Linda P om sin værste afhængighed: Jeg havde 3-4 kærester, mens jeg var gift
SPONSORERET indhold

Linda P om sin værste afhængighed: Jeg havde 3-4 kærester, mens jeg var gift

Et sammenbrud tvang Linda P ud af offerrollen, og i dag har standupperen lagt et liv med afhængighed af druk, stoffer og damer på hylden. Det fortæller hun hudløst ærligt om i denne uges ALT for damerne.

Af:: Cille Lewinsky og Susanne Baden Jensen Foto: Peter Nørby
29. aug. 2018 | Livsstil | ALT for damerne

”Kvinder var min værste afhængighed.”

Så lige ud af posen beskriver Linda P det misbrug, som hun i flere år stod op til dagligt. Det er stærke ord fra en kvinde, hvis morgenmad ofte var en rom og cola, og som jævnligt gik ned på Istedgade for at købe hardcore stoffer af en tilfældig pusher, da hun havde det sværest.

LÆS OGSÅ: Linda P: "Hver gang han kom tæt på mig, flyttede jeg mig. Ja, det første kys var sgu svært"

 – Det betød meget for mig at have mange kvinder, for på den måde var jeg sikker på at få så meget bekræftelse som overhovedet muligt. Den dyrkelse gjorde, at jeg fik en afhængighed, som jeg stadig har svært ved at slippe. Den fase var værre og mere ulækker at komme ud af end kokain, siger Linda P i denne uges ALT for damerne.

Her åbner hun op for bagsiden af medaljen i en periode af sit liv, hvor danskerne var på fornavn med hende og strømmede til hendes shows, men hvor hun gjorde alt for at ødelægge sig selv.

Utroskab og LSD-eksperimenter
Det gik for alvor galt i 2011, da Linda Ps far døde. Hun var lige blevet gift med Melissa, boede i en dejlig lejlighed og var på turné med et nyt show.

Men minderne om faren, den uforløste kærlighed og smerten var for stor til at rumme. Derfor kom misbruget tilbage i hendes liv. Først alkohol, så kokain, og da det stop­pede med at virke, begyndte hun at eksperimentere med LSD. Ved siden af utroskaben og overforbruget af kvinder.

– Jeg kunne slet ikke holde ud at være derhjemme, og når jeg var på arbejde, kom jeg gerne to-tre timer for sent, fordi jeg havde været fuldstændig væk dagen før, og når jeg var kommet igennem optagelsen, lavede jeg med det samme en aftale med en af de tre-fire kærester, jeg havde på det tidspunkt, mens jeg var gift. Men hvis det skete, at ingen af de fire kvinder havde tid til at ses, var jeg på røven, for så vidste jeg, at jeg ville gå hjem og tage så mange stoffer, at jeg ville vågne op på badeværelsesgulvet med blod ud af næsen og galde ud over det hele, siger hun og holder en pause.

– Det var meget ensomt. Jeg forsøgte at dække over det ved at have så mange kærester. Jeg lukkede ned for min telefon, så de ikke fandt ud af noget om hinanden. Det var i virkeligheden ikke så meget sex, det handlede om for mig, men mere, at der var en, der passede på mig, én, jeg altid kunne få en krammer af.

Gjorde som sin egen far
I sommeren 2013 skulle Linda optræde på Skanderborg Festival sammen med blandt andet kollegaen Mick Øgendahl. Hun havde haft hjertebanken og ubehag i kroppen i et par måneder, men havde kørt videre i sit vante tempo med arbejde, damer, druk og stoffer.

Indtil hun kollapsede. Lige inden hun skulle på scenen.

– På sin vis er jeg meget taknemmelig for det, jeg oplevede, for jeg føler, jeg er startet fra scratch. Jeg er blevet genfødt. Jeg havde aldrig før talt med nogen om min far, og jeg forstod først, da jeg talte med min psykolog, at når der sker et dødsfald, og man har et kraftigt traume omkring den, der dør, kommer hele lortet op til overfladen. Jo mere jeg skubbede problemet væk, jo tættere kom det ubevidst på mig. Det var også først der, det gik op for mig, at jeg hele tiden havde forsøgt at forstå min far ved at gøre ligesom ham, siger Linda P i dag.

Læs hele Linda Ps historie i denne uges ALT for damerne:

  • Om "mor-issuse" og at lyve gennem barndommen for at beskytte sin alkoholiserede, homoseksuelle far
  • Hvordan hun i dag ser på sin seksualitet
  • Og om nu at dele sit liv op i to lister - og at elske gåture, bulgursalat og selvkærlighed.

HUSK: ALT FOR DAMERNE ER PÅ GADEN HVER TORSDAG

Anbefalet til dig