Autumn
SPONSORERET indhold

Gyldne landskaber og enestående natur: 8 destinationer til din efterårsferie

Sommeren er gået på hæld, og det betyder, at du passende kan begynde at planlægge din efterårsferie. ALT.dk har samlet otte bud på efterårsdestinationer med enestående natur, god mad og gyldne farver.

Af: Amalie Louise Larsen Foto: Getty Images
31. aug. 2018 | Livsstil | ALT.dk

Efteråret er ganske vist koldere, vådere og mørkere, end vi efterhånden har vænnet os til. Men det betyder ikke, at du ikke også kan glæde dig til årets sidste måneder - særligt, hvis du planlægger at tage en tur væk fra landets grænser.

Rejserne er nemlig en hel del billigere, når efteråret tager til, temperaturen er mere tilpas og destinationerne langt mindre befærdede.

Måske ønsker du at forlænge sommeren i Tel Aviv eller Buenos Aires, undgå travle, turistpakkede perioder i Lissabon eller Budapest eller blot blive betaget af gyldne efterårslandskaber i magiske New England eller Montreal.

ALT.dk har samlet 8 fortryllende destinationer, der er ideelle til en efterårsrejse.

Montreal, Canada

Turen til Montreal kræver ganske vist mere tid, end den klassiske efterårsferie tilbyder, men til gengæld får du smuk natur for alle pengene. Canada er verdenskendt for sin smukke og næsten magiske efterårspagt, hvor nationalsymbolet ahornsbladet rigtig kommer til sin ret. Brug bl.a. turen på at bestige Mount Royal, hvor du vil få den bedste udsigt over skyskraberne, der er indhyllet i glødende efterårsfarver, og slæng dig i en blød sofa med en varm kop græskarlatte, når dagen er omme. Pak masser af lune sweatre og bløde støvler – vejret er nemlig friskt og køligt i Canadas efterårsmåneder.

Mount Fuji, Japan

Kun Sakura-sæsonen kan overgå efteråret i Japan, hvor den i forvejen flotte natur ændrer fuldstændig karakter til et gyldent landskab. Et af de bedste steder at nyde den smukke efterårs-natur er i området omkring Mount Fuji, hvor træerne allerede begynder at blive gyldne i begyndelsen af september. Når først de brændte farver har indtaget vandreruterne, findes der få flottere seværdigheder i verden. Af netop den grund betragter mange efteråret som Japans absolut bedste rejsetidspunkt, hvilket dog også skyldes det varme, milde og relativt tørre vejr, der kendetegner årets sidste måneder i Japan. Indloger dig på en lækker Ryokan og lad dig opløse i en varm onsen efter en lang dags vandring.

Lissabon, Portugal

Med temperaturer omkring 25 grader i oktober er Lissabon en perfekt destination til dig, der savner lunere himmelstrøg, når regnen pisker ned herhjemme. Turisterne er for længst vendt hjem, og det betyder, at køerne er kortere, rejserne billigere og befolkningen generelt mere tålmodige. Lad stranden være strand og hop i stedet i et par gode sko, der kan tage dig rundt blandt byens smukke arkitektur og fascinerende gader i Bairros (kvarterer, red.) som f.eks. Alfama, og drik et godt glas vin på en café, mens du nyder udsigten til mennesker midt i deres hverdag.  

Er du vild med at surfe, skulle efteråret desuden være den bedste årstid for bølger i Lissabon.

Tel Aviv, Israel

Varme, solrige dage og kolde aftenbriser gør efterårsvejret til en sand fornøjelse i Tel Aviv, hvor parker og haver står i fuldt flor og indbyder til små, dovne stop. Generelt er efteråret fyldt med jødiske højtider, og derfor vil priserne på fly oftest ikke være synderligt billige. Ikke desto mindre betyder det, at du kan opleve lækre, lokale retter og traditioner, du ikke kan suge til dig i europæiske storbyer. Gå på opdagelse i små, hyggelige gader, shop dig fattig i udsalgsvarer og spis så mange falafler, at du har svært ved at være i flyet hjem.

Reykjavik, Island

Island er en sikker vinder på næsten alle årets årstider, men efteråret har én særlig fordel, som de andre måneder ikke kan hamle op med: Nordlys. Naturfænomenet, der gør regn og køligere dage fuldstændig ligegyldige. Pak masser af praktisk tøj og sving korpus op på en hesteryg eller ned i en varm kilde efter en lang dags vandring. Aftenerne kan du bruge i Reykjaviks pulserende natteliv eller på spændende museer rundt om i byen, inden du finder et passende sted at se himlen danse med grønne silhuetter. Dagen efter kan du tage et smut forbi utallige vandfald og gletsjere og opleve nogle af naturens flotteste skabninger. Island har måske ikke solen på sin side, men naturen er ganske enkelt enestående.

Budapest, Ungarn

I efteråret tilhører Budapest igen ungarerne, og det gør byen til en meget mere behagelig og lokal oplevelse, end du vil opleve i sommermånederne. Tag på slentretur ned langs kanterne af Donau og hold et pitstop på en af byens mange – og utroligt lækre – konditorier, hvor du kan få varmen over et stykke svampet kage eller en varm kop kakao med hele hejset. Gå også på opdagelse i smuk arkitektur og tag den lange tur op til Citadellet, inden du slutter dagen af med en rygende varm skål gullasch. Viser efteråret sig fra sin kolde side, skal du også tage et smut forbi en af Budapests mange spa-oplevelser. Prøv bl.a. Széchenyi-badet, hvor du kan plaske rundt i varme udendørsbade, mens kulden bider i næsen.

Buenos Aires, Argentina

Har du ikke fået nok af sommeren, kan du passende forlænge den med et par måneder mere ved at rejse til den anden side af kloden. I Argentinas hovedstad, Buenos Aires, er foråret netop begyndt, og det betyder, at du vil få lyse nætter og varme himmelstrøg, mens du drikker god Malbec-vin og danser tango natten lang. Dagene kan du bruge på at slentre gennem markeder i Palermo-kvarteret eller på at se den imponerende Recoleta kirkegård. Alt sammen iført en flettet solhat, naturligvis.

New England, USA

Den nordøstlige del af USA er kendt for sine gyldne farver og glødende parker, når kalenderen viser september og oktober. Læg derfor vejen forbi byer som Maine, Vermont og New Hampshire, hvor du kan tage på vandreture i bjergene, ro i kajak eller beundre det enorme dyr, vi kalder en elg. Besøg f.eks. Vermonts majs-labyrint, Mount Washington eller tag til høstfest i Maine, hvor du kan få alle udgaver af græskar, du kunne tænke dig til. Og så skal du vide, at efteråret er sæson for sprøde og saftige æbler i New England. Mums.

Anbefalet til dig