Julemarked Danmark København
SPONSORERET indhold

De hyggeligste julemarkeder 2022

Vi guider dig til de hyggeligste julemarkeder over hele landet, som med garanti vil få dig i julestemning.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Getty Images
09. nov. 2022 | Livsstil | ALT.dk

Julemarkeder er en af julens hyggeligste traditioner, og der er vel næsten ingen bedre måde at komme i julestemning på! Men hvor er der julemarked i år? Og hvor er det bedste julemarked?

Hvis du søger svar på disse spørgsmål, har vi her på ALT.dk samlet denne oversigt, hvor vi har udvalgt blandt mange af de julemarkeder og julebasarer rundt om i hele Danmark, som afholdes i løbet af november og december.

Vi glæder os til lun gløgg, søde æbleskiver og julemusik, samt duften af gran og brændte mandler, mens vi finder gaver, hjemmelavet julepynt, originalt design og lækre delikatesser.

Få her et overblik over nogle af landets mange julemarkeder:

LÆS OGSÅ: Julegave til hende: Se 40 bud gaver til kvinderne i dit liv

SJÆLLAND

gisselfeld.jpgStemningsbillede fra tidligere års julemarked. (Foto: PR/Gisselfeld Slot)

Gisselfeld Juletorv - Stemningsfyldt julemarked

Gisselfeld Slot på Sydsjælland er kendt for deres traditionsrige julemarked kaldet ’Gisselfeld Juletorv’.

Julemarkedet er igen i år tilbage med julehygge, masser af inspirerende stande og underholdning for både store og små. Julemanden tager imod børn og barnlige sjæle i "Julemandens Hule" under Slottet, og der er også ponyridning, musik, samt salg af juletræer og pyntegrønt.

Derudover åbner slottet også dørene op, hvor man kan opleve stedet med fuld julepynt, så der ingen undskyldning er for ikke at komme i ægte julestemning. 

Åbningsdage: 18.-20. november og 25.-27. november (fredage kl. 15-20 og lørdage & søndage kl. 10-16)

Adresse: Gisselfeld Kloster, ­Gisselfeldvej 12 A, 4690 ­Haslev

Entre: 100 kr. / børn fra 6-12 år 30 kr. 

Læs mere om Gisselfeld Juletorv 2022 her.

kronborg.jpg

Slotsgården er pyntet flot op og fyldes snart med hyggelige juleboder. (Foto: PR/Kronborg Slot)

Jul på Kronborg - Traditioner og musik på det gamle slot

Julefreden sænker sig de to første weekender i advent over Danmarks storslåede renæssanceslot Kronborg, hvor stedet er pyntet op til jul med lysfyldte juletræer, duften af æbleskiver - og lyden af julejazz og gospelkoncerter.

Traditionen tro vil slotsgården være fyldt med omkring 80 juleboder med alt fra brugskunst, designvarer, legetøj, juledekorationer, tøj, delikatesser og meget mere. Derudover er der for de mindste også kreative værksteder og højtlæsning.

Åbningsdage: 26.-27. november og 3.-4. december (alle dage fra kl. 10-17)

Adresse: Kronborg slot, Kronborg 2 C, 3000 Helsingør

Entre: Voksne: 95 kr. Børn 4-17 år: 60 kr. Børn under 4 år er gratis. Vær opmærksom på, at billetterne er opdelt i ankomstintervaller.

Læs mere om juledagene på Kronborg her.

Julemarked Cirkusmuseet og Forstadsmuseet.jpgBørn og barnlige sjæle kan naturligvis hilse på julemanden til julemarkedet i Hvidovre. (Foto: PR/Cirkusmuseet)

Julemarked 2022 hos Cirkusmuseet og Forstadsmuseet

Hele familien er velkommen til et af Storkøbenhavns mest kendte julemarkeder ved Advedørelejren, som i år for 17. gang afholdes af Cirkusmuseet og Forstadsmuseet.

Her er omkring 70 boder med til at skabe masser af julehygge med smagsprøver og julegaveidéer, mens de sælger alt fra nisser og julepynt til håndlavede ting og lokale delikatesser. Derudover er der på dagen fri entré til marked, museum og masser aktiviteter og underholdning for hele familien.

Åbningsdage: Søndag 4. december kl. 10-15

Adresse: Alarmpladsen, 2650 Hvidovre

Entre: Gratis

Læs mere om julemarkedet her.

