Julemarked Danmark København

Foto: Getty Images Nyd stemningen på landets julemarkeder.

Julemarked 2020

De hyggeligste julemarkeder 2020

Julemarked: Vi guider dig til de hyggeligste - og corona-venlige - julemarkeder over hele landet, som med garanti vil få dig i julestemning.

Julemarkeder er en af julens hyggeligste traditioner. I år er de dog påvirket af den aktuelle corona-situation. Nogle er helt aflyst, mens andre er gået nye veje og har indført forskellige tiltag, så de officielle retningslinjer overholdes under afviklen.

Her kan du løbende holder øje med myndighedernes opdateringer om COVID-19. Under hvert julemarked linker vi til deres hjemmesider, så du kan følge de enkelte julemarkeders aktuelle situation.

ALT.dk har her samlet de julemarkeder og og julebasarer rundt om i hele Danmark, som i skrivende stund planlægger at blive afholdt i løbet af november og december – og der er vel næsten ingen bedre måde at komme i julestemning på!

Vi glæder os til lun gløgg, søde æbleskiver og julemusik, når det igen bliver tid til at slentre igennem fine boder med hjemmelavede gaveartikler og juleting. Oplev duften af gran og brændte mandler, mens du kan finde gaver, hjemmelavet julepynt, originalt design og lækre delikatesser.

Få her et overblik over landets bedste markeder i julens tegn:

LÆS OGSÅ: Julegave til hende: Se 40 bud gaver til kvinderne i dit liv

SJÆLLAND

gisselfeld.jpgStemningsbillede fra tidligere års julemarked. (Foto: PR/Gisselfeld Slot)

Gisselfeld Juletorv 2020 – julestemning på slottet

Gisselfeld Slot på Sydsjælland er kendt for deres traditionsrige julemarked kaldet ’Gisselfeld Juletorv’. På grund af corona er årets juletorv af slagsen dog aflyst, men lidt julestemning bliver der alligevel plads til. Slottet åbner nemlig op for tre weekender, hvor man kan komme på besøg og opleve stedet med julepynt og julestemning – alt sammen i en lille skala med håndsprit, skilte og overholdelse af gældende retningslinjer.

Der er også sjov for de små, som får mulighed for at hjælpe julemanden. Han har nemlig tabt en masse julepakker i slottes park, som han har brug for, at de hjælper ham med at finde.

Åbningsdage: 20.-22. november, 27.-29. november og 4.-6. december

Adresse: Gisselfeld Kloster, ­Gisselfeldvej 12 A, 4690 ­Haslev

Entre: Endnu ikke oplyst

Læs mere om Gisselfeld Juletorv her

Jul på bakken.jpgStemningsbillede fra tidligere års jul på Bakken. (Foto: PR/Bakken)

Jul på Bakken - julemagi i Dyrehaven

Verdens ældste forlystelsespark åbner igen i år op for hyggelige dage, når de alle fredage, lørdage og søndage fra lørdag 21. november til søndag 20. december 2020 holder jul og skruer ekstra op for julehyggen rundt om på hele Bakken.

Her finder du forskellige boder placeret rundt om i Bakkens gader og stræder, som er pyntet med lys, gran og julepynt for at skabe en magisk stemning. De små kan møde Julemanden i hans lille hus i Nisseskoven, hvor de kan fortælle ham deres julegaveønsker og få taget et billede sammen, ligesom man kan møde de tre syngende rensdyr Svend, Knud og Valdemar. Til de store barnlige sjæle er der mulighed for at kaste sig over Bakkens ’Jule 5-kamp’ og en ’Juleøl tour’. I det hele taget er der mange event undervejs i løbet af weekenderne. 

Åbningsdage: Hver weekend fra 22. november til og med 22. december
Fredage fra kl. 14.00-21.00, lørdage kl. 12.00-21.00 og søndage kl. 12.00-19.00

Adresse: Bakken, Dyrehavevej 62, 2930 Klampenborg

Entre: Gratis indgang

Læs mere Jul på Bakken her

Julemarked i Birkegårdens Haver 2019.jpgStemningsbilleder fra tidligere års julemarked. (Foto: PR/Birkegårdens Haver)

Julemarked i Birkegårdens Haver - lys i julehaver

Elsker du julelys og smukke omgivelser, er det måske en tur værd at tage til Birkegårdens Haver? Her afholdes der alle fire weekender i advent et julemarked, hvor stedets mange haver samtidig vil være forvandlet til "julehaver" pyntet med tusindvis af funklende lys.

