres hyggelige julemarked på den gamle kaserne ved Avedørelejeren. Markedet en af de største julebegivenheder på Vestegnen med flere tusinde gæster, og her finder du blandede boder, hvor du kan købe alt fra slagtervarer, lokalt brygget øl og vin til smykker, cremer, julepynt, kunsthåndværk og meget mere. Bliver det som sidste år, vil der også være underholdning på program, hvor du kan opleve klassisk gøgl, hestevognstur, ride på islænderheste, møde julemanden og tage på skattejagt på Cirkusmuseet.

Der er fri entré og parkering til markedet, der finder sted på Alarmpladsen i Avedørelejren.

Åbningsdage: 8. december kl. 10-15

Adresse: Alarmpladsen (i Avedørelejren), 2650 Hvidovre

Entre: Gratis

LÆS OGSÅ: 8 nemme ting, du kan gøre allerede nu, for at undgå julestress i december

KØBENHAVN

jul i tivoli.jpg

Tivoli – jul i den smukke forlystelsespark

Det er næsten umuligt ikke at komme i julestemning efter et besøg i den smukke forlystelsespark i hovedstaden. Med det store nisselandskab og julepynt i hver en afkrog bliver der skabt en næsten eventyrlig stemning i Tivoli, mens duften af brændte mandler, risengrød, gløgg og varm kakao spreder sig. I de mange hyggelige boder og butikker kan du både finde pynt til træet og gaver til familien, og så er der som altid mulighed for at prøve Tivolis mange forlystelser. Du kan også se luciaoptog, oplev Tivoli-Gardens illuminerede parader eller nyde juleilluminationerne på Tivoli Søen.

Åbningsdage: 16. november til 5. januar
Fra
kl. 11 på alle åbningsdage (også juleaftensdag). Søndag-torsdag lukker Tivoli kl. 23 og fredag-lørdag kl. 24. Juleaftensdag lukker Tivoli normalvis kl. 16.00

Adresse: Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København

Entre: 130 kroner for voksne, børn ­mellem 3-7 år: 60 kroner

København julemarked.jpg

Julelandsbyen på Højbro Plads 

Når julen nærmer sig, vokser en lille, hyggelig by frem midt på Højbro Plads ved Strøget. Små bjælkehytter står side om side, mens julelysene funkler, og duften af varm kakao og gløgg fylder luften. I boderne kan du købe alt fra glaskunst og kunsthåndværk til delikatesser og uldsokker. Julemarkedet er det perfekte lille åndehul, hvis du går kold midt i juleshoppingen og har brug for lidt opmuntring i form af vaskeægte julehygge.

Åbningsdage: 15. november til 22. december

Adresse: Højbro Plads, 1200 København

Entre: Gratis

_B8A6258_044-kopi.jpg

THE LAB Julemarked – kreative gaver på Østerbro

Der er rig mulighed for en hyggelig eftermiddag for store og små, når THE LAB og the lab kitchen åbner dørene til deres årlige julemarked i de charmerende industribygninger på Vermundsgade. Julemarkedet byder på masser af muligheder for at finde kreative julegaveideer, når lokale kunstnere og håndværkere sælger smykker, delikatesser, grafisk kunst, keramik og mange andre spændende ting i boderne. Har du børn med, kan de hjælpe med at pynte små juletræer. The Lab Kitchen sælger lækre flæskestegssandwich, julesnacks og drikkevarer. 

Boder: Revolve and Roses, EE12, Final gravity, Noaburo, Omnium Cargo, Prolog coffee, Utte design, Saladini, A HINT OF NEON, Percival knive, Christine Rudolph Design, Artbrugi, Studio Grey, Thomas Hartebeck, Limited Works, Tiny Gardens & mange flere.

Åbningsdag: 8. december fra kl. 10 til 16

Adresse: Vermundsgade 40A + 40B, 1. sal, 2100 København Ø

Entre: Gratis

Flid Julebazar

Igen i år samles de kreative kunstnere fra kunstnetværket Flid i weekenden 30. november og 1. december i Nørrebrohallen og sælger ud af alt fra tekstiler, keramik, smykker og ­­­­­foto- og collagekunst.

