Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Mad Roskilde Festival 2018
Foto: Presse (Roskilde Festival) Hvor skal vi spise på Roskilde? Få ALT.dks bedste tips her.

Spisesteder Roskilde Festival 2018

ALT.dk guider: Her er de 9 bedste spisesteder på Roskilde Festival

Festivalmad er ikke nødvendigvis lig med dårlig mad. Vi tager dig med rundt på spændende nye og gamle spise- og drikkesteder på årets Roskilde Festival.

De dage, hvor festivalmad var lig med en kedelig hotdog eller sjatten burger, er FOR længst ovre. Faktisk har Roskilde Festival i mange år haft mad som et indsatsområde og skabt plads til både gamle madbod-kendinge og nye spillere med innovative, gastronomiske oplever.

LÆS OGSÅ: 11 måder at spare penge på, når du er på Roskilde Festival

I år er der hele 20 nye boder – ud af festivalens i alt 130 steder, hvor du kan købe mad.

Udvalget spænder over alverdens versioner af lækre burgere, flæskestegssandwich, hjemmelavede frikadeller og tarteletter til sushi, svenske kødboller, ramen-suppe og mad med insekter. I det hele taget er festivalens madudbud en gave af det traditionelle køkken kombineret med mad fra hele verden.

Så nærmest uanset, hvad du er til, er der mundgode mad- og drikkeoplevelser for enhver smag på Roskilde Festival. Og som en ekstra bonus er alle madboder minimum 90 procent økologiske og har mindst én vegetarisk ret på menuen.

ALT.dk guider dig her til nogle af årets bedste madboder og barer på festivalen. For uden mad og drikke, ved vi jo nok...

Meyers Køkken – Avalon gate

Fra den tidlige morgenstund kan du få friskbrygget kaffe, friskbagt brød og andre morgenlækkerier. Festivalgængere står gerne i (lang) kø for en af bageriets vanedannende kanelsnurrer eller deres legendariske flæskestegssandwich, men sortimentet indeholder også andre fristelser, som eksempelvis butter chicken.

Ramen Copenhagen – Food Court

Den trendy, japanske nudelsuppe ramen har for længst gået sin sejrsgang i landets større byer – og nu er den også landet på Roskilde Festival. Folkene bag Ramen Copenhagen holder, hvad deres navn lover: Her kan du med garanti blive mæt af en lækker chicken eller veggie shoyu ramen.

Swedish Kitchen

Denne bod er en af klassikerne på Roskilde Festival, og det kan nærmest føles lidt nostalgisk at besøge vor svenske naboer til "den årlige" omgang rensdyr. Boden serverer – selvfølgelig, fristes man til at sige – svenske nationalretter som kötbullar, potatismos, rensdyr, korv og pyttipanna, og der er skånsk æblekage til den søde tand.

LÆS OGSÅ: 10 ting, du ikke må gå glip af på Roskilde Festival

Mor Toves Æbleskiver

Det kan godt være, at det er sommer og høj sol, men Mor Tove er af den gamle skole og serverer hjertens gerne æbleskiver for sine gæster. Og det gør hun godt, når den søde tand skal stilles! Hendes bod byder også på andet blødt og sødt som crepes med syltetøj, sukker, Nutella, bananer, jordbær, chokolade og is samt gammeldags æblekage med flødeskum, hvis du har hang til nostalgi.

Kuma – Food Court

Japansk mad hitter bare i disse tider – og det japanske køkken er meget mere end sushi. Netop det vil de gerne bevise hos Kuma. Derfor kan man her prøve traditionelle retter, som fx en kålomelet med det mundrette navn okonomiyaki.

Israeli Malawach Bar – Food Court

Blandt de nye tiltag ligger Israeli Malawach også i top over lækre ting at indtage. Malawach er en særlig type stegt fladbrød, og på Roskilde Festival 2018 kan nysgerrige sjæle prøve retten med eksempelvis humus, tahin og tomatsauce. Lidt "østens mystisk" til at pleje de værste tømmermænd? Ja tak.

Mummbai Streetfood – South indgangen

Ude på pladsen serverer Mummbai Streetfood autentiske, indiske retter, lækre burgere og gode snacks. Her er ofte lang kø, men det er ventetiden værd, hvis du gerne vil have lækker mad til fair priser. Retterne koster fra 25 til 60 kroner, og stedet har også et stort udvalg af vegetariske og veganske madmuligheder.

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her finder du de 10 bedste burgere i København

Rom- og Cigarbaren

Rom, whisky, cognac og cigarer fylder ikke meget i maven, så sørg for, at den ikke er helt tom, inden du tager plads i bodernes svar på et herreværelse, forsyner dig med en gylden sjus og tænder cigaren, inden du tager til Nick Cave. Rom & cigarbar har eksisteret på Roskilde Festival siden 2000, og her plejer at være godt til ganen og en god fest, hvilket ikke er en dårlig kombo, kan vi afsløre.

Foodcourt – Gloria Zone

Den store populære madhal ved Gloria er en form for epicenter for nytænkende madboder på festivalen og her serveres mad fra alle verdenshjørner under ét tag. Madhallen er altid ret proppet, men tag det med et smil og fordel dig selv og vennerne ved forskellige køer, mens en venter tålmodigt på et ledigt bord i den lange række af borde/bænke midt i rummet. Bagefter mødes I alle og smager løs hos hinanden af de lækreste retter. Stedet er bare et besøg værd.

SJOVE FAKTA OM MADEN PÅ ROSKILDE

  • Mere end én million måltider bliver serveret i madboderne.
  • Der er over 130 madboder på Roskilde Festival, og i alt 180 udsalgssteder som byder på mad og drikke.
  • Der serveres 400 forskellige madretter på tværs af boderne.
  • I 2018 er 20 nye madboder kommet til.
  • I 2018 er 90 % af madbodernes råvarer økologiske.
  • 25 tons overskudsmad fra festivalens boder omdannes til madretter for socialt udsatte.
  • Cirka 1 million liter øl udskænkes i ølboderne. Dertil kommer 30.000 liter økologisk vin, 645.500 kopper økologisk kaffe, 12.000 liter økologisk kakaomælk og 30.000 liter økologisk juice.
  • Roskilde Festival har udviklet sit eget økologi-mærke i samarbejde med Fødevarestyrelsen, som sikrer, at boderne, der kun eksisterer en uge om året, stadig kan få dokumentation for deres økologiprocent.

Kilde: Roskilde Festival

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur, Festival, Restaurant og Lister