Jul på bakken.jpgJul på Bakken er fyldt med julelys i gaderne. (Foto: PR/Bakken)

Jul på Bakken 2022 - Julekys, Nissebanden og Pjerrot

Verdens ældste forlystelsespark åbner igen i år op for hyggelige dage, når de alle fredage, lørdage og søndage fra 25. november til 18. december skruer ekstra op for julehyggen rundt om på hele Bakken.

Her finder du mange boder i Bakkens gader og stræder, der funkler i lys og julepynt for at skabe en magisk stemning. I år kan du kysse din udkårne under intet mindre end Danmarks største mistelten på hele seks meter, og de store barnlige sjæle kan kaste sig over Bakkens ’Jule 5-kamp’ og en ’Juleøl tour’. I det hele taget er der mange events undervejs i løbet af weekenderne og muligheder for julefrokoster. 

De små kan komme til Pjerrots Juleshow, og der er mulighed for at købe billetter til familiemusicalen "Nissebanden i Julemandens Land", som vises i TELTET på Bakken fra den 3. december 2022.

Åbningsdage: Hver weekend fra 25. november til og med 18. december
Fredage fra kl. 14.00-21.00, lørdage kl. 12.00-21.00 og søndage kl. 12.00-19.00

Adresse: Bakken, Dyrehavevej 62, 2930 Klampenborg

Entre: Gratis indgang

Læs mere Jul på Bakken her.

Birkegaardens-haver.jpg

Stemningsbilleder fra tidligere års julemarked. (Foto: Birkegårdens Haver)

Julemarked i Birkegårdens Haver - lys i julehaver

Elsker du julelys og smukke omgivelser, er det oplagt at tage en tur til Birkegårdens Haver. Her afholdes der alle fire weekender i advent et julemarked, hvor stedets mange haver samtidig vil være forvandlet til "julehaver" pyntet med tusindvis af funklende lys.

I Juleladen er der et lille hyggeligt udvalg af juleboder, hvor stadeholderne løbende skiftes ud. I kan også nyde æbleskiverne i Julecaféen og shoppe i den store Julebutik. Der er desuden børneaktiviteter med fx kreativt værksted, æselridning, skattejagt og dans om juletræet. Hver lørdag og søndag deler julemanden gratis slikposer ud til børnene.

Åbningsdage: Hver fredag, lørdag og søndag fra 25. november til 18. december (alle dage kl. 14-19)

Adresse: Birkgårdens Haver, Tågerupvej 4, Tågerup

Entre: Voksen 110 kr. / Senior +65: 100 kr. / Børn (2-12 år): 80 kr.

Læs mere om Julemarked 2022 i Birkegårdens Haver her 

Stemningsbillede fra tidligere års julemarked. (Foto: PR/Esrum Kloster)

Esrum Kloster Julemarked – middelalder og franske juletoner

Oplev det traditionsrige årlige julemarked på Esrum Kloster, når de igen i år åbner op for besøgende. Fokus er på "håndens arbejde", hvilket vil sige, at boderne alle selv fremstiller eller designer de varer, de sælger. Du kan købe bæredygtige lækkerier fra hele landet og fra europæiske klostre, dansk kunsthåndværk, samt Esrums egne produkter. Der vil også være mulighed for at købe juletræer og pyntegrønt.

For børn og barnlige sjæle vil der være hyggelige juleaktiviteter, og Møllecafeen har sammensat en julemenu specielt til lejligheden, hvor mor og far også kan nyde frisktappet klosterøl.

Åbningsdage: 26.-27. november og 4.-5. december (alle dage kl. 10-17)

Adresse: Esrum Kloster og Møllegård, Klostergade 11, 3230 Græsted

Entre: Voksne: 50 kr. inkl. udstillinger på klosteret (normalpris 85 kr.) / Børn 0-18 år er gratis

Læs mere om Esrum Kloster Julemarked 2022 her 

Jul på Gavnø.jpgDette ægte julemarked i Næstved er et af landets største. (Foto: PR/Gavnø Slot)

Jul på Gavnø - fyld julehjertet i slotsparken

På øen Gavnø ved Næstved ligger Gavnø Slot, hvor baronessen på Gavnø igen i år pynter op til 'Jul på Gavnø'. I år er det hele 16. gang, at stedet danner ramme for et af landets største julemarkeder.

