Pia Olsen Dyhr Interview Hjemmet
SPONSORERET indhold

Pia Olsen Dyhr om sin hund: "Obi er helt klart et familiemedlem"

Egentlig ville Pia Olsen Dyhr og hendes mand ikke have hund. Men så kom lille Obi, og i dag er han et kært familiemedlem, der skaber masser af hygge, selvom han også kan være en rigtig bandit.

Af: Helle Bill Madsen Foto: Bo Nymann
04. okt. 2021 | Livsstil | Hjemmet

Hjemme i det nye treetagers rækkehus i Sydhavnen hos SF-politikeren Pia Olsen Dyhr er den femårige bomuldshund Obi hele familiens midtpunkt. Ifølge Pia og Villys datter Rebekka er det verdens sødeste hund.

"Faktisk ville hverken jeg eller min mand, Villy, have hund, for vi arbejdede begge rigtig meget og var ikke så meget hjemme. Men vores yngste datter, Laura, Rebekkas lillesøster, havde HUND stående på sin ønskeseddel i fem år. Så talte Villy og jeg om det, og bare fordi det var ubelejligt for os, kunne vi ikke blive ved med ikke at give hende en hund," fortæller Pia Olsen Dyhr, 49, med hele familiens uldtot på skødet.

LÆS OGSÅ: Ritt Bjerregaard: Dette vigtige citat har spillet en rolle for mig som kvinde

Obi er en bomuldshund, og han var den eneste mulige hund for familien.

"Laura har astma og allergi, og Rebekka har allergi, så det kunne kun blive en bomuldshund. Begge pigerne og Villy syntes, at han skulle hedde Kat. Altså Kat Dyhr. Efter en lang diskussion, nåede vi frem til, at med vores fælles glæde for Starwars i familien, skulle han hedde Obi-Wan Kenobi."

Det har betydet rigtig meget for familien Olsen Dyhr, at de har fået hund.

"Obi er helt klart et familiemedlem, det var ligesom at få en lillebror. Han skaber ret meget hygge," siger Pia, og Rebekka, 19, supplerer:

"Til jul går han da med rundt om juletræet, og han både får og giver julegaver."

En pinlig oplevelse

Det har dog ikke været uden udfordringer at få en lille bandit som Obi.

"Min gode veninde Mette skulle passe Obi, mens vi var på ferie i Italien i nogle uger, og han startede med at tisse på hendes nylagte trægulv. Så fortalte hun, at han blev ved med at tisse på hendes gulv. Nu er hun flyttet herud i vores kvarter, og da vi møder hende, går Obi lige hen til hende og tisser op ad hendes bukser. Det var SÅ pinligt," fortæller Pia storgrinende og sætter lige trumf på.

"Jeg har også en anden veninde, hvor han tissede i hendes håndtaske."

Obi er familiens første hund.

LÆS OGSÅ: Gertrud Højlund: "Jeg krummer tæer ved tanken"

"Villy har haft hund som barn, men jeg har altid boet i lejlighed. Men jeg har fundet ud af efterfølgende, at når man får hund, bliver man en del af et fællesskab, en slags hundebande, hvor alle forstår hinanden."

Med to teenagepiger er der ikke stor opbakning til hundeluftning om morgenen.

"Det er lidt hårdt at være flyttet fra huset med haven, hvor vi lige kunne lukke ham ud om morgenen, når man var træt. Nu skal jeg have tøj på," siger Pia.

"Tænk, hvis jeg havde fået et hjertestop i vinters, det ville have været helt forfærdeligt. Om morgenen når jeg var rigtigt træt, tog jeg bare min flyverdragt på og gik med ham. Uden at have særligt meget tøj på indenunder. Tænk, hvis jeg skulle genoplives i flyverdragt uden tøj på indenunder," fortæller Pia grinende.

Anbefalet til dig