"Jeg begår mindst en dødssynd om dagen"
SPONSORERET indhold

"Jeg begår mindst en dødssynd om dagen"

Når jeg først har sat mig i min sofa, skal der en mindre naturkatastrofe til, før jeg rejser mig frivilligt, skriver Katrine Blauenfeldt om en af de syv dødssynder, som hun jævnligt praktiserer.

Foto: Alamy
24. nov. 2015 | Livsstil | Eurowoman

KLUMME: Jeg er virkelig glad for, at jeg ikke er kristen. Jeg ville bruge alt for meget tid på at bekymre mig om alle de dødssynder, jeg begår hver eneste dag.

Umiddelbart synes jeg ikke, at jeg er et skidt menneske, men når jeg tænker mig lidt om, så står det ret klart, at jeg nok ikke ville blive lukket ind i himlen, hvis jeg døde i dag og skulle stå til ansvar for mine handlinger over for en puritansk og julemandslignende patriark. Det er endda meget sjældent, at jeg angrer mine dødssynder. Her kommer de.  

1. Hovmod
Jeg er en rigtig dårlig taber. Altså rigtig dårlig. Det kan ødelægge hele min dag, hvis jeg taber et enkelt slag backgammon. Jeg kaster med terningerne, stamper i jorden og bander og svovler som en vaskeægte søulk. Men jeg er mindst lige så dårlig en vinder. Jeg hoverer, laver ofte en lille, men yderst velkoreograferet sejrsdans, og jeg overvejer helt seriøst at sørge for altid at have lidt konfetti i min ene lomme, så jeg lige kan kaste det op i luften, når jeg vinder. 

LÆS OGSÅ: 5 tegn på, at du er blevet voksen

2. Grådighed
Gratis ting er det bedste. Jeg er ret ligeglad med, hvad det er. Hvis det er gratis, så skal jeg have det. Engang imellem på loppemarkeder kan man være heldig, at der er en kasse med gratis ting. Det er typisk ting som en gammel rusten blikmadkasse, som ikke kan lukkes, eller en Barbiedukke, der mangler begge ben. Men det er ligegyldigt, for det er gratis ting. Jeg står bøjet over kassen og rager disse ubrugelige genstande til mig, som var det guld og ædelstene. Og er der nogen, som kommer hen og vil kigge i kassen. mens jeg er der, så hvæser jeg højlydt af dem, for tingene tilhører mig.

3. Utugt
Den her behøver vist ikke at blive forklaret. Jeg er en kvinde på 28 år, der aldrig har været gift og som på ingen måde er jomfruelig. Det er nok min yndlings dødssynd. Jeg er stor fan af nøgne kroppe og sex, men knapt så stor fan af ægteskab og monogami, så den her dødssynd vil jeg blive ved med at begå resten af mit liv - så ofte som muligt.

4. Misundelse
Okay. Misundelse er måske ikke så fedt. Ikke desto mindre så sker det altså, at jeg bliver misundelig. Det er typisk helt latterlige ting, der udløser det, som når jeg fortæller en joke og ingen griner af den, men lige bagefter fortæller Comedy Connie den samme joke, bare med andre ord, og alle vrider sig på gulvet af grin med tårer trillende ned ad kinderne. Hvorfor grinde de ikke, da jeg fortalte den? Jeg vil også være sjov. Jeg vil også få folk til at græde på grund af min himmelske humor.

5. Fråseri
Jeg drikker og spiser alt for ofte alt for meget. Forleden købte jeg en pose chips og tænkte, at jeg rigtig skulle hygge hele aftenen med de små sprøde kartoffelflager krydret med dild. Jeg satte Pretty Woman på. Ja, jeg har set den 23 gange før, og ja, jeg elsker den stadig. Julia Roberts nåede ikke en gang at smide parykken, før jeg havde inhaleret samtlige chips. Ikke nok med det, så trykkede jeg pause og gik tilbage til min stamkiosk og købte en plade Marabou og en liter jordbæris. Man får jo lyst til lidt sødt, når man har spist noget salt. Hjem igen og tilbage på sofaen. Jeg fik ikke bare indtaget chokoladen og isen, men jeg fik gjort det, før Richard Gere kom kørende med overkroppen hængende ud af soltaget på sin bil.

6. Vrede
Det blev allerede tydeligt i det første punkt, at jeg kan blive ret vred, når jeg taber, men det er bestemt ikke det eneste tidpunkt, hvor temperaturen i min krop stiger voldsomt, og blodet i mine årer koger af raseri. Jeg bliver vred, når folk læser mine beskeder, men ikke svarer. Ikke bare irriteret, men vred. Jeg sidder og råber at personens Facebook-profilbillede. Heldigvis forsvinder vreden som dug for solen, så snart personen giver lyd fra sig.

Jeg bliver stiktosset, når undertekster på film og serier er så dårlige, at en trænet abe ville kunne have gjort det bedre. Jeg mistænker Netflix for at bruge Google Translate til de fleste af deres serier. Og så bliver jeg arrig, når jeg har planlagt, hvad jeg skal lave til aftensmad og går ned for at handle, og så har Fakta ikke alle de ingredienser, jeg skal bruge. Jovist, der ligger en Netto lige over for min Fakta, som sikkert har den livsnødvendige basilikum, men jeg har da ikke tid til at gå i to butikker.

7. Dovenskab
Jeg holder ufattelig meget af at lave ingenting. Meget få ting fylder mig med mere glæde end at sove. Det skulle måske lige være, når jeg får folk til at gøre ting for mig, som jeg simpelthen bare er for doven til at gøre selv. Det er typisk at hente et eller andet til mig: fjernbetjeningen, et glas vand, sutsko eller mad. Når jeg først har sat mig i min sofa, så skal der nærmest en mindre naturkatastrofe til, før jeg rejser mig frivilligt. 

LÆS OGSÅ: "Jeg har simuleret virkelig mange orgasmer" 

LÆS OGSÅ: 7 tegn på, at han aldrig bliver den kæreste, du drømmer om

LÆS OGSÅ: 30 ting, jeg helt sikkert burde have droppet, før jeg blev 30