moneypenny and more om aktieinvestering

Foto: Yurii Bulanov / Skovdal Nordic Bliv klogere på aktieinvestering til ALT for damernes salon "Kvinde, kend dine aktier".

Aktieinvestering

”Det var mindblowing, at de penge, som jeg havde tjent i løn, også kunne tjene penge til mig.”

Du behøver ikke have en finansiel uddannelse for at investere – faktisk kan alle lære det, mener Linnéa Schmidt og Ann-Christina Lykke Motzfeldt, der står bag investeringsportalen Moneypenny and More. Mød de to kvinder her – og til ALT for damernes salon ”Kvinde, kend dine aktier”.

Da de selv begyndte investere, virkede det uoverskueligt, men det behøver det langt fra at være - og det kan endda hurtigt gøre drømme til virkelighed.

Sådan lyder det fra Linnéa Schmidt og Ann-Christina Lykke Motzfeldt i ALT for damerne, som udkommer 29. september.

Sammen står de bag investeringsportalen Moneypenny and More, der har over 100.000 medlemmer i hele Skandinavien, og for dem er det vigtigste mål at få flere kvinder til at investere.

Linneá: ”Jeg brænder helt vildt meget for at hjælpe og fortælle flere kvinder, at de kan investere. At det er muligt, og at det slet ikke er svært. Vi er begge eksempler på, at det kunne lade sig gøre, og at det ikke kræver en finansiel uddannelse eller noget.”

Ann-Christina: ”Nogen ved måske ikke engang, at det er en mulighed. Det var i hvert fald mindblowing for mig. At de penge, som jeg havde tjent i løn, også kunne tjene penge til mig. Og vi har jo begge to oplevet, at det ikke var helt ligetil at få en fod indenfor i den verden. Så hvorfor skulle vi sidde med guldkorn og ikke dele ud af dem? Nej, selvfølgelig skal vi kvinder hjælpe hinanden.”

Få dine penge til at vokse!

Måske har du længe gået og tænkt på at komme i gang med at investere, men hvordan er det lige, at man tager det første skridt? Hvilke aktier er værd at investere i? Og hvordan opretter man en aktiekonto? 

ALT for damerne har arrangeret en aften, hvor du kan blive du inspireret til at komme i gang med at investere og få de bedste tips og tricks fra seje kvinder, der har helt styr på finansern.

Her kan du både møde TV-vært, forfatter og aktie-nørd Sofie Østergaard, stifterne af investeringsfællesskabet Moneypenny Ann Christina Lykke Motzfeldt og Linnéa Schmidt samt investeringschef i Sydbank Pia Brink Andersen.

Eventet finder sted rundt omkring i landet d. 8., 9., 10., 16. og 17. november – og du kan sikre din billet her.

Økonomisk frihed

Det er helt tydeligt, at de to investeringsentusiaster er glade for deres beslutning om at hive en del af deres penge ud fra opsparingskontoen og kaste dem ud på aktiemarkedet i stedet for. Det har nemlig  givet dem begge muligheden for at gøre det, som de har gået og drømt om.

Linnéa: ”Den tid, hvor jeg har investeret, har været med til at give mig en anden form for økonomisk tryghed og gjort mig fokuseret på mine egne drømme og mål på en mere bevidst måde. Nu fravælger jeg måske at købe en trøje for i stedet at købe en aktie, fordi jeg ved, hvor meget en krone kan vokse. Mit mål er, at jeg skal kunne leve af udbyttet fra mine aktier, og det er ikke, fordi jeg vil stoppe med at arbejde, men det giver mig en økonomisk tryghed.”

Investeringseventyret har nu gjort, at Linnéa Schmidt har opsagt sit job som forsker for at blive den første fuldtidsansatte i Moneypenny & More.

For Ann-Christina Lykke Motzfeldt har afkastet skabt et økonomisk råderum, så hun for nogle år siden turde springe ud som selvstændig med sit eget reklamebureau.

Ann-Christina: ”Det med at være selvstændig har været en drøm, jeg altid har haft. Og det har jeg kunnet gøre, fordi jeg har følt mig økonomisk uafhængig de seneste seks år på grund af mine investeringer. For med dem som buffer vidste jeg, at jeg havde økonomi til at klare mig i et par år, hvis der skulle være perioder, hvor jeg ikke tjente så meget i firmaet. Så allerede nu har det at investere givet mig muligheden for at udleve nogle af mine drømme. Og så byder nye drømme ind, men nu kan jeg tillade mig at drømme endnu større end tidligere.”

Læs hele interviewet med Ann-Christina Lykke Motzfeldt og Linnéa Schmidt, der udkommer i uge 39. Her giver de blandt andet også deres tre-trins-guide til investering samt gør op med fire myter, som de har mødt på deres aktierejse.

Du kan også møde dem – og blive meget klogere på aktieinvestering, når de tager på tour gennem Danmark med ALT for damernes ”Kvinde, kend dine aktier”- salon i løbet af efteråret. Se mere på Saloner.alt.dk

Linnéa Schmidt

  • Har en doktorgrad i medicin og har tidligere arbejdet som kræftforsker. Arbejder fuld tid i Moneypenny & More.
  • Begyndte at investere i 2015.
  • Hun er 37 år, opvokset i Sverige, men bor nu i Aalborg sammen med sin mand og deres to børn.

Ann-Christina Lykke Motzfeldt

  • Selvstændig artdirector med reklamebureauet A Fair Agency.
  • Startede som investor i 2008 og har i perioder levet af at daytrade aktier.
  • Hun er 46 år, bor i Aarhus sammen med sin mand og tre bonusbørn.
Se, hvad vi ellers skriver om: Økonomi, Interview og Livsstil

610x200_woordy_knap2.jpeg