De seks smukke bygninger på den historiske herregård viser et stort udvalg af brugskunst, juledekorationer, delikatesser, likører, spiritus, julelækkerier og meget mere. Og mens forældrene går rundt mellem de mange juleboder, kan de mindste opleve ponyridning, tage ud på nisseskattejagt og møde Julemanden, der kommer forbi med julegodter.

Åbningsdage: 4.-7. november og 12.-14. november

Adresse: Gavnø 2, 4700 Næstved

Entre: Voksne 100 kr. / Børn mellem 5-12 år = 35 kr. / børn under 5 år er gratis.

Læs mere om Jul på Gavnø her.

LÆS OGSÅ: 8 nemme ting, du kan gøre allerede nu, for at undgå julestress i december

GAMMELGAARDS JULEGAVEMARKED.jpg

Håndværk, design og kunst er i højsæde på dette julemarked. (Foto: Gammelgaard/PR)

Julegavemarked på Gammelgaard - Design, kunst og håndværk 

Gammelgaard åbner på 8. år dørene til deres store julegavemarkedet i en rå og utraditionel ramme. Markedet er nemlig bygget op af europaller og pyntet neonorange juletræer.

Du kan her kaste dig ud i et slaraffenland af juleshopping, når årets håndplukkede udstillere viser deres design, kunst og håndværk frem. Sidste år var der omkring 30 boder. Med andre ord er her chancer for at finde en original julegave til dem, du har kær.

Tidligere år har der på gårdpladsen også været bålfade og mulighed for at købe juletræer.

Åbningsdage: 26.-27. november (kl 10-16)

Adresse: Gl. Klausdalsbrovej 436, 2730 Herlev

Entre: Gratis

Læs mere om Gammelgaards Julegavemarked her

Engestofte Gods julemarked maribo x.jpgI de smukke omgivelser ved Maribosøerne ligger det historiske Engestofte Gods. (Foto: Engestofte Gods/PR)

Engestofte Gods - Julemarked ved Maribosøerne

En af Lolland-Falsters største julebegivenheder er blevet det årlige Engestoftes julemarked. I år finder over 100 stader vej til godset, som byder op til juleri og fest. Du kan gå rundt til lyden af levende julemusik, mens du handler lækkerier, dekorationer og julegaver. Næsten halvdelen af standene sælger lokalt producerede fødevarer, men der er også masser af brugskunst at finde.

Til de små er der mulighed for at besøge 'Julemandens Værksted' i Det Gamle Vandtårn, og det traditionsrige Lucia-optog vil igen i år gå rundt i de eventyrlige rammer. Både restauranten i Værkstedet, Kostalden og Caféen i Laden byder desuden på et stort udvalgt af vådt og tørt til at stille julesulten.

Åbningsdage: 3.-4. december (begge dage kl. 10-16)

Adresse: Søvej 10, 4930 Maribo

Entre: Voksne 65 kr. / Børn (under 12 år) 25 kr.

Læs mere om Engestofte Gods' julemarked her

KØBENHAVN

jul i tivoli.jpgStemningsbillede fra tidligere års julemarked. (Foto: PR/Tivoli)

Jul i Tivoli – hygge i den smukkeforlystelsespark

Det er næsten umuligt ikke at komme i julestemning efter et besøg i den smukke forlystelsespark i hovedstaden. Igen i år tændes tusindvis af lys, når mørket falder på og skaber en eventyrlig stemning i Tivoli.

Oplev duften af brændte mandler, risengrød, gløgg og varm kakao sprede sig, mens du går rundt i de boder og butikker. Her kan du finde pynt til træet og gaver til familien, og så er der mulighed for at prøve Tivolis mange forlystelser.

Åbningsdage: 18. november til 31. december

Adresse: Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København

Entre: 145 kr. for voksne / børn ­mellem 3-7 år: 65 kr. / børn under 3 år er gratis

Læs mere om Jul i Tivoli her.

hojbro-plads.jpg

Strækning fra Storkspringvandet til Biskop Absalons status fyldes med juleboder, lys og juletræer. (Foto: PR)

Højbro Plads - Internarionale julerier

Det traditionsrige julemarked på Højbro Plads tiltrækker gæster fra både ind- og udland, og med de mange hyggelige boder, pyntede juletræer, funklende julelys, rensdyr og julemandens kane er du da også garanteret julesteming.