I Juleladen er der et lille hyggeligt udvalg af juleboder, hvor stadeholderne løbende skiftes ud. I kan også nyde æbleskiverne i Julecaféen og shoppe i den store Julebutik. Der vil også være børneaktiviteter og et juletræ, samt gratis slikposer og rigtig julestemning for alle.

Åbningsdage: Hver fredag, lørdag og søndag fra 27. november til 20. december

Adresse: Birkgårdens Haver, Tågerupvej 4, Tågerup

Entre: Voksen 80 kroner, Senior +65: 75 kroner, Børn (2-12 år): 65 kroner, Grupper over 15 personer: 70 kroner, Grupper over 35 personer: 65 kroner

Læs mere om Julemarked i Birkegårdens Haver her 

Stemningsbillede fra tidligere års julemarked. (Foto: PR/Esrum Kloster)

Esrum Kloster og Møllegård – middelalder og franske juletoner

Oplev en hyldest klosterets franske og middelalderlige ophav, når det traditionsrige årlige julemarked på Esrum Kloster åbner op for besøgende. Her kan du købe varer, som franske delikatesser, ægte klosterprodukter, Esrums egne varer og bæredygtige lækkerier fra hele Danmark. Der vil også være mulighed for at købe juletræer og pyntegrønt.

For børn og barnlige sjæle vil der være hyggelige juleaktiviteter, og Møllecafeen har sammensat en julemenu specielt til lejligheden, hvor mor og far også kan nyde frisktappet klosterøl.

Åbningsdage: Lørdag og søndag kl. 10-17 i følgende weekender: 21.-22. november, 28.-29. november, 5.-6. december, 12.-13. december

Adresse: Klostergade 11, 3230 Græsted

Entre: Der er gratis adgang til julesalget i butikken og caféen. Det koster 85 kroner for voksne at komme ind på klosteret (alm. entrepris). Børn er gratis.

Læs mere her 

jul Gavnø slot.jpg(Foto: PR/Gavnø Slot)

Jul på Gavnø - fyld julehjertet i slotsparken

På øen Gavnø ved Næstved ligger Gavnø Slot, hvor baronessen på Gavnø for 14. år pynter op til Jul på Gavnø. I år er julemarkedet i sin kendte form aflyst, men den 80.000 kvadratmeter store slotspark - med særligt gode pladsforhold - danner i stedet en eventyrlig ramme for 'Jul på Gavnø' med et begrænset antal billetter.

Ude i den fri luft vil duften af krydderier og gran blande sig med alt, hvad et julehjerte kan begære af pynt, delikatesser og kunsthåndværk, ligesom man kan smage på slottes egen julebryg. Der vil også være mulighed for at booke en guidet rundvisning på det julepyntede, historiske slot. Mundbind skal bæres på slottet, i klosterkirken & på toiletterne. For at overholde gældende covid-19 retningslinjer er det nødvendigt at booke billetter online på gavnoe.dk.

Åbningsdage: 6.-8. november og 13.-15. november

Adresse: Gavnø 2, 4700 Næstved

Entre: Voksne 85 kroner, børn mellem 5-12 år 35 kroner (gratis om fredagen), børn under 5 år gratis. Rundvisninger sker på bestemte tidspunkter og skal bookes på forhånd – bemærk: begrænset antal.

Læs mere om Jul på Gavnø her 

December Bazar i Sukkerfabrikken 2020.jpg(Foto: PR/Fabrikat)

Julemarked på Møn - December Bazar i Sukkerfabrikken

Stege er Møns ”hovedstad”, og byen er kendt for sine mange specialforretninger. Nu kan du søndag 13. december komme til julemarked i byen, hvor du finder unikt design, kunsthåndværk og lokal produceret kvalitetsprodukter.

