Seks år var den bedste alder for Paul Auster. Måske fordi det var her, hans indre stemme vågnede, og han blev bevidst om, at han var i live. ”Rapport fra de indre landskaber” følger op på forgængeren ”Vinternoter” og er en essayistisk udforskning af forfatterens egen bevidsthed. I bogen ser Auster sig selv udefra, og han vender og drejer livets eksistentielle spørgsmål på en måde, hvor alle kan være med. Men fortællingen er også et historisk dokument over for eksempel studenterprotester i Columbia, og det er derfor, den fungerer som mere end en aldrende mands erindringer. Men jeg savner noget af den medrivende mystik, der i sin tid gjorde New York Trilogien til et et af mine absolutte yndlingsværker. knj
Nina Borg har som vanligt de indre konflikter og et stort hjerte på spil som Røde Kors-sygeplejerske – om hun så er på badeferie for at redde sit ægteskab. Den rejse dikterer en stor del af handlingen i det seneste bind. Hun overfaldes af en gudfrygtig voldsmand, og derefter veksler historien mellem et venskabsdrama blandt tre medicinstuderende i Filippinerne og Ninas gådefulde forfølger i Danmark tre år senere. Aldeles velturneret plot, og man følger begge historier lige opmærksomt – den danske, den filippinske. Hvordan Nina Borg rodes ind i korruption og brutale mord i et katastrofeområde på førnævnte badeferie hænger måske lige lovlig sindrigt sammen med den danske virkelighed, men at bogen er spændende fra start til slut, også på de personlige planer, er et faktum. ap
Annonse
Rusketur til USA
”Hatties tolv stammer” Af Ayana Mathis
Politikens Forlag, 272 sider, 250 kr.
Du må ikke forvente en blød roman om en altfavnende, sort kvinde, der vil gå igennem ild og vand for sine børn. For den type bog er ”Hatties tolv stammer ikke”, og den type kvinde er Hattie ikke. Til gengæld får du en barsk fortælling om sortes vilkår i USA fortalt gennem Hattie og hendes 11 børn og et enkelt barnebarn. Bogen strækker sig fra begyndelsen af 1920’erne, hvor Hattie som teenager flygter til Philadelphia fra sydens undertrykkelse af sorte mennesker, til 1980’erne, hvor hun som 70-årig må tage sig af sit barnebarn, fordi hendes ene datter er psykisk syg. I hvert kapitel er et af børnene omdrejningspunkt, og selvom romanen giver det 20. århundredes USA en eklatant og troværdig rusketur, gør den skarpe opdeling, at læseren ikke helt når ind til personerne. sab
På denne side finder du alle vores seneste og bedste artikler med stærke mennesker, der har truffet spændende valg i livet.
Læs med om aktuelle emner og tendenser i samfundet. Få også inpiration og gode råd om parforhold, økonomi og jobskifter. Og søger du altid gode tips til din næste spiseoplevelse, kulturbegivenhed eller rejse?
Så er du havnet det rigtige sted.
For vi elsker at skrive om stort og småt i livet og hverdagen, så vi kan blive klogere, overraskede og måske (lidt) forbedrede udgaver af os selv!
Derfor kan du her finde artikler om alt det, der vedrører dit og mit liv. Hver eneste dag giver vi dig de nyeste tendenser og bedste tips på livsstilsfronten:
Fra det svære og tabubelagte til vigtige debatter eller sjove trends her og nu. Fra det nære og personlige til det store, underholdende og drømmende.
Uanset om du er på jagt efter et modigt karriereskifte, om du vil forstå andre mennesker bedre, du søger nye måder at beskue livet på, vil finde en god bog, podcast eller tv-serie, om du søger råd om kærlighed eller søger den perfekte gaveidé. Du kan finde nyt om det hele på siden her.
For vi bestræber os på at give dig de bedste artikler, der kan hjælpe til at gøre din hverdag lettere - og inspirere dig til at drømme større.