Åbningsdage: Fra 4. november til 21. december

Adresse: Højbro Plads, 1200 København K

Entre: Gratis

Læs mere om det store julemarked på Højbro Plads her, hvor du også kan finde åbningstiderne.

Christiania Julemarked.jpg

Den Grå Hal er fyldt med både boder og glade mennesker til et hyggeligt julemarked. (Foto: Privat)

Magisk og kreativt julemarked på Christiania 

Julemarkedet på Christiania har været fast tradition siden 70'erne og er igen i år tilbage, når Christianietterne byder på masser af julehygge. 

Den Grå Hal åbner for det ikoniske julemarked, hvor de lokale sælger alt fra malerier og metalkunst til lækker mad. Derudover er der også juleshow for mindste og julekoncerter af forskellige art i Stadens mange, fine bygninger. 

Åbningsdage: Fra 9. december til 20. december (alle dage kl. 12-20. NB! 20. dec lukkes der kl. 18)

Adresse: Den Grå Hal, Refshalevej 2, 1432 Christiania

Entre: Ikke oplyst

Læs mere Christianias julemarked her.

FLID-17.jpgDer var stort fremmøde under Flids Julebazar i 2019. (Foto: Rasmus Kongsgaard/Flid)

Flid Julemarked – 100 hyggelige boder i Nørrebrohallen

Kunst- og designmarkedet Flid, som består af kreative kunstnere, afholder igen deres populære julemarked henover en weekend i Nørrebrohallen. I år har de udvidet ved at tage fredagen med også.

Til julemarkedet fylder omkring 100 kunstnere, designere og kunsthåndværkere hallen, hvor de sælger deres originale håndværk og håndlavede design. og sælger ud af deres kunsthåndværk, smykker, tekstiler, keramik, design i træ, belysningsdesign og foto- og collagekunst udarbejdet udfra bæredygtige principper. 

Åbningsdage: 9.-11. december (fredag kl. 15-20, lørdag og søndag kl. 11-17)

Adresse: Nørrebrohallen, Nørrebrogade 208, 2200 København N

Entre: 30 kr. / Børn under 12 år gratis

Læs mere om Flid Julebazar her.

The Lab julemarked 2022 østerbro.jpgPå Østerbro finder du julemarkedet, som The Lab & The Lab Kitchen afholder. (Foto: PR)

The Lab x The Lab Kitchen julemarked

Oplev et summarium af forskellige erhverv med dét tilfælles, at de fremstiller godt håndværk og er lokale aktører, når The Lab og The Lab Kitchen inviterer til stort julemarked for alle aldre igen i år i lokalerne på ydre Østerbro. Shop julegaver eller årets værtsgave blandt de over 30 boder, som sælger alt fra delikatesser, vin og kunsthåndværk til interiør, tøj og smykker. Du kan fx handle hos Blacksmith Ceramics, Blomster & Mark, EE12, Helle Høgsbro Krag, Relove & Roses, Tyst Te og mange flere.

Der er også aktiviteter i børnehøjde, hvor de mindste kan lave små "juletræer" med pynt i juletræsværkstedet. Imens serverer The Lab Kitchen spiselige lækkerier og varme drikke, som flæskestegssandwich, vegetarsandwich med tempeh, hjemmelavet julesmåkager og risalamande.

Åbningsdage: 11. december fra kl. 10-17

Adresse: The Lab, Vermundsgade 40A + B, 1. sal, 2100 København Ø

Entre: Gratis

Læs mere om The Lab x The Lab Kitchen julemarked her.

Julemarked 2022 i Den Grønne Kødby 

Den populære 'Kødbyen' i København er blevet udvidet med området 'Den grønne kødby'. Her afholder de i år et indendørs, hyggeligt julemarked hver søndag fra dem 6. november til og med 4. december, hvor forskellige loppemarkedsboder vil sælge produkter.

Åbningsdage: Hver søndag fra 6. november til 4. december (alle dage kl. 11-16)

Adresse: Slagtehusgade 11, 1715 København V, Danmark

Entre: Ikke oplyst

Læs mere julemarkedet i Den Grønne Kødby her.

