Grevinde Alexandra: ”Når jeg nu ikke kunne have et lykkeligt ægteskab, har jeg det næstbedste”
Foto: Franne Voigt

Grevinde Alexandra: ”Når jeg nu ikke kunne have et lykkeligt ægteskab, har jeg det næstbedste”

Grevinde Alexandra husker ikke tilbage på sin skilsmisse fra prins Joachim i 2005 med triste tanker. I denne uges ALT for damerne fortæller hun, at de to under omstændighederne havde en ”lykkelig skilsmisse” og stadig får det til at fungere med deres to fælles børn.

Ti års ægteskab og to børn senere, var Alexandras forhold til prins Joachim ikke, hvad det havde været. Derfor besluttede de sig for at lade sig skille i 2005, og selvom det ikke var dét, den daværende prinsesse havde drømt om, da hun første gang kom til Danmark ti år forinden, er hun nu ikke i tvivl om, at det var det bedste for de to.

- En lykkelig skilsmisse er meget bedre end et dårligt ægteskab. Når nu jeg ikke kunne have et lykkeligt ægteskab, har jeg det næstbedste, og det er en lykkelig skilsmisse, fortæller grevinde Alexandra i et stort interview i denne uges ALT for damerne.

Læs også: Gert Martin Hald: Det har jeg lært som ekspert i Gift ved første blik

Ud af skilsmissen voksede et stærkt venskab mellem hende og eksmanden. Og i dag formår de stadig at have et stærkt bånd og at være fælles om deres to børn.

- Joachim og jeg er virkelig, virkelig gode venner. Vi bakker op om hinanden, og vi er fælles om de to vidunderlige børn, vi har sammen. Men vi er ikke gode venner, fordi vi SKAL være det for vores børns skyld. Det er bare blevet sådan. Jeg tror ikke, at man kan sige til hinanden, vi skal være gode venner, fordi vi har to børn sammen. Så enkelt er det ikke, understreger grevinden.

Ensomheden har givet styrke

I dag lever Alexandra som alenemor med sine to drenge, Felix og Nikolai. Selvom hun har haft andre parforhold siden ægteskabet med prins Joachim, er hun glad for at have fundet sig selv og sine egne styrker uden en mand ved sin side.

- Jeg har sjældent været alene i mit liv. Men i dag lever jeg alene, og jeg har fundet ud af, at det er okay at være alene. Jeg har lært meget om mig selv ved at være alene, og det vigtigste er, at jeg har lært at elske mig selv. Jeg troede, jeg elskede mig selv før, men nu, hvor jeg har prøvet at være alene, har jeg virkelig set, hvordan jeg agerer i forskellige situationer, og jeg har set en styrke, en optimisme og et drive i mig selv.

Læs også: Sofie Stougaard om sin mand og at undgå skilsmisse

Men selvom grevinden hviler i sit eget selskab, er hun ikke helt afvisende overfor tosomheden.

- For mig ville det være prikken over i’et. Men det er ikke et must. Jeg har de skønne børn, jeg skal have, og der er ikke noget, der haster. Jeg hviler i mig selv. Hvis ”han” kommer – skønt! Men jeg går ikke på kompromis.

Læs hele interviewet med grevinde Alexandra i denne uges ALT for damerne. Her fortæller hun om sin store kærlighed til sønnerne Felix og Nikolai og om at finde lykken i Danmark på egen hånd.

Alexandra Grevinde af Frederiksborg, 54 år

(Foto: Franne Voigt)

  • Aktuel med bogen ”Mit lykkelige land”, som er skrevet i samarbejde med journalist, forfatter og lektor Rikke Hyldgaard.
  • Mor til HH Prins Nikolai og HH Prins Felix fra ægteskabet med HKH Prins Joachim.
  • Parret var gift fra 1995-2005.
  • Sammen med professor Tim Fort forfatter til bogen ”Sincerity Edge” (2017) om forretningsetik.
  • Medlem af bestyrelsen i Ferring Pharmaceuticals og formand for Ethics and Compliance Committee samme sted.
  • Protektor for en lang række danske institutioner og organisantioner.
  • Har en baggrund som børsmægler i Hongkong og vicedirektør i GT Management, Hongkong.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kongelige, Skilsmisse og Kærlighed