Ilse Jacobsen: Jeg har ikke kigget på min konto i 5 år
SPONSORERET indhold

Ilse Jacobsen: Jeg har ikke kigget på min konto i 5 år

Af: Lene Kjældgaard Foto: Les Kaner
09. feb. 2011 | Livsstil | ALT for damerne


Tjener du godt?
– Ja. Men i år er første gang i alle de år, firmaet har eksisteret, at jeg har fået løn. Jeg tjener godt, virksomheden er sund og der er ikke røde tal på bundlinjen, men jeg tænker grundlæggende ikke ret meget på penge – og det er ikke fordi, jeg har dem. Det har jeg aldrig gjort. Hvis jeg vil have noget, har jeg altid købt det, også selv om jeg så ikke havde noget i morgen. På den måde er jeg meget umiddelbar.
 

“Penge giver stor frihed. De giver mulighed for at rejse og købe god mad og gode oplevelser. Det er det, jeg bruger mine penge på, mere end på at købe smart tøj.”

Ilse Jacobsen

 

– Det er først de sidste to år, jeg har brugt nogle penge på mig selv, ved f. eks. at købe en dyr taske. Jeg kom til at købe en Prada-taske til 57.000 kr. ved en fejl, da jeg var i Paris til modemesse for et par år siden. Jeg hørte det som om, ekspedienten sagde, den kostede 730 Euro, men det var altså 7.300 Euro… Jeg så ikke på bonen, da jeg skrev under og ville ikke gå tilbage, da jeg opdagede fejlen, for det syntes jeg var pinligt. Jeg ville aldrig have købt sådan en dyr taske med vilje og jeg havde en KAMP med at gemme den på hotelværelset! Jeg gemte den under dynen, og på modemessen pakkede jeg den ind i gamle affaldsposer, fordi jeg var bange for at blive røvet. Og jeg har kun brugt den to gange, for jeg tør ikke stille den nogen steder!

Betragter du dig selv som rig?

– Ja, det er jeg vel. Jeg har ikke kigget på min konto i fem år, fordi det vitterligt ikke interesser mig. Min mand Jesper sidder også på pengekassen derhjemme, og han ordner alt privat. Jeg hader sådan noget med regninger, det er slet ikke mig. Jeg har heller ingen pensionsordning. Jeg vil hellere sætte mine penge i noget andet. Jeg tror heller ikke på pensionsordninger. Jeg vil hellere drikke rødvin i dag og investere mine penge i fast ejendom.

ALT for damerne vil gerne vide:
Hvad er DIT forhold til penge og økonomi? Har du tjek på dit forbrug, sparer du op til din pension - og hvor meget vil du fx give for en designertaske?