LÆS OGSÅ: 30 julegaveideer til din veninde til under 100 kroner

FYN

EGESKOV JULEMARKED 2022.jpgPå Egeskov Slot finder du markedsboder, hvor du kan købe alt fra kunsthåndværk til delikatesser og julepynt. (Foto: PR/Egeskov.dk)

Egeskov Julemarked - julehygge på slottet

På det historiske Egeskov Slot oser det med julehygge ved bålet, hvor ungerne kan lave pandekager med spejderne, mens der er mulighed for at besøge de cirka 100 hyggelige juleboder på julemarkedet. Har børnene brug for mere underholdning er der også en skattejagt, hvor de følger efter drillenissernes "Kanelspor". 

I Cafe Rigborg er årets "julebord" udstillet, og i slottets anden cafe kan man forsnye sig med mad og drikke, herunder gløgg og æbleskiver. Egeskov Slot er til lejligheden julepyntet både ude og inde, og dagen igennem er der underholdende indslag, som fx lirekassemand, korsang med julemelodier og show med de hyggelige slotsnisser.

Åbningsdage: 12.-14., 19.-20. og 26.-27. november samt 3.- 5. december (alle dage kl. 10-16.30)

Adresse: Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup

Entre: Entré voksne 100 kr. Børn (4-12 år) 50 kr. Fri adgang med Egeskov Årskort.

Læs mere om det store slotsjulemarked her.

hc-andersen.jpg

Julestemning er i top i H. C. Andersens by, når de gamle gader fyldes med juleboder. (Foto: PR)

H.C. Andersen Julemarked - Eventyrligt julemarked i Odense

Du går i præcis de samme brostensbelagte gader, hvor H.C. Andersen trådte sine barnesko, når du besøger dette traditionsrige og historiske julemarked omkring Sortebrødre Torv i Odense. I boderne er der mulighed for at gå på jagt efter årets julegaver eller mulighed for at forsyne ganen med lækre specialiteter fra forskellige foodtrucks.

Undervejs er der også hyggelige indslag med blandt andet det lokale Cirkus Flikflak, du kan møde Vægterne i Odense, lytte til lokale sangkor og få et glimt af Snedronningen.

Åbningsdage: 3.-4. december og 10.-11. december (lørdage kl. 10-18, søndage kl. 10-17)

Adresse: Sortebrødre Torv 1, 5000 Odense C

Entre: Gratis

Læs mere om H.C. Andersen Julemarked her.

Julemarked på Boltinggaard Goods.jpg

Hyggelige Julemarked på Boltinggaard Gods 

Siden 2018 har fynske Boltinggaard Gods lagt rammer til dette julemarked. På gårdspladsen er der pyntet op, og der tændes julelys, når de omkring 70 udstillere fylder med boderne med alt fra brugskunst, mode, glas og julegodter til delikatesser, julepynt og andre spændende julegaveidéer.

Et lokalt kor synger julens sange på gårdspladsen, og duften fra madstederne vidner om mulighederne for fx at købe æbleskiver og gløgg, varm chokolade, en flæskestegssandwich eller vafler på pind. I godsets café kan du købe en anretning, øl og vand samt æblekage med gløgg eller kaffe.

Åbningsdage: 25.-27. november (fredag kl. 14-19, weekenden kl. 10-16)

Adresse: Kokskovvej 28, 5750 Ringe

Entre: Voksne = 85 kr. / Børn 4-12 år = 25 kr.

Læs mere om Julemarked på Boltinggaard Gods her

LÆS OGSÅ: Mandelgave: her er 8 gode idéer

JYLLAND

den-gamle-by.jpgStemningsbillede fra tidligere års julemarked. (Foto: PR/Den Gamle By)

Jul i Den Gamle By – historisk jul i Aarhus

Kom med på en tidsrejse 400 år tilbage i tiden. Du kan nemlig opleve julestemningen fra hele fire århundrede i Den Gamle By i Aarhus. Gå på jagt efter en julegave i de historiske butikker, eller forkæl måske dig selv med risengrød, julegodter og noget varmt at drikke. Du har også mulighed for at smage Den Gamle Bys juleøl, som er brygget på Thisted Bryghus, og se de mange huse, der er pyntet op til jul i tidens ånd. 

