Mille Dinesen om barnløshed
SPONSORERET indhold

Mille Dinesen om barnløshed: ”Jeg kan godt føle mig en lille smule ude af 'det rigtige liv'”

Skuespiller Mille Dinesen har i ti år kæmpet for at få et barn. Nu er hun brudt med sin kæreste gennem 10 år – men drømmen om børn er ikke forlist.

Af: Kicki Boss og Amalie Louise Larsen Foto: Michael Falgren
06. dec. 2017 | Livsstil | ALT for damerne

Mille Dinesen er ikke typen, der tror på, at man kun får de kriser, man kan klare. Hun har fået rigeligt, synes hun, og kan egentlig ikke se nogen gave i de prøvelser, hun har mødt.

Tidligere på året brød hun med sin kæreste gennem 10 år, og dermed har hun taget et skridt væk fra drømmen om det barn, hun har ønsket sig i et helt årti, men som aldrig er lykkedes.

Lige nu har hun lagt hormonkurene, fertilitetsbehandlingerne, adoptionsovervejelserne, forhåbningerne og skuffelserne bag sig for en stund. Men idéen findes stadig derinde.

– Jeg har blod som en tyveårig og en stor æggereserve, men det gør det jo ikke mindre frustrerende. Faktum er, at jeg efter ti års forsøg stadig ikke er blevet gravid, og tiden og alderen arbejder imod mig. Af natur kan jeg heller ikke bare sidde og vente. Jeg bliver nødt til at handle, siger hun i denne uges ALT for Damerne. 

LÆS OGSÅ: Mille Lehfeldt var ikke sikker på, at hun ville have børn: “I dag forstår jeg ikke, hvad jeg var så bange for”

Voyeur-rolle i familielivet

Sådan én er Mille Dinesen: Typen, der ikke lægger sig ned, men som padler fremad. Hun accepterer livets krumspring, men hun vil ikke acceptere, at de livskriser, hun har mødt, skal stå hen uden kamp.

Alligevel kan det være svært at stå på sidelinjen, mens veninderne skaber den familie, hun selv så brændende ønsker sig.

– Jeg har sådan en fornemmelse af at stå på sidelinjen af det konventionelle liv, som snart alle mine venner lever. Altså det liv, hvor man går på arbejde og på biblioteket og i svømmehallen og kører sine børn i skole og køber ind til spaghetti til aftensmad. Det liv kan jeg godt føle, at jeg bare har en voyeur-rolle til. Men jeg har enormt meget lyst til at være en del af det. Lyst til at leve der, hvor jeg har travlt med hverdagen og skal aflevere børn og møde klokken kvart over otte. Nogle gange kan jeg godt føle mig en lille smule ude af det ”rigtige liv”.

LÆS OGSÅ: Sissel-Jo Gazan om forholdet til sin mor: "Jeg gider ikke slås mere"

Befriende åbenhed

Sidste år udgav Mille Dinesen den meget personlige bog ”Min egen vej – Inspiration til et sundt liv i balance”. Her stillede hun sig frem for første gang og talte åbent om sine personlige kampe. Om at stå ansigt til ansigt med diagnosen sklerose og om hendes årelange forsøg på at blive gravid.

– Jeg troede førhen, at man skulle være sky og mystisk, når man var skuespiller, og at ingen skulle vide noget om en. Men efter jeg udgav min bog og i den forbindelse også valgte at tale om barnløshed, fandt jeg ud af, hvor befriende det egentlig var – og ikke mindst fandt jeg ud af, hvor meget andre kunne bruge, at der blev sat fokus på noget, som faktisk stadig er temmelig tabubelagt, selv om det efterhånden er en folkesygdom. Vi skal da tale om det og dele erfaringer og blive klogere og ikke føle os ensomme og alene, for det er vi ikke.

– Vi kan hjælpe hinanden, men kun hvis vi tør stille os frem med vores historier.

Læs hele historien i denne uges ALT for Damerne, hvor den erfarne skuespillerinde også fortæller om at være i balance og om at skrive en bog om sig selv og sit liv. 

Anbefalet til dig