Pengemette sparetips
SPONSORERET indhold

Mette sparer 1000 kroner om måneden: Sådan strækker DU budgettet

De stigende priser på alt fra en liter mælk til at køre med vaskemaskinen kan mærkes i budgettet. Men hvordan får vi vores penge til at strække sig længst muligt? Det har kvinden bag Instagramprofilen @pengemette svaret på. Her får du hendes 11 bedste sparehacks.

Af: Simone Laursen Foto: Privat
05. dec. 2022 | Livsstil | ALT.dk

Holder du også lidt ekstra øje med strømpriserne for tiden? Og bruger du masser af tid på at bladre frem og tilbage i ugens tilbudsaviser for at spare lidt på smør, mælk og yoghurt?

Så er du ikke den eneste. Mette Ahnfeldt Grinsted, der står bag Instagramprofilen @pengemette, har nemlig den seneste tid mærket en stigende interesse for, hvordan vi bedst kan strække budgettet.

”Den økonomiske situation har ændret sig voldsomt på meget kort tid, hvor renterne er steget i en grad, som vi ikke har set i mange år. Folk bliver mere interesserede i at spare og skære til i budgettet og generelt lære mere om privatøkonomi”, fortæller Mette, der er mor til to og til daglig arbejder som privatrådgiver i Danske Bank.

 

Hjemme hos Mette og familien på fire har de selv ændret på nogle rutiner, der har betydet, at de sparer lidt hver uge – og især ét trick kan mærkes hos dem.

”Vi har i vores familie, ligesom de fleste andre danskere, også været nødt til at ændre på nogle vaner for at få det hele til at gå op. Den største ændring i vores dagligdag har været at begynde at lave en ugentlig madplan. Det sparer os for rigtig mange penge i løbet af ugen, da vi undgår impulskøb”, fortæller hun.

Madplanen sparer familien for omkring 1000 kroner om måneden, men der er endnu mere at hente, pointerer Mette, der her deler ti af sine bedste hacks til at strække budgettet.

1. LÆG ET BUDGET

Se dine udgifter i øjnene, så du har et overblik over, hvad du reelt bruger dine penge på. Få et overblik over, hvad der er faste udgifter – og dermed det, som er svært at spare på, og hvor meget har du til overs til dig selv.

2. KØB SECOND HAND

Der er rigtig mange ting, som er i fin stand, selvom det sælges brugt f.eks. børnetøj og legetøj, fordi de små ikke når at bruge det særlig længe ad gangen.

3. RYD OP I ABONNEMENTER

Det kan være streamingtjenester, ubrugte fitnessabonnementer, men også de abonnementer du bruger. Det kan være en god idé at forhandle priserne med din udbyder. Det kan f.eks. være dine forsikringer, dit mobilabonnement eller internet.

4. UDE AF ØJE, UDE AF SIND

Hvis du overfører et fast beløb til din opsparing den dag, hvor du får udbetalt løn, vil du formentlig ikke få lyst til at bruge dem på noget andet.

5. RYD OP I DINE GAMLE TING

Det kan både være i din garderobe eller dine små nipsting i stuen. Nogle gange trænger tingene bare til at blive gentænkt på ny, og så får det ofte et helt andet udtryk. På den måde sparer du dig selv for at købe noget nyt.

6. 7-DAGS REGLEN

Vent syv dage (eller mere) med at købe en vare, som du har kastet din kærlighed over. På den måde finder du ud af, om du har et reelt behov for at købe den.

7. ”NO SPEND DAYS”

Forsøg at planlægge dage, hvor du slet ikke hiver kreditkort eller kontanter frem. Det giver ofte en større lykkefølelse slet ikke at bruge penge end at bruge en masse.

8. EN HUND UD; EN HUND IND

Lav en regel om, at når du køber for et større beløb, skal du sætte tilsvarende beløb ind på din opsparingskonto.

9. SIG FARVEL TIL NYHEDSMAILS

Undgå at lade dig friste af tilbud, der vælter ind i mailindbakken. Der er en grund til, at vi får dem, og det er, fordi de virker og får folk til at bruge penge.

10. LAV MADKLUBBER

Udover at madklubber er hyggeligt, er det også en måde at spare i budgettet, når man deler madomkostningerne.

Anbefalet til dig