Åbningsdage: 19. november – 6. januar fra kl. 10-17

Adresse: Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

Entre: 175 kr. for voksne / Gratis for alle under 18 år

Læs mere om Jul i Den Gamle By her

aarhus julemarked.jpg

Kunst og julemarked i Aarhus - besøg Ridehuset

Er du vild med kunst og håndarbejde er julemarkedet i Ridehuset i Aarhus lige noget for dig. For her er alle varer, der sælges, 100 procent hjemmelavede, costumized eller designet af sælgerne selv. 

Hele hallen bliver på 24. år fyldt med små boder, hvor kreative sjæle sælger deres kunsthåndværk. Standene skifter hver uge, så der er altså rig mulighed for at finde en helt særlig julegave til dem, du har kær - også hvis du ikke finder den på første runde rundt i den gamle hal.  

Åbningsdage: 19. november til 18. december, klokken 11:00 - 17:00

Adresse: Vester Allé 1, 8000 Aarhus C

Entre: Gratis

Læs mere om juledagene i Ridehuset her

Stemningsbillede fra tidligere års julemarked. (Foto: PR/Tivoli Friheden)

Tivoli Friheden – magisk juleland af lys

Tivoli Friheden lukker endnu en gang op for forlystelsesparken i juletiden. Her vil der være masser af julelys - alle lavet af LED-pærer, der sikre længere levetid og et lavere energiforbrug. Du finder også forskellige boder, som sælger gaveartikler og juleting, mens sulten kan stille med kulinariske oplevelser fra Aarhus Mad & Marked. De små kan besøge julemandens værksted og se Danmarks måske højeste juletræ af lys. Derudover vil flere af forlystelserne være åbne.

Åbningsdage: 13. november – 30. december

Adresse: Skovbrynet 5, 8000 Århus C

Entre: 140 kr.

Læs mere om Jul i Tivoli Friheden her.

Julemarkedet NEU i Nordkraft, Aalborg.jpg

Julemarkedet NEU - jul i Aalborg

Besøg kedelhallen i Nordkraft i Aalborg lørdag d. 19. november, hvor du kan komme i julestemning under juleudgaven af kunstmarkedet NEU. Det er 10. gang, at NEU finder sted, og på denne dag sælger 60 udvalgte standholdere ud af deres egne kreationer.

Der vil både være veletablerede og helt nye upcoming kunstnere og designere. Og du kan købe alt hvad hjertet begærer indenfor kunst og design i alle genrer og prisklasser.

Åbningsdage: 19. november (kl. 10-17)

Adresse: Kjellerups Torv 1, 9000 Aalborg

Entre: Ikke oplyst

Læs mere om NEU her

Jul på Gammel Estrup.jpgKom med til juleværksted, syng julen ind og og køb juletræer og håndarbejde i juledagene på Gammel Estrup. (Foto: PR)

Jul på Gammel Estrup - Julen som i 1918

Træd tilbage til forrige århundrede og oplev, hvordan herskabet og tjenestefolk fejrede julen tilbage i 1918. På Gammel Estrup, som er Danmarks Herregårdsmuseum, kan du se, hvordan de dengang dækkede borde og pyntede både værelser og juletræer op - hvilket var forskelligt alt efter, hvilken stand man tilhørte. Få også indblik i de forskellige juletraditioner, og oplev den overdådige julemad, der blev serveret for greven, og den mad, der blev serveret for tjenestefolkene i køkkenet. 

I 2., 3. og 4. adventsweekend kan du desuden komme med til "Julesul i Herregårdskøkkenet", hvor du kan se, hvordan husjomfruen laver retter som flæskesteg, frikadeller og medister på det store brændekomfur. Bagefter kan retterne købes.

Åbningsdage: Fra 26. november til 23. december (alle dage kl. 10-16, mandage lukket)

Adresse: Randersvej 2, 8963 Auning

Entre: Voksne og pensionister 120 kr. / studerende 80 kr. / børn under 18  årer gratis.

Læs mere om julen på Gammel Estrup her.

Trapholt julemarked Foto_Kenneth Stjernegaard (2).jpgTrapholt er et museum for moderne kunst og design, og her skruer de op for julestemningen sidste lørdag søndag i november. (Foto: Kenneth Stjernegaard)

Trapholt Julemarked - håndværk og design 

50 af Danmarks dygtigste kunsthåndværkere stiller op med stande, når Trapholt i Kolding afholder deres traditionsrige og skønne julemarked sidste weekend i november. Her er der rig mulighed for at købe unikke gaver og håndlavet julepynt, når der sælges egen keramik, glas, smykker, tøj, boligtekstiler, grafik og papirkunst. 

