Maiken Ingvordsen
SPONSORERET indhold

Maiken Ingvorsen fordoblede sin indtægt: Her er hendes 3 bedste råd

Maiken Ingvorsen sagde sit job op og lavede sin egen webshop. Nu har hun fordoblet sin indtægt. Her er syv gode råd til dig, der drømmer om at blive selvstændig.

Af: Simone Brandt Hald
01. feb. 2017 | Livsstil | ALT for damerne

Hvad går So What Copenhagen ud på?
– For 12 år siden blev jeg selvstændig og besluttede at prøve på at leve 100 procent af det, jeg allerhelst vil bruge min tid på. Og det kunne jeg heldigvis fra dag et, fordi jeg altid har haft et kæmpestort netværk. Jeg skriver bøger, udgiver musik, laver hjemmesider, afholder workshops og rådgiver andre i at starte op som iværksættere.

Hvor meget omsætter du for?
– Min indtægt blev fordoblet, da jeg gik fra at arbejde som projektleder til at blive selvstændig, men man kommer ikke sovende til det. Og jeg er også ekspert i at holde ­mine udgifter nede. Det er en del af mit brand, at folk kommer hjem i mit hus på Amager, hvor min stue er mit kontor. Så skal de gå hen over nogle legoklodser, min hund står og gør, og jeg har måske ikke lige taget opvasken, men jeg sparer ­udgifter til leje af kontor.

Du opfordrer os andre til at tænke stort i din nye bog om iværksætteri. Hvad ­mener du med det?
– Man skal tillade sig selv at være et sted, hvor man må drømme og ­være åben over for sine muligheder. ­Mange sidder i et fint job, men er bare ikke ­rigtigt glade, fordi de ikke lever deres drømme ud. Den mellemtilfredshed er farlig, for det er den, der gør, at vi visner. Jeg kan godt forstå, at det kan virke uoverskueligt, men man behøver ikke at være revisor for at forstå sit eget regnskab. Hvis man har den gode ide, så skal man bare se at komme ud over stepperne, det andet kan man få hjælp til.

LÆS OGSÅ: “Når ikke der var en stilling til mig, måtte jeg skabe en selv”

Hvad er nøglen til din succes?
– Det er altafgørende at have familie og venner, der engagerer sig i ens projekt. Min mand laver mit regnskab og pakker min web-shop, og min mor er flyttet ind i stueetagen i vores dobbelthus, så hun kan hjælpe med at passe vores søn, Bertram, hvis min mand og jeg har brug for det. Samtidig er det også godt at have professionelle sparringspartnere, for man kan også brainstorme sin familie ihjel, har jeg lært.

Hvad skal der til for, at flere danske kvinder bliver iværksættere?
– Bedre barselsmuligheder for selvstændige kvinder! Fra den dag jeg gik på barsel, måtte jeg ikke engang skrive en Facebook-opdatering. Min virksomhed bygger bl.a. på, at folk kan booke kurser et halvt år frem. Hvis ikke jeg kan fortælle noget om kommende kurser, mens jeg er på barsel, så skal jeg bygge det ­hele op fra bunden, når jeg kommer tilbage, og det har jeg kunnet mærke. Det er fuldstændig gak.

LÆS OGSÅ: Kirsten Stendevad: “Vi har så utrolig travlt med at gøre tingene på den maskuline måde”

Maikens tre bedste råd til dig, der drømmer om at blive iværksætter

1. Start med at lave en hjemmeside, for så er du allerede i gang med at professionalisere dig selv. Du skal anskaffe dig et ­domænenavn, tage stilling til, hvad dit firma skal hedde, hvilke ­produkter du skal tilbyde, og hvad dine ydelser skal koste.

2. Brug tid på markedsføring. Din ­hjemmeside er din hovedplatform, men folk kommer ikke derind af sig selv. For de fleste gælder det stadig, at en professionel Facebook-side og et godt gammeldags nyhedsbrev er et godt sted at starte.

3 Få styr på de lovmæssige krav ­omkring at starte selvstændig virksomhed. cvr-nummer, forsikringer, momsregistrering, e-boks osv.

LÆS OGSÅ: Sådan klarer du dig på det nye arbejdsmarked

LÆS OGSÅ: Emilia van Hauen: “Alt det, som kvinder altid har været gode til, bliver efterspurgt i dag”

LÆS OGSÅ: Liselotte Lyngsø: “Det feminine tog kører ikke bare af sig selv”