Påske aktiviteter
Foto: Getty Virtuel påskefrokost eller digitalt museumsbesøg. Selvom det er corona, behøver påskeferien ikke at blive kedelig.

Savner du inspiration til påskeferien? Her er seks sjove aktiviteter, du kan lave

Årets påskeferie bliver nok anderledes end forventet. Vi har samlet seks coronavenlige ideer til, hvad du kan bruge ferien på.

Årets påskeferie ser formentlig noget anderledes ud, end den du havde forestillet dig.

Måske skulle du og veninden have været afsted på ferie, eller hele familien skulle have været samlet til den vanlige påskefrokost i sommerhuset – eller måske skulle du bare have nydt at have fri, drikke kaffe med vennerne og tage dagen, som den kommer.

Men i år er ’plejer’ død, og i stedet har vi alle i løbet af de seneste uger øvet os i og prøvet at finde vores mest kreative sider frem. Det vil nu for alvor stå sin prøve i påskeferien, når det, du måske havde set frem til, ikke kan blive til noget.

Derfor har vi på ALT.dk gjort os umage med at finde nogle aktiviteter, der trods alt kan gøre din påskeferie god – uden du slacker på coronakravene.

Virtuel påskefrokost

Du har nok allerede overvejet det, men nu skriver vi det: Saml dine venner og familie online til en virtuel påskefrokost. Dæk et fint påskebord, sæt den hjemmelavede hønsesalat, karrysild eller frikadellerne på bordet og gør snapsen klar til et stort fællesskål – hver for sig.

Hvis hverken familien eller vennerne er med på ideen, kan du heldigvis skåle med resten af Danmark, når Aalborg Akvavit og Gastromand inviterer til Danmarks største (og første) påskefrokost på Instagram og Facebook søndag den 12. april. Alle går ”til bords” kl. 13, og eventet slutter kl. 16. Under hashtagget #Danmarksstørstepåskefrokost kan du – og alle andre – dele oplevelsen på de sociale medier.

Digitalt museumsbesøg

Selvom landets museer er blevet nødsaget til at lukke, betyder det ikke, at din kulturelle horisont også må lukke ned. Flere museer landet over har skabt nye, digitale løsninger, der gør det muligt stadig at få et åndeligt indspark i en tid, hvor flere af os (indrømmet, vi gør det også selv) ofte tyer til diverse streamingtjenester.

Men nu er der ingen dårlige undskyldninger, for du behøver ikke at gøre andet end at tænde computeren, Ipaden eller telefonen og – vupti – så er du på et museum. Blandt andet kan du gå på opdagelse på Nationalmuseet, når de inviterer indenfor på en virtuel rundtur. Her kan du ”gå rundt” blandt diverse artefakter og lære mere om dansk kulturhistorie.

Også kunstmuseet Louisiana har skabt en digital platform, de kalder Louisiana Channel, hvor mere end 750 videoer med kunstnere, arkitekter, forfatter mm. gør dig klogere på moderne kunst og kultur. Louisiana Channel producerer to videoer om ugen, og det er tilgængeligt for alle.  

Snaps eller gin? Lav din egen alkohol

Ferie kalder på lidt nydelse – og det betyder også, at du gerne må nyde en lille drink inden maden. Men hvorfor ikke lave din egen yndlingsalkohol, nu hvor du har tiden til det?

Snaps hører selvfølgelig påskefrokosten til – også den, du holder alene eller med din partner. Du kan nemt lave din egen snaps med alt fra lakridsrod og tranebær til æble og havtorn. Kun fantasien sætter grænser.

Er du ikke til snaps, er den klassiske gin også nem at lave derhjemme. Det tager ikke mere end 36 timer, fra du går i gang, til du kan skåle med dig selv i en G&T.

Træk i havehandskerne

Hvis du har en have, altan eller et drivhus, er det tid til at trække i havehandsken og gøre krukkerne og højbedene forårsklar.

Selvom nattefrosten ikke er helt væk, kan du roligt begynde at tilplante krukker med forårsblomster - og forspire diverse krydderurter og blomster indendørs. 

Gør påskerent

Tid mangler vi ikke i øjeblikket, så hvorfor ikke benytte helligdagene til at få ryddet ud og op og gjort påskerent?

Ryd ud i skuffer og skabe, puds vinduerne, få styr på kælderrummet – og måske trænger soveværelset til en opfriskning med lidt maling.

Og nu du er i gang med hovedrengøringen, kan du lige så godt overveje at lave dine egne giftfrie rengøringsmidler af ting, du i forvejen har derhjemme. Det gavner både miljøet, pengepungen og din samvittighed.

Gå i Escape Room – derhjemme

Hvis du ligesom os er vild med at løse gåder i Escape Room eller Mystery Room, så er Unlock uden tvivl spillet, du skal kaste dig over i påsken.

Brætspillet, der kan købes online, er en fantastisk måde at komme på eventyr uden at bevæge sig udenfor en dør. Med koder, mærkelige hints og et ur, der tikker, skal du (prøve at) klare de mange udfordringer, du stilles overfor.

Der findes flere forskellige udgaver af Unlock – men fælles for dem alle er, at du kun kan spille dem én gang, for så er gåden løst. Til gengæld er det oplagt at bytte sin udgave af spillet med naboen eller vennen, der har en anden version (og ellers må du jo købe endnu et spil).

Glæd dig – du vil uden tvivl blive udfordret på din kreativitet og logik.

Se, hvad vi ellers skriver om: Corona, Påske og Påskefrokost