Det særlige ved Trapholt Julemarked er netop, at du som gæst møder de professionelle kunsthåndværkere og designere selv og kan snakke med dem om skabelsen af de ting, de sælger. Der vil være levende musik med juletema, som spiller i baggrunden, og i caféen kan der købes alt fra frokost til hjemmelavet gløgg og æbleskiver med æble-sveske-kompot, hvis du vil fuldende oplevelsen med rigtig julestemning.

Åbningsdage: 26. og 27. november (begge dage kl. 10-17)

Adresse: Æblehaven 23, 6000 Kolding

Entre: Voksne 65 kr. / unge og børn under 18 år er gratis.

Jul på Voergaard Slot.jpg

Julmarked på Voergaard Slot - med blomster og børne-tv

Kom i julestemning, når Voergaard Slot afholder årets julemarked. Det historiske slot vil være pyntet op i lys og jylepynt i massevis - men som noget særligt også i blomster fra Kgl. Hofleverandør Bering House of Flower.

Familiens mindste er også i fokus, når slottet for første gang viser en udstilling med figurer fra DR’s børne-tv gennem tiden. Sammen med resten af familen kan de også gå på opdagelse på slottet og ikke mindst besøge det store, traditionelle julemarked med masser af salgsboder, hvor du kan købe alt fra juledekorationer til delikatesser.

Åbningsdage: 25.-27. november og 2.-4. december (fredage kl. 12-17, weekenden kl. 10-17)

Adresse: Voergaard 6, 9330 Dronninglund

Entre: I døren koster voksne: 160 kr., børn 4 – 12 år inkl. 30 kr., børn 0 – 3 år inkl. gratis 

Læs mere om julen på Voergaard Slor her.

jul hos  Cold Hand Winery.jpgDer loves hygge, julestemning og store smagsoplevelser, når der er jul hos Cold Hand Winery. (Foto: Cold Hand Winery/PR)

Cold Hand Winery julemarked - Forkæl smagssløgene

Vingården er pyntet med gran og lys, når porten slår op til Cold Hand Winerys årlige julemarked, hvor den gode gastronomi er i fokus. Uden for er gården er pyntet med gran, lys og knitrende ildfade, mens du inden for kan møde et væld af boder med lækre samgsoplevelser klar.

Gå en tur gennem 'torvehallerne', køb de prisvindende vine eller andre lækre specialvare, samt prøv den lækre juleburger og Cold-Hand-Gløgg, som stensikkert vil få smagsløgene i julestemning. 

Åbningsdage: Lørdag 3., 10. og 17. december (kl. 11-16)

Adresse: Haversmosevej 21, 8920, Randers NV

Entre: Ikke oplyst

Læs mere om det store julemarked her.

LÆS OGSÅ: Alle tiders bedste julekalendere: Hvilken en er din favorit?

fængslet horsens julemarked.jpgEn gåseparade inspireret fra Holland fra tidligere års julemarked. (Foto: PR/FÆNGSLET)

Jul i FÆNGSLET – juleoplevelser i Horsens

Over 200 stande finder vej til det lokale FÆNGSLET i Horsens, som til anledningen er indhyllet i julepynt og med små hyggelige oplevelser i løbet af november. Oplev fx den legendariske "gåseparaden", mærk julstemningen langs Østpassagens "juleallé", tag en tur med juletoget Polarekspressen i nissebyen Snekøbing, og besøg selveste julemanden, der sidder og arbejder på sin liste i gården. Kig naturligvis også ind i det julepyntede Fængselsmuseum, og nyd lækker julemad og godter i Spisehuset 8F.

Åbningsdage: 11.-13. og 18.-20. november 

Adresse: FÆNGSLET, Fussingsvej 8, 8700 Horsens

Entre: 50 kr. 