Åbningsdage: 30. november og 1. december

Adresse: Nørrebrohallen, Nørrebrogade 208, 2200 København N

Entre: 30 kroner

LÆS OGSÅ: 30 julegaveideer til din veninde til under 100 kroner

FYN

hc-andersen.jpg

H.C. Andersens julemarked – julehygge i Odense

Oplev et historisk julemarked som i H. C. Andersens tid, når den gamle bydel i Odense summer af liv og oser af gammeldags markedsstemning med små boder, hestevogne, julekor og karruseller. Der er underholdning for hele familien, og byen vrimler med gøglere, nisser og H.C. Andersens kendte eventyrfigurer. Oplev også teater, live-musik, værksteder og events i løbet af disse hyggelige juleweekender. Du finder det fulde program her

Åbningsdage: 29. november–1. december og 6.–8. december
Fredag kl. 15-19, lørdag kl. 10-18, søndag kl. 10-17

Adresse: Sortebrødre Torv 1, 5000 Odense C

Entre: Gratis

nyborg.jpg

Julemarked i Nyborg - godter og julelys

Nyborgs julemarked i den gamle Kongeby er fyldt med fortryllende julelys og historiske bygninger. På markedet kan du købe juleknas, hjemmebrygget øl, glögg, opleve levende værksteder, aktiviteter for børn, besøge fynske museumsbutikker, se smeden arbejder og meget mere.

Og måske familiens mindste vil kunne genkende flere steder rundt om i byen, da tre af de nyeste julekalendere faktisk er optaget i byen, nemlig TV2's "Juleønsket" og "Tinkas juleeventyr", samt DR's "Den anden verden".

Åbningsdage: 6.–8. december og 13.–15. december

Adresse: Rådhuset, Torvet 1, 5800 Nyborg

Entre: Gratis

Ravnsborg Julemarked – jul på vikingeborgen

Igen i år kan du komme til stort julemarked hos Jim Lyngvild på Ravnsborg i Korinth. Der vil være over 40 udvalgte stande, som byder på alt fra cremer, parfumer, tøj og slik til øl, vin, smykker, brugskunst og keramik. Hos madboderne kan du fx få pandekager, ribbenstegssandwich, pølser og burgere, 

Julemanden kigger også forbi med sin kane og hygger om alle. Derudover vil der også være mulighed for at se nørmere på Jim Lyngvilds unikke hjem. vikingeborgen Ravnsborg, ligesom der vil være vikingekampe med ægte vikinger og en vikingelejr med arbejdende stande. Af andre særlige aktiviteter kan næves et foredrag med Ghita Nørby og Jim Lyngvild lørdag den 30. november kl. 16.00, mens der er luksus banko søndag den 8. december for de morgenfriske kl. 08.45. Se det fulde program og de mande stadeholdere her

Åbningsdage: 30. november–1. december og 7.–8. december
Begge weekender kl. 10-16

Adresse: Hågerupvej 33, Korinth, 5600 Fåborg (OBS! Markedet afholdes på en naturgrund, som kan være svær for gangbesværede)

Entre: 50 kroner for voksne, børn 2-10 år 20 kroner, børn under 2 år er gratis (billet til foredrag og banko købes for sig)

JYLLAND

den-gamle-by.jpg

Jul i den Gamle By – jul gennem fire århundreder

Bliv trukket med tilbage i tiden og oplev julestemningen fra fire århundrede i Den Gamle By. Gå på jagt efter en julegave i de historiske butikker, eller forkæl dig selv med risengrød, julegodter og noget varmt at drikke i Den Gamle By i Aarhus. De mange huse er pyntet op, og Købmandsgården er indrettet præcis, som den bliver beskrevet i juleklassikeren Peters Jul fra 1866. Hver fredag bliver der desuden skruet yderligere en tak op for julerierne med nisser, fortællinger, rundvisninger og julestue.

Åbningsdage: 23. november–5. januar fra kl. 10-17

Adresse: Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

Entre: 135 kroner for voksne. Gratis adgang for alle under 18 år

Jul på Godsbanen – kreativt julemarked i Aarhus

Godsbanen i Aarhus er et innovativt fællesskab, som tæller både håndværkere og designere. Én weekend i december holder de åbent hus, hvor hele stedet forvandles til et julemarked. Her du kan få fingrene i de mange unikadesign, som alle er helt eller delvist er produceret på Godsbanen. Udover muligheden for at få fingre i masser af originale julegaver, er der også madboder, tombola, juletræssalg, musik og hyggelige aktiviteter for hele familien.