December Bazaren holdes i den smukke Böhmiske Hal på Sukkerfabrikken, og folkene i boderne er en blanding af de mange unge designere, der er flyttet til Møn de senste par år, ældre kunsthåndværkere og lokale producenter. Der vil også være musik, mad og drikke, og har du selv lyst til at prøve kræfter med det kreative, er der være mulighed for at deltage i workshops og værksteder for familier.

Åbningsdage: 13. december kl. 11.00-17.00

Adresse: Den Böhmiske Hal, Sukkerfabrikken, Kostervej 2, 4780 Stege

Entré: Gratis

Læs mere December Bazar her 

LÆS OGSÅ: 8 nemme ting, du kan gøre allerede nu, for at undgå julestress i december

KØBENHAVN

jul i tivoli.jpgStemningsbillede fra tidligere års julemarked. (Foto: PR/Tivoli)

Jul i Tivoli – hygge i den smukkeforlystelsespark

Det er næsten umuligt ikke at komme i julestemning efter et besøg i den smukke forlystelsespark i hovedstaden. Igen i år tændes tusindvis af lys, når mørket falder på og skaber en eventyrlig stemning i Tivoli. Oplev duften af brændte mandler, risengrød, gløgg og varm kakao spreder sig. I hyggelige boder og butikker kan du finde pynt til træet og gaver til familien, og så er der mulighed for at prøve Tivolis mange forlystelser.

Åbningsdage: 13. november til 3. januar

Adresse: Tivoli, Vesterbrogade 3, 1630 København

Entre: 135 kroner for voksne, børn ­mellem 3-7 år: 60 kroner, børn under 3 år gratis

Læs mere om Jul i Tivoli her

Jul Grønland 2020 Getty.jpgGrønlandsk nationaldragt (Foto: Getty Images)

Grønlandsk julemarked 2020 - Det Grønlandske Hus

Julemarkedet i Det Grønlandske Hus er en oplagt mulighed for at finde grønlandsk kunsthåndværk i København. Her vil der i år være 22 boder med skønne, håndlavede sager, som sælger alt fra moskusuld og sælskind til perler og klenodier. Julemarked vil følge statens restriktioner ift. corona, og der vil fx være begrænsning på antallet af besøgene og en ensrettet rute, hvor man kan holde afstand til hinanden.

Åbningsdage: 5.-6. december

Adresse: Det Grønlandske Hus, Løvstræde 6, 1152 København K

Entre: Ikke oplyst

Læs mere Grønlandsk Julemarked her 

Stemningsbillede fra tidligere års julebazar. (Foto: PR/Flid)

Flid Julebazar – på Nørrebro

Kreative kunstnere fra kunstnetværket Flid samles igen i år i en weekend i Nørrebrohallen og sælger ud af alt fra kunst, tekstiler, keramik, design, smykker og ­­­­­foto- og collagekunst udarbejdet udfra bæredygtige principper. Til markedet kan du betale med dankort, MobilePay samt kontanter. 

Åbningsdage: 5.-6. november fra kl. 11-17

Adresse: Nørrebrohallen, Nørrebrogade 208, 2200 København N

Entre: 30 kroner, børn under 12 år gratis

Læs mere om Flid Julebazar her og her

LÆS OGSÅ: 30 julegaveideer til din veninde til under 100 kroner

FYN

ALT AFLYST

LÆS OGSÅ: Mandelgave: her er 8 gode idéer

JYLLAND

den-gamle-by.jpgStemningsbillede fra tidligere års julemarked. (Foto: PR/Den Gamle By)

Jul i Den Gamle By – historisk jul i Aarhus

Bliv trukket med tilbage i tiden og oplev julestemningen fra fire århundrede i Den Gamle By. Gå på jagt efter en julegave i de historiske butikker, eller forkæl måske dig selv med risengrød, julegodter og noget varmt at drikke. Du har også mulighed for at smage Den Gamle Bys juleøl, som er brygget på Thisted Bryghus. De mange huse er pyntet op. 

