Elisa Lykke Konkurrence Kvindefantasier Sexnovelle ALT for damerne

Foto: Martin Greis-Rosenthal og Politikens Forlag Kan du skrive en rygende hed sexnovelle? Så er det nu, du skal gribe pennen.

Har du lyst... til at skrive en sexnovelle?

Glem alt om diskrete antydninger – en sexnovelle handler om sex. Og nu har du chancen for at få udgivet dit bud på en sexnovelle. I samarbejde med forfatter Elisa Lykke og Politikens Forlag udskriver ALT for damerne en konkurrence om at skrive den bedste sexnovelle.

I foråret udkom E- og lydbogen Kvindefantasier under stor bevågenhed.

En samling dampende sexnoveller skrevet af forskellige kendte kvinder, men uden at man vidste, hvem der havde skrevet hvilken historie.

Idékvinden bag bogen, Elisa Lykke, har netop udgivet Kvindefantasier II og snart kommer en novellesamling med mandefantasier.

LÆS OGSÅ: Sex kan også være noget, vi læser

Fjerde bog i rækken kan du bidrage til, og Elisa Lykke glæder sig til at se, hvad der gemmer sig af fantasier i ALT for damernes kvindelige læsere.

Selv har hun altid drømt om at skrive en novelle om sex, og under coronanedlukningen gik drømmen i opfyldelse.

"Som mange andre lavede jeg lister over en masse praktiske ting, jeg gerne ville nå, da coronaen lukkede landet. Men udover ønsket om oprydning, surdej, gåture og at lære at sylte, reflekterede jeg også meget over mit liv og mine uforløste drømme. I mit arbejde løfter jeg altid andre og har fokus på mine klienters potentiale. Men pludselig var den opgave sat på standby, og jeg kunne finde tid til min idé om at skrive sexnoveller. Jeg begyndte at skrive, lavede en liste af kendte kvinder, jeg kunne forestille mig kunne skrive frit og med erfaring, liv og bid. Politikens Forlag købte i idéen og så startede eventyret med at spørge modige, dygtige kvinder."

Kvindefantasier udkom som E- og lydbog otte måneder efter.

Elisa har selv skrevet to af novellerne, og derudover er Anne Louise Hassing, Sara Maria Franch-Mærkedahl, Anne Sofie Allarp, Ane Høgsberg, Sanne Gottlieb og Maria Jencel bidragsydere.

Den 15. juli udkom Kvindefantasier II. Igen med to noveller skrevet af Elisa selv.

Det nye hold af bidragsydere er Mathilde Norholt, Le Gammeltoft, Trine Gadeberg, Judith Rothenborg, Julie Berthelsen, Ditte Julie, Signe Ryge Petersen og Karen Helene Hjorth.

"Alle bidragsyderne har et realistisk greb på sex, som jeg er helt forelsket i. De er i alderen 30-55 år og giver et billede af kvinder, der har elsket, været i sorg, har født, givet og taget og LEVET. Historierne griber fat om et forsømt univers, hvor vi kvinder selv bestemmer farten, og hvor alle de saftige historier er på kvindernes præmisser. Faktisk er historierne fulde af samtykke, og det er befriende, at så mange har søgt det her frirum. Med novellesamlingen har jeg ramt ind i et åbenbart ret tørkeramt område, og hvis mit projekt kan give os kvinder et frirum, hvor vi kan spejle os – eller måske SLET ikke spejle os – i andre kvinders lyster, så er jeg tæt på lykkelig. Med novellerne vil jeg gerne aflive myten om, at kvinder ikke har lige så meget lyst til sex som mænd. Vi vil det ofte bare i andre former, og vi har andre billeder af sex end mænd. Vi kvinder vil have tid og bekræftelse, inden vi smider hæmningerne."

LÆS OGSÅ: To veninder savnede en glidecreme. Nu har de lavet et produkt, der vil overraske dig

Hvilke noveller drømmer du om, at ALT for damernes læsere sender ind?

"Jeg drømmer om, at kvinderne kan skrive, og at de elsker at skrive. Ikke som forfattere, men at de måske – som jeg – altid har været fascineret af det, som sex kan på skrift i forhold til det store visuelle marked, der eksisterer. At de skriver hæmningsløst, beskrivende, frit og ikke begrænser sig på nogen måde. Jeg har bevæget mig i de kendte kvinders og mænds univers med de tre første bøger, og nu vil jeg gerne dykke ned i alle de andre vidunderlige kvinder, som vi kan identificere os med. Singlekvinder, gifte kvinder, yngre og ældre. Mit ønske med denne novellesamling er, at vi kan finde ti historier, som afspejler den danske kvinde og hendes fantasier og erfaringer. Det bliver med det samme dogme om, at man skriver en historie, ens navn står på forsiden, men at man ikke ved, hvem der har skrevet hvilken historie. Min erfaring siger mig, at man skriver mere frit og grådigt, når ens navn ikke står i toppen af novellen."

Kvindefantasier forside.jpg
Kvindefantasier er en samling af sexnoveller skrevet af kendte kvinder.

Skal du være med i konkurrencen?

Indholdet

Du kan fortælle din historie fuldstændig, som det passer dig, og du skal ikke være bange for at skrive for meget om sex. Faren er tværtimod, at der kommer for lidt! Det er SEX-noveller, mere end det er erotiske noveller, så lad lysten, sulten, drømmene og grådigheden få frit spil.

Præmie

Hvis din novelle bliver udvalgt og kommer med i bogen, vinder du et honorar på kr. 4.000 samt et års forbrug af bøger fra Politikens Forlag, og din novelle bliver måske også udvalgt til at blive bragt i ALT for damerne.

Dommerpanelet

Dommerpanelet består af Elisa Lykke, chefredaktør Rikke Dal Støttrup og journalist Marie-Louise Truelsen.

Det praktiske

Novellen skal være på minimum 15 og maksimum 20 sider i skrift 12 i Word. Novellen sendes til alt@alt.dk. Deadline for aflevering er den 1. september 2021 kl. 12.00. Du får svar på, om din novelle er blevet udvalgt, senest den 11. oktober 2021.

Det juridiske

Når du er blevet valgt, underskriver du en rettighedskontrakt med Politikens Forlag og Egmont. De ti vindere vil ikke modtage royalties af bogsalget, men modtager et engangshonorar i form af præmien på kr. 4.000.

Om Elisa Lykke

Elisa Lykke Foto.jpg

  • 49 år.
  • Aktuel med novellesamlingen Kvindefantasier II.
  • PR-agent og manager for kendte personligheder som Caroline Fleming, Morten Albæk, Sara Blædel, Mads Steffensen, Sofie Østergaard og flere.
  • Caster desuden kendte til tv-programmer.
  • Single og mor til to piger på 16 og 24 år. 
Se, hvad vi ellers skriver om: Sex