Åbningsdage: 7.–8. december (forventet tid fra kl. 11-17)

Adresse: Skovgaardsgade 3, 8000 ­Aarhus – indgang 3A

Entre: Gratis

Tivoli Friheden – et magisk juleland af lys

Tivoli Friheden lukker endnu en gang op for forlystelsesparken i juletiden, hvor du finder masser af forskellige boder, som sælger gaveartikler og juleting, mens sulten kan stille med kulinariske oplevelser fra Aarhus Mad & Marked. I år er der skruet ekstra op for lysdekoraktionerne, som danner rammen om et magisk juleland. Oplev eksempelvis en 70 meter lang lystunnel med 50.000 LED-lys, 16 kilometer juleranker og 3.000 julekugler. Du kan også besøge julemandens værksted og se Danmarks måske højeste juletræ af lys. Derudover vil flere af forlystelserne være åbne.

Åbningsdage: 16. november–30. december

Adresse: Skovbrynet 5, 8000 Århus C

Entre: 135 kroner

Julemarked i Ridehuset

Fra den 23. november kan du opleve Ridehuset smukt dekoreret med alverdens julepynt. Der er gennem årene kommet mange nye kunsthåndværkere til i Aarhus, som vil blive præsenteret i Ridehuset. Der vil løbende blive udskiftet kunstnere og dermed vil der være nye vare på hylderne i de forskellige uger i december.

Åbningsdage: 23. november–22. december
Mandag til fredag kl. 12.00-18:00, lørdag-søndag kl. 11.00-17.00

Adresse: Vester Allé 1, 8000 Aarhus C

Entre: Gratis

aalborg.jpg

Jul i Aalborg - æbleskiver, mandler og pariserhjul

I 2016 blev Aalborg kåret som Årets Juleby af Dansk Julemands Laug. Det er der en god grund til. I december dufter byen nemlig af brændte mandler og æbleskiver hver dag fra 15. november og helt frem til dagen før juleaften. Blandt nisser, julehytter og juletræer kan du på det store julemarked købe masser af julelækkerier, smage æbleskriver og brændte mandler og få en kop ægte glühwein med et stænk god rom.

På Gammeltorv kan du for 30 kroner også prøve en tur i et stort pariserhjul, hvorfra du kan nyde udsigten over Nordens Paris – og hver dag kigger julemanden traditionen tro forbi på markedet.

Åbningsdage: 15. november–23. december

Adresse: Gammeltorv, 9000 Aalborg

Entre: Gratis

Cold Hand Winery - gastronomisk jul i Randers

Hygge, julestemning og store smagsoplevelser lægger sig som et blødt tæppe over vingården, når Cold Hand Winery slår porten op for det årlige julemarked, når de åbner op for ”Den Jyske Torvehal” – et markedstelt med luksus specialvarer til julen. Hvis det bliver som sidste år, er gården smukt pyntet med gran, lys og ildfade, og alle vineriets prestigefyldte frugtvine står klar til at forkæle gæsternes smagsløg. Gæsterne kan også prøve gourmet-juleplatter og hjemmelavede æbleskiver med æblegløgg. Alt pakket ind i en varm julestemning.

Åbningsdage: 14.–16. december og 21.–22. december

Adresse: Cold Hand Winery, Haversmosevej 21, 8920 Randers NV

Entré: Gratis

Jul Gram Slot Pyrus.jpg

Jul på Gram Slot – med nissen Pyrus

På Gram Slot i Haderslev sætter de gang i julestemningen allerede i ­november – og i år med fint besøg af den kendte tv-nisse Pyrus. To weekender i træk inviterer de til julehygge på det smukke og historiske slot, hvor alle rum er pyntet flot op til lejligheden. Gå på opdagelse mellem markedets boder, hvor du kan finde inspiration til julepynt, gaver og dekorationer. Nyd julekor, se landbrugsmaskiner og besøg dyrene i mini-zoo og julemanden i hans værksted.

Åbningsdage: 16.–17. november og 23.–24. november
Begge weekender kl. 10-16

Adresse: Gram Slot, Slotsvej 54, 6510 Gram

Entre: Ikke offentliggjort endnu

Børglum-Kloster-Kongesalen.png

Børglum Kloster - julen i al sin pragt

Tag til Vrå og oplev hele Børglum Kloster pyntet op med lys, julehjerter, gran, krybbespil og kravlenisser – alt sammen med til at give en helt unik julestemning. Klostrets butik vil bugne af julegaveidéer, og rundt på klostret er der stande med kunsthåndværk, julepynt og smagsprøver. Der er også mulighed for at slappe af og nyde en lækker julemenu i klosterets café eller gløgg og mad i det gamle herregårdskøkken. På billedet herover ses klostrets fine Kongesal, som emmer af historiens vingesus. Både de private stuer og kongesalen er specielt åbent til lejligheden.