Åbningsdage: 21. november–3. januar fra kl. 10-17

Adresse: Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

Entre: 135 kroner for voksne. Gratis adgang for alle under 18 år

Læs mere om Jul i Den Gamle By her 

Stemningsbillede fra tidligere års julemarked. (Foto: PR/Tivoli Friheden)

Tivoli Friheden – magisk juleland af lys

Tivoli Friheden lukker endnu en gang op for forlystelsesparken i juletiden. Her vil der være masser af julelys - oplev fx en 70 meter lang lystunnel med 50.000 LED-lys, 16 kilometer juleranker og 3.000 julekugler. Du finder også forskellige boder, som sælger gaveartikler og juleting, mens sulten kan stille med kulinariske oplevelser fra Aarhus Mad & Marked. De små kan besøge julemandens værksted og se Danmarks måske højeste juletræ af lys. Derudover vil flere af forlystelserne være åbne.

Åbningsdage: 14. november–30. december

Adresse: Skovbrynet 5, 8000 Århus C

Entre: 140 kroner

Læs mere om Jul i Tivoli Friheden her

LÆS OGSÅ: Alle tiders bedste julekalendere: Hvilken en er din favorit?

fængslet horsens julemarked.jpgEn gåseparade inspireret fra Holland fra tidligere års julemarked. (Foto: PR/FÆNGSLET)

Jul i FÆNGSLET – juleoplevelser i Horsens

Normalt afholdes der et stort julemarked i de bygninger, der tidligere husede et fængsel i Horsens. Men på grund af corona-situationen har arrangørene i stedet valgt at sprede julestemningen ud på forskellige dage med juleoplevelser.

Oplev FÆNGSLET indhyllet i julepynt og med små hyggelige oplevelser i løbet af november og december. Mærk julstemningen langs Østpassagens juleallé, hyg jer i nissebyen Snekøbing med små nissehuse og en kæmpe-snemand i Nordgården. Kig ind i det julepyntede Fængselsmuseum, og nyd lækker julemad og godter i Spisehuset 8F.

Åbningsdage: 20. november til 19. december

Adresse: FÆNGSLET, Fussingsvej 8, 8700 Horsens

Entre: Ikke oplyst

Læs mere om Juloplevelser i Fængslet her 

Haughus Gods jul 2020.jpg(Foto: PR/Haughus Gods)

Jul på Haughus Gods i Jelling

Der er masser af julstemning, når Haughus Gods igen i år inviterer til julemarked. På grund af corona har de i år valgt at strække det over to ekstra weekender, så de besøgende bliver fordelt over flere dage. Der vil være juleboder, som sælger alt fra antikke ting, juledekorationer og hjemmestrikkede sokker til alle de bedste lækkerier fra julen: Gløgg, æbleskiver, brændte mandler og andre julegodter, samt gran og juletræer. Tilgengæld holder julemanden corona-fri i år, ligesom 1. salen i hovedbygningen er lukket. Husk mundbind!

Åbningsdage: 14.-15., 21.-22. og 28.-29. november, samt 5.-6. og 12.-13. december.
Alle weekender kl. 10-16

Adresse: Vejlevej 50, 7300 Jelling

Entre: 20 kroner

Læs mere om Jul på Haughus Gods her og her

Upcomers jul 2020.jpgStemningsbillede fra tidligere års julemarked, hvor firmaet 'løs på tråden' har lavet pynten. (Foto: PR/Upcomers)

Upcomers designmarked - julemarked i Vejle

Få styr på årets julegaver i Spinderihallerne i Vejle, når talentfulde designere og kunstnere sælger egne produktioner i hallerne i denne weekend. Arrangementet afholdes af Upcomers, der er en markedsplatform for upcoming designere. I år har de har lavet en masse tiltag ud fra de gældende corona-retningslinier. Blandt andet med fordeling af besøgende over tid ved hjælp af timebilletter. De opfordrer til at købe billetter på forhånd, men de kan også godt købes i døren.

Åbningsdage: 5.–6. december kl. 10-16

Adresse: Spinderigade 11, 7100 Vejle

Entre: 40 kroner

Læs mere om Upcomers designmarked her og her

Se, hvad vi ellers skriver om: Julemarkeder, Jul, Guide og Kultur