Inger Støjberg Hund Interview Hjemmet
SPONSORERET indhold

Inger Støjberg: "Jeg har savnet at have hund, siden jeg sagde farvel til Molly"

Inger Støjberg har haft golden retrievere ved navn Molly næsten altid. Nu er Ludvig kommet ind i hendes liv, og det har givet anledning til flere skønne, tossede oplevelser.

Af:: Helle Bill Madsen Foto: Niels Henrik Dam
23. sep. 2021 | Livsstil | Hjemmet

Det er kun få måneder siden, at den nu 20 måneder gamle Formel 1 labrador Ludvig flyttede ind hos politikeren Inger Støjberg i Hadsund ved Mariager Fjord, og det har i den grad vendt op og ned på Ingers liv.

"Han er en rigtig teenager. Han sviner, han roder, han er ved at spise mig ud af huset, han nægter at gå i bad, og der er ikke en tæve, uanset alder, han ikke er interesseret i," fortæller Inger Støjberg, 48, grinende, mens Ludvig ivrigt inspicerer alt på gåturen ved havnen i Hadsund.

LÆS OGSÅ: Inger Støjberg: ”De rigtige venner har hængt ved, og så er der alle de Venstre-folk, der ikke hilser på mig”

"Og så er er han bare supersød," tilføjer Inger helt blød i stemmen, mens Ludvig med det samme sætter sig ned og lægger hovedet på Ingers arm.

"Ludvig har den perfekte størrelse for mig. Jeg har haft golden retrievere næsten altid, de har alle sammen været tæver og har heddet Molly. Så det er nyt at få en hanhund. Ludvig er en tidligere bombehund hos politiet, som var blevet tilovers. Nu skal han bare være min hund."

Han elsker alle

Inger pendler mellem det nordjyske og arbejdspladsen på Christiansborg i København, og Ludvig har en fast plads i bilen.

"Jeg har ham med alle steder. Han er så nem at have med, for han går gennem livet med den opfattelse, at alle mennesker elsker ham, og det er et godt udgangspunkt. Jeg går utrolig meget op i at have en hund, som kan være sammen med både børn og voksne, uden at der sker noget. Og det kan Ludvig 100 procent. Han er ekstremt imødekommende," fortæller Inger på turen gennem Hadsund, hvor flere, som Inger ikke kender, hilser på Ludvig.

Inger Støjberg er vokset op i Hjerk på Salling ikke langt fra Limfjorden, og som den yngste i en søskendeflok på tre var hun med otte år op til sin nærmeste storebror næsten enebarn. Men Inger havde altid en Molly ved sin side, og når Molly døde, fik hun en ny Molly. Det fik dog en smertelig ende i julen 2017, hvor hun måtte sige farvel til sin sidste Molly.

Naboens kat havde fisket gåseskroget op af skraldespanden, hvorefter Molly spiste knogleresterne, og det kunne maven ikke klare. Molly blev opereret samme aften, men overlevede ikke operationen.

LÆS OGSÅ: Venstre-politiker Camilla Søe: "Det gjorde mig enormt vred"

Faste rammer

"Hver eneste dag har jeg savnet at have hund, siden jeg sagde farvel til Molly. Jeg har savnet den umiddelbare glæde og trofasthed, som en hund giver. Jeg har kun haft Ludvig i kort tid, men han er simpelthen så trofast allerede."

Med en teenagehund i huset har Inger nok at se til.

"Jeg har haft flere skønne, tossede oplevelser med Ludvig. Qua hans tidligere arbejde som bombehund så hoppede han jo op på alting og op ad alle mennesker. Det er han trænet til, og han er ekstremt lærenem. Han er holdt op nu. Men den første aften, han kom hjem til mig, startede han lige med at hoppe op på min skænk," fortæller Inger grinende. Ludvig er heller ikke bleg for at tage for sig af retterne uden at blive spurgt.

"Han har bidt hul i en dåsecola og drukket colaen, og så har han åbnet et syltetøjsglas og spist indholdet. Han har også stor fidus til min skraldespand på kontoret, så før vi går hjem, bliver den lige inspiceret."

Selvom Inger er helt forelsket i Ludvig og tilbringer mange timer sammen med ham, har hun dog helt faste regler.

"Ludvig sover IKKE i sengen. Han sover slet ikke i samme rum som mig, han ligger i sin kurv. Det har jeg det bedst med. Hver ting til sin tid, og så er der faste rammer," slår hun fast.

Anbefalet til dig