Som sidste år holder Børglum Kloster arrangementet "Julen i al sin pragt". I år er det tirsdag 19. november fra kl. 16-20, at de byder indenfor til julehygge om aftenen.

Åbningsdage: 15.–17. november og 22.–24. november
Begge weekender kl. 10-17

Adresse: Børglum Klostervej 255 B, 9760 Vrå

Entre: 100 kroner for voksne, 50 kroner for børn mellem 6-12 år, børn under 6 år er gratis

LÆS OGSÅ: Stor guide: Tag på hyggelige julemarkeder i Sverige og Tyskland

Julebazar hos Designskolen Kolding

Det er en populær begivenhed, når Designskolen Kolding holder sin traditionsrige julebazar, hvor de studerende fra 125 små boder sælger ud af deres design, der spænder fra tryk og print til tekstiler, smykker og meget mere. De fortæller også gerne historien fra idé til færdigt produkt, hvilket jo bare oveni giver en sød historie at fortælle videre, hvis dine køb skal bruges som julegaver. Bliver du sulten eller tørstig byder skolens kantine på masser af lækkerier.

Åbningsdage: 6.–7. december
Fredag kl.
14-20, lørdag kl. 10-18

Adresse: Ågade 10, 6000 Kolding

Entre: 20 kroner

Julemarked på Rosenholm Slot – jul på slottet

Husker du DRs julekalender ”Jul på slottet”, vil du måske kunne genkende det smukke Rosenholm Slot, der lagde sted til optagelserne. Over to weekender i november kan du her komme til et yderst populært julemarked, som i 2018 havde over 20.000 besøgende. Kom med ind bag slottets tunge døre og gå på jagt i brugskunst og lækre delikatesser, når Rosenholm Slot og over 80 standeholdere holder julemarked i de eventyrlige rammer.

De mindste kan prøve en træktur på juleponyer, modeltogskørsel, julelysstøbning, møde julemandens kone, nissebørn og prinsesser – og selvfølgelig give julemanden en ønskeseddel.

Åbningsdage: 9.–10. november og 16.–17. november
Begge weekender kl. 10-16

Adresse: Rosenholmvej 119, 8543 Hornslet

Entre: 70 kroner, børn fra 4-12 år: 30 kroner

Jul på Haughus Gods i Jelling

Der er jul overalt, når Haughus Gods inviterer til julemarked. I hovedbygningen vil der være juleboder på førstesalen, som sælger alt fra antikke ting til hjemmestrikkede sokker, mens stueetagen byder indenfor i caféen, hvor du kan mæske dig i varm kakao og kage.

Du kan også gå rundt mellem de mange boder på gårdspladsen, som sælger alt det bedste fra julen: Gløgg, æbleskiver, brændte mandler og andre julegodter, samt gran og juletræer. Mens de mindste kan møde julemanden, der måske deler en lille gave ud.

Åbningsdage: 9.–10., 16.–17. og 23.–24. november
Alle weekender kl. 10-16

Adresse: Vejlevej 50, 7300 Jelling

Entre: 20 kroner

Tirsbæk Gods' julemarked i Vejle

På julemarkedet på Tirsbæk Gods har du mulighed for at fælde dit eget juletræ i skoven, og få en guidet rundvisning på slottet.

I de smukke avlsbygninger finder du håndplukkede udstillere, der sælger eksklusive strikvarer, pileflet, glaskunst, smykker, nisser og julepynt. Der vil desuden være underholdning i form af hestetrækture for de små, og off-road ture i en Land Rover for de store legebørn.

Åbningsdage: 7.–8. og 14.–15. december
Begge weekender kl. 10-17

Adresse: Tirsbækvej 135, 7120 Vejle

Entre: Gratis, 75 kroner for adgang til slottet

Trapholt Kolding

Julemarkedet på Trapholt er noget ganske særligt. Den første weekend i december åbner museet op med af nogle af Danmarks dygtigste kunsthåndværkere og nyuddannede designere i et spændende satellit-område. Traditionen tro er der en hyggelig workshop for børn og voksne, julemusik og mange andre tilbud sikrer den rette julestemning for hele familien.

Åbningsdage: 30. november–1. december kl. 10-17

Adresse: Æblehaven 23, 6000 Kolding

Entre: 55 kroner

Se, hvad vi ellers skriver om: Julemarkeder, Jul, Guide og Kultur