Sam Mansoor har svaret på, hvorfor manden du efterstræber ikke skriver til dig.
SPONSORERET indhold

Derfor skriver han ikke tilbage til dig

Du behøver ikke længere spekulere over den uløselige gåde: hvorfor skriver han ikke tilbage? Her er de 7 årsager.

Af:: Sam Mansoor Foto: Getty Images
04. mar. 2015 | Livsstil | Eurowoman

"Fuck, mand han er min. Wauw". Den følelse af gengældt forelskelse er vi mange, der efterstræber. Men hvis du ligesom mange andre kvinder har tendens til at falde for bad boys, så oplever du den nok ikke så ofte, som du fortjener. Her giver klummeskribent Sam Mansoor dig (måske) løsningen på at give slip på manden, der ikke vil dig...

KLUMME: Det er blevet en hyppig tendens at, når vores interesse ophører – med "vores" mener jeg mænds og kvinders – så ophører al kommunikation.

I dag, er den menneskelige interaktion reduceret til "likes" og en strøm af smileys i beskeder. Vi oplever, med andre ord, ikke en social konsekvens, når vi stopper dialogen uden varsel, som vi eksempelvis gjorde i gamle dage. Dengang, var man bundet af fælles værdier, som vægtede pli og velopdragenhed højere end i dag.

Denne "lægge på køl" tendens har flere veninder og fremmede kvinder betroet mig. Igennem mine mange cafe besøg, har jeg ydermere hørt sætninger ytret i frustration, såsom:

"Hvorfor skriver han ikke tilbage?"

"Altså, vi begyndte at ses, men pludselig hører jeg ikke fra ham."

"Han begynder at skrive, så det er altså ikke mig, som lægger op til det. Og pludselig en dag er det som om, han er gået under jorden. Og jeg kan altså se, han like'r andre pigers posts på Facebook."

LÆS OGSÅ: Tør vi mænd ikke kæmpe for kærligheden?

Jeg tillader mig hermed at nævne de 7 hyppigste årsager til hvorfor, "han ikke skriver tilbage". Disse årsager er udvalgt, dels af personlig erfaring, men navnlig på basis af utallige dialoger med forskellige mænd, personlige såvel som via min velbesøgte mandeblog.

Årsag #1 – Mangel på interesse
Hvis du vækker det i ham, som franskmændene kalder "zsa zsa zsu", hvis du på nogen måde løfter eller snurrer hans verden, er du som et drug, og så vil han kun have mere. Hvis ikke, bliver al fremtidig korrespondance set som "lektier".

Årsag #2 – Tid
Tænk, før du reagerer. Hvem er personen, du har været ude med? Hvis vedkommende er vigtig, eller offentlig, er han mindre tilgængelig, og dine beskeder er en blandt mange.

Hvis vedkommende dog er en drengerøv eller en revisor med et 8-16 job og hans beskeder til vennerne mestendels indeholder "hvad sker der i byen smiley, smiley, klap, klap" eller "hvornår mødes cigarklubben?" har vedkommende tid og rum til at besvare dig.

Årsag #3 – Lavinen
De fleste mænd ved, at hvis de besvarer din besked med kun to sætninger, bliver den enten 1) draget til analyse hos veninderådet, fordi den er (for) kort, for åben, den udviser ikke nok bekræftelse, etc. eller 2) anset for fornærmende kort. De fleste mænd ved, at en besked er, oftest, starten på mange. Derfor venter mange med at skrive – såfremt interessen er der – indtil de har rum tid til at skrive en serie af beskeder.

Årsag #4 – Det værst, tænkelige medie
Vær ærlig overfor dig selv. Hvor mange gange har du bragt et venskab tæt på et Gossip Girl lignende opgør pga. indholdet af en besked? For så at mødes over en brunch og granske hele jeres venindeskab fra alle tænkelige vinkler i en 3 timers intens session? Tekstbeskeder giver så meget rum til miskommunikation – humor, sarkasme, indforståede hentydninger kan få et, meget, uheldigt tvist. Det ved mænd. Derfor, er de varsomme med ordene.

Årsag #5 – Mars & Venus
Der er to grundlæggende ting mænd og kvinder skal vide om hinanden. Kvinder skriver for at danne et emotionelt bånd, mens mænd skriver for at udveksle informationer. Denne latente forskel er oftest katalysator for misforståelser. Det betyder dog ikke, at dine beskeder skal lyde som om, de kom fra en tysk officer med et ordenskompleks. Tværtimod, skal flere mænd være opmærksomme på disse forskelle. Hvis han vil tættere på dig, må han bygge bro til din verden – og omvendt.

LÆS OGSÅ: Åbent brev: Til veninden jeg ikke længere kan se

Årsag #6 – Afstand
Vi mænd er ofte dovne asener, som ikke ved, hvad vi vil have, indtil vi har mistet det. Denne mærkelige konstellation gør, at du skal – i begyndelsen – respektere hans rum og være tålmodig. Hvis du allerede fra starten behandler ham som en kæreste, konstant spørger, "hvad har du lavet idag?" eller sender obskure nat-beskeder skrevet på en diæt af 20 shots, havner du nederst i prioritetsbunken.

Årsag #7 – "Friendzone"
Måske, svarer han sjældent, fordi han ved, han er i farezonen for at blive din ven. Mange mænd ved, per erfaring, at når man står blindt til rådighed, bliver man oftest anset som ven, mens hvis man sjældent er tilgængelig, opstår der en interesse fra hende, som grænser sig til besættelse.

Afslutningsvis, må det udtrykkes at den kølige stilhed, givetvis, også kan gården anden vej. Du kan, med stor sandsynlighed, genkende dig selv som "manden" i visse af ovennævnte scenarier.

I næste klumme vil jeg, derfor, gennemlyse nogle af årsagerne til, hvorfor du ikke skriver tilbage til ham...

LÆS OGSÅ: Det mener mænd om "bad boys"

LÆS OGSÅ: "Ensomhed er et tabu i min generation"

LÆS OGSÅ: Skønhedsidealer:  Derfor reagerer vi så kraftigt, når stjernerne ændrer udseende