Jeanette Ottesen og mand
SPONSORERET indhold

Jeanette Ottesen: ”Jeg ville SÅ gerne være mor, men det var bare sådan: Ikke nu!”

2017 var et skelsættende år for svømmestjernen Jeanette Ottesen. Her sker der nemlig det, som i teorien ikke må ske, hvis man lever og ånder for idræt på allerhøjeste niveau: Der dukker to streger op på en graviditetstest.

Af: Redaktionen Foto: Bo Nymann/Her & Nu
22. okt. 2019 | Livsstil | ALT.dk

Alt var tilrettelagt ned til mindste detalje.

Som den mest vindende danske svømmer nogensinde - og på tværs af alle sportsdiscipliner også den mest vindende atlet nogensinde i Team Danmarks historie - havde Jeanette Ottesen planlagt præcist, hvordan hun i 2017 skulle sige farvel til svømmesporten, mens Europa Mesterskabet blev afholdt i Danmark.

LÆS OGSÅ: Ibi Makienok: ”Det handlede kun om min egen overlevelse - og så min søn”

Men så sker det, som i teorien ikke må ske, hvis du lever og ånder for idræt på allerhøjeste niveau: Der dukker to streger op på en graviditets test.

– Jeg ved ikke engang, hvordan jeg skal beskrive det. Det var jo det vildeste år. Det var det år, hvor jeg blev gravid, og hvor jeg ikke skulle have været gravid, men skulle have afsluttet min karriere og svømmet EM på hjemmebane og sagt farvel og tak for sporten, og så... Så bliver jeg gravid, og det er jo lige så fantastisk, men jeg var bare helt rundt på gulvet. Fordi jeg ville rigtig gerne være mor, men det kom på et tidspunkt, hvor det var rigtig svært at håndtere, hvad der så skulle ske, forklarer Jeanette Ottesen i ALT.dk-podcasten ”I stjernernes tegn”.

– Det var voksne beslutninger på en helt ekstrem måde. Jeg troede aldrig, jeg skulle stå den situation, hvor jeg faktisk i et kort split sekund ville være i tvivl, om jeg skulle have mit barn eller ej. Selvom jeg SÅ brændende gerne ville være mor, men det var bare sådan: Ikke nu! Jeg har jo mit mål, mine planer og mit tak for farvel på hjemmebane foran et dansk publikum, og det kunne ikke være mere perfekt... Og så sker livet, lyder det fra den 31-årige svømmer i podcasten.

Læs også: Her er de 12 bedste podcasts fra Talk Town (sponsoreret)

2017 var et skelsættende år

Det er de færreste mennesker, der går gennem livet, uden at blive ramt af perioder med en voldsom omvæltning i ens liv. I podcasten åbnes der op for teorierne om en kriselignende tilstand, som i forskelligt omfang sker for alle mennesker et sted omkring de 28 til 30 år ifølge de ældgamle teorier inden for astrologi.

Den succesfulde svømmer får i udsendelsen gennemgået sit personlige horoskop af astrolog Eva Ganvig, og det viser ifølge astrologen, at netop dén type livskrise ramte Jeanette Ottesen kraftigt i 2017, da hun opdagede, at hun var gravid.

– 2017 har været et år, hvor du virkelig har haft mange tanker om: Ok, hvad er det, jeg har præsteret nu, og hvad er det, jeg har gjort med mit liv – og hvad skal der ske nu? Hvad er det for et liv, jeg skal leve herefter? Og for nogle mennesker er det dér, hvor de bliver voksne, men det er det jo ikke for stenbukke (Jeanette Ottesens stjernetegn, red.). Altså du har været voksen længe, men det har været en periode, hvor du har skullet træffe nogle store valg, lyder det blandt andet fra Eva Ganvig.

Og det får den professionelle topatlet til at reagere og åbne op om sin graviditet og alt det, den udløste, i podcasten:

– Det er faktisk... Det vil jeg faktisk gerne dele med jer, det er faktisk første gang, at jeg har reageret på det. Det er faktisk i dag. Jeg ved ikke hvorfor, men det ramte mig bare, da du sagde de ting. Det var bare sådan ”JA”. Der skete noget dér i 2017 med MIG. Hold da op...

Læs også: Hvad er stenbukkens tegn? Hør mere "I stjernernes tegn"

Min familie forandrede mig

Jeanette Ottesen har dannet par med den engelske svømmer Marco Loughran siden 2014, og parret blev gift i februar 2017. De besluttede hurtigt, at de ville beholde barnet, og i dag er hun mor til datteren Billie-Mai fra december samme år. I podcasten fortæller hun, at familien er alfa omega for hende.

– Det har jo virkelig ændret mig til lige præcis den person, jeg gerne vil være. Det er som om, at endelig ved jeg faktisk, hvem jeg er, siger Jeanette Ottesen og forklarer, hvordan mødet med sin mand, der på mange måder er hendes modsætning, har ændret hendes liv.

– Jeg synes, at vi komplimenterer hinanden rigtig, rigtig godt. Og ja, han driver mig til vanvid, men jeg driver også ham til vanvid. Men vi formår på en eller anden måde at finde en midte, hvor vi bare mødes rigtig godt, og hvor vi kan grine af det hver især. Nu har jeg været sammen med ham i fem år, og mine veninder siger, at det er de bedste fem år, de har kendt mig.

I dag har Jeanette Ottesen trænet sig op igen efter graviditeten, og selvom beslutningen om at beholde barnet kostede hende Team Danmarks støtte, arbejder hun netop nu på at kvalificere sig til OL 2020, som hun i stedet har planlagt som den store afslutning på hendes historisk vindende svømmekarriere.

Hør mere i podcasten ”I stjernernes tegn”, hvor Jeanette Ottesen fortæller om en oplevelse i ungdommen, der kunne have gjort hende til at offer, om at danne par med ens modsætning, om  stjernetegnet stenbukken – og om en astrolog kan se noget om, hvordan det kommer til at gå til OL i 2020?

Anbefalet til dig