Prinsesse Diana
SPONSORERET indhold

Se Dianas liv i billeder: Folkets prinsesse, modeikon, venner med de kendte - og en kærlig mor

I år er det 20 år siden, at Storbritannien mistede en af deres mest vellidte og elskede personligheder.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Getty Images
31. aug. 2017 | Livsstil | Eurowoman

Kan du huske, hvor du var den 31. august 1997?

Verden blev den dag ramt af chok og sorg, da meldingen om den britiske prinsesse Dianas tragiske død i en bilulykke i Paris var en realitet.

Diana blev kaldt "folkets prinsesse" og nåede sammen med kronprins Charles at få børnene William og Harry, som var henholdsvis 15 og 12 år gamle, da deres mor døde.

Vi hylder og mindes her den smukke prinsesse Diana i billeder:

Det er 12. november 1980, og 19-årige lady Diana Spencer forlader sin lejlighed i London. Et af Dianas tidlige møder med pressefotograferne, som gerne ville have billeder af kvinden, der havde forlovet sig med prinsen af Wales

Diana blev gift med prins Charles den 29. juli 1981 i St. Paul's Cathedral i London. Dette er et officielt portræt af prinsessen i sin brudekjole designet af David og Elizabeth Emanuel.

Prins Charles og prinsesse Diana sammen ved Westminster Abbey, London, den 28. februar 1982.

Parret side om side under deres første kongelige besøg sammen i Australien i 1983. 

Prinsesse Diana og de to små prinser William og Harry hygger sig ved klaveret på Kensington Palace i 1985. 

LÆS OGSÅ: William og Harry afslører for første gang: 5 ting, du ikke vidste om vores elskede mor

Ifølge sønnerne var deres mor utroligt sjov og kærlig.

Diana udviklede med årene en stil, som blev beundret verden over. Her ses hun i en rød og sort Catherine Walker-aftenkjole under en middag på den britiske ambassade i Paris i november 1988.

En afslappet prinsesse Diana hviler sit hoved, mens hun sidder på trappen ude foran det royale residens Highgrove i Gloucestershire. 

Prinsessen af Wales i en farverig Catherine Walker-kjole og en Philip Somerville-hat under et officielt besøg i Kuwait i marts 1989.

Under samme besøg rundt i Golfstaterne ses prinsessen her i Dubai i en anden Catherine Walker-kjole og Philip Somerville-turbanhue.

Prinsesse Diana i en af hendes meget legendriske kjoler, "Elvis-kjolen", som hun bar under et besøg i Hong Kong.

Kongen af pop møder folkets prinsesse i juli 1988 i forbindelse med, at Michael Jackson gav en koncert i London.

Diana var populær, også blandt verdensstjernerne. Her fanget i et storgrinende øjeblik til bords med skuespiller og sanger Liza Minnelli i 1991.

Prinsessen møder skuespillerne Tom Cruise og Nicole Kidman til premieren for 'Far and Away' i 1992.

Verden fulgte med, da ægteskabet mellem prins Charles og prinsesse Diana for alvor sang på sidste vers. Billedet er fra deres sidste officielle rejse sammen, som var til Sydkorea. I 1992 blev parret separeret, og i 1996 blev de officielt skilt.

Efter skilsmissen blomsterede Diana op og blev om muligt endnu mere populær blandt folket. Som protektor for den engelske nationalballet ses hun her i 1997 under en opvisning af "Svanesøen" i Londons Royal Albert Hall. 

Diana gav sit hjerte til nødhjælpsarbejdet, særligt kampen mod jordminer. Billedet er fra et besøg på et lægecenter i Angola. På hendes skjorte ses et badge for det britiske Røde Kors. 

Som mor gik Diana op i at give sønnerne prins William og prins Harry normale oplevelser. Her er de sammen på en strandferie.

Sønnerne omtaler Diana som "den bedste mor nogensinde" og fortæller, at hun er i deres tanker hver eneste dag. Prins Harry, som kun var 12 år, da hun døde, beskriver hende som en kvinde, "der gav et frisk pust til alt, hvad hun gjorde."

Diana var verdens mest fotograferede person, da hun levede. 

- Hun gav os de rigtige værktøjer og har forberedt os godt på livet på den bedste måde, hun kunne, uden hun selvfølgelig kunne vide, hvad der ville ske, har prins William udtalt i dokumentaren "Diana - sønnernes historie" fra 2017 om sin mor.

Diana blev kendt som "folkets prinsesse" og blev set som ægte og varm i modsætning til det engelske kongehus på det tidspunkt.

Prinsesse Diana blev 36 år gammel.