Læs mere om Juloplevelser i Fængslet her 

Haughus Julemarked.jpgTag på opdagelse i Haughus Gods 2500 m2-store indendørs kræmmermarked i juledagene. (Foto: PR)

Jul på Haughus Gods i Jelling

Der er masser af julstemning, når Haughus Gods igen i år inviterer til julemarked. Der vil være hele fire indendørs haller fylder med juleboder, som sælger alt fra antikke ting, juledekorationer og hjemmestrikkede sokker. Du finder bl.a julepynt, nisser, møbler, nips, sten og krystaller, honning, aleo vera, garn, keramik, samt gran, juletræer og meget andet.

Og når lækkersulten nærmer sg kan du også finde alle de bedste lækkerier fra julen: Gløgg, æbleskiver, brændte mandler og andre julegodter. Julemanden kigger også forbi og giver slikkepinde til de artige børn.

Åbningsdage: 12.-13, 19.-20. og 26.-27. november (alle weekender kl. 10-16)

Adresse: Vejlevej 50, 7300 Jelling

Entre: Ikke oplyst

Læs mere om Jul på Haughus Gods her.

kongesalen jul 2.jpg

Kongesalen på det gamle kloster er igen i år pyntet fint op. (Foto: Børglum Kloster)

Børglum Kloster - Julepyntede stuer og juleboder

Børglum Kloster blev kendt som kulisse til den populære julekalender Ludwig og julemanden, og nu kan du selv besøge de gamle, hvide bygninger og opleve julehyggen i de mange pyntede stuer. 

Julemarkedet er Klosterets største årlige event med de mere end 40 forskellige boder med dekorationer og julepynt fordelt på tre etager i østfløjen samt boder med delikatesser og lokale specialiteter i den gamle herregårdshestestald.

Foruden dagsjulemarkederne i weekenderne, holder klosteret tirsdag den 30. november aftenjulemarked fra klokken 16:00 til 20:00, der afsluttes af et stort show med julefyrværkeri.

Åbningsdage: Weekender fra 18. november og 11. december (november kl. 10-17 og december kl. 10-16)

Adresse: Børglum Klostervej 255, 9760 Vrå

Entre: Voksne 110 kr. / børn (6-12 år): 50 kr. / børn (0-6 år) gratis 

Læs mere om julen på Børglum Kloster her.

Magisk jul i Skulpturparken Blokhus.jpgSkulpturpark i Blokhus er 20.000 m2 stor og ses her fra oven under et tidligere år. (Foto: Skulpturpark i Blokhus/PR)

Jul i Blokhus - Skulpture klædt i store lysshows 

Når Skulpturparken i Blokhus åbner for årets julemarked, tænder de intet mindre end to millioner julelys, der foruden at lyse parken op, hver time skaber et smukt lysshow. 

Foruden de mange lys, spilles der i parken julemusik, der får dig i den helt rette stemnings til at besøge stedets mange små, hyggelige julehytter. 

Åbningsdage: 5. november til 30. december (kl. 15-21, juleboder lukker k. 20)

Adresse: Vesterhavsvej 6, Hune, 9492 Blokhus

Entre: Voksne 130 kr. / Børn (3-12 år) 65 kr. 

Læs mere om Skulpturparken og det årlig julemarked her.

BORNHOLM

Bornholms Julemarked 2022.jpgPå havnen i Nexø har glaspuster Pernille Bülow oparbejdet dette gennemførte julemarked. (Foto: PR)

Julestemning på Nexø Havn - Bornholms julemarked

Den 25. november bliver "Solskinsøen" forvandlet til "Juleøen", når juleboderne på Nexø Havn åbener for anden gang til Bornholms Julemarked. Her vil de lokale i alle adventsweekender sørge for masser af julestemning - og at du kan sikre dig nogle helt unikke julegaver. Bornholms Julemarked byder på en blanding af lokale produkter, kunst og lækker mad.

30 fine træhytter, en flåde af foodtrucks samt masser af events og aktiviteter danner rammen om julemarkedet - sammen med havnens faste restaurationer og kunstudsalg. Boderne er fyldt med det ypperste af bornholmske fødevarer og kunsthåndværk, og der er derfor rig mulighed for gaver til både mad- og kunstelskeren. 

Åbningsdage: 25.-27. november samt 2.-4., 9.-11. og 16.-18. december (fredage kl. 16-20, lørdage kl. 10-20, søndage kl. 10-16)

Adresse: Sdr. Hammer 10, 3730 Nexø

Entre: Gratis

Læs mere om julemarkedet på Nexø havn her.

Anbefalet til dig