Flytte sammen med kæresten

Flytte sammen med kæresten? Her er alle udfordringerne...

Der er meget på spil, når du vælger at flytte sammen med kæresten, mener vores kvindepanel.

Der er meget på spil, når du vælger at flytte sammen med kæresten, mener vores kvindepanel.

At tage beslutningen om at flytte sammen kan give anledning til adskillige bekymringer hos de fleste kvinder. Pludselig skal man have en hverdag med alt, hvad dertil hører af sure pligter, vasketøj og fælles toilet, til at fungere med sine partner, og der er mange faldgruber i horisonten, mener de syv venindepar, vi har sat stævne i vores videokoncept "Kvinder om kvinder". Nogle ting er bare lettere at holde i skak eller skjule, når man ikke bor sammen.

- Alle har jo sådan et monster gemt, som man lige kan holde lidt nede. For eksempel når man vågner, og man er røvtræt, siger Marline, 27.

SE OGSÅ: "Den slags jokes skal man bare ikke lave på første date!"

Og selvom hendes veninde Sus, 27, glæder sig til, at hun og kæresten flytter sammen, bekymrer hun sig også om, at der skal gå hverdag i den:

- Når vi flytter sammen, kan jeg godt være bekymret for, at hverdagsproblemerne begynder at opstå, og man begynder at vrisse af hindanden; "har du købt ind, har du vasket op, husk nu at støvsug", siger hun.

- Vasketøj for eksempel ligger det så nede i den samme kurv? Og så er der bare én af os, der tager det beskidte tøj op og putter det... Det ville jeg synes var helt vildt grænseoverskridende på en eller anden måde, siger Marline, 27.

LÆS OGSÅ: Sexolog: "Han skal helst have lidt mere lyst end dig"

Tal viser, at det især er kvinder, der påtager sig ansvaret for de huslige pligter i hjemmet. De bruger over dobbelt så langt tid på oprydning og rengøring som mænd ifølge tal fra Rockwoolfonden. Men noget har ændret sig:

- Når man studerer tidsforbruget, kan man se, at dér, hvor mændene er kommet mere på banen, er i forhold til madlavningen. Der er opstået en stor trend omkring mandlige kokke, og mænd er begyndt at gå op i at lave raffineret mad. Men der er ikke sket den store forandring omkring rengøring og tøjvask. Mænd har en tendens til at overse de "kedelige" ting. Og så har mænd og kvinder også forskellige behov; kvinder synes måske, at tøjet skal vaskes hver dag, hvor mændene måske godt kan gå i deres cowboybukser i fjorten dage, siger Karen Sjørup, Kønsforsker ved RUC i et interview, vi lavede med hende, tidligere på året.

Og så er der hele udfordringen med at dele toilet. Se videoen og bliv klogere på, hvordan andre håndterer at få fælles adresse med deres til tider bedre halvdel.

LÆS OGSÅ: 9 ting, du skal gøre dig klart, inden du flytter sammen med kæresten

LÆS OGSÅ: Er du også træt af at vaske tøj, mens kæresten ligger på sofaen?

LÆS OGSÅ: Hvem siger, at partneren gerne vil vide det?

Kvinder om kvinder

"Kvinder om kvinder" er titlen på et nyt videokoncept udviklet eksklusivt til Eurowoman.dk, hvor vi taler med skarpe og sjove kvinder om nogle af de emner, der er allertættest på vores hverdag. Over de næste uger vil du kunne følge vores panel af kvinder fra 21 til 35 år, når de taler om alt fra bryster til kropshår og break ups.

Kvinderne du kommer til at møde (i denne video) er: 
Sus-Noreen Wilkins (26) - danser & koreograf, har kæreste, bor ikke sammen.
Marline Valentina (27) - studerende, har kæreste, bor ikke sammen

Signe Amtoft (23) - radiovært, single
Sandie Westh (28) - radiovært, i et forhold

Ea Øum (34) - journalist, single, har tidligere boet sammen med kæreste
Kirsten Langgaard (29) - udviklingsproducer, single, har tidligere boet sammen med kæreste

Simone Ravn (21) - studerende, single
Kathrine Bastiansen (21) - studerende, har kæreste, men bor ikke sammen

Amalie Holm (24) studerende, har kæreste, skal snart flytte sammen med ham.
Mette Kywsgaard (25) studerende, har kæreste

Mette Marie Lei Lange (33) - blogger, er gift, har tvillinger på halvandet år
Nina Birk Eriksen (35) Børnelæge, er gift, har tvillinger på halvandet år

Simone Pedersen (27) - studerende, er lige blevet gift.
Annika Witt (25) - studerende, har kæreste, 15 uger gammel søn.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur