Richard Kemp og Graham Addinall
SPONSORERET indhold

Richard Kemp og Graham Addinall: “Hvis kærligheden er for svær, har du måske bare ikke fundet den rette”

Richard Kemp og Graham Addinall har været sammen så længe, at de er begyndt at ligne hinanden. Både fysisk og psykisk. De har samme humor, tænker ens og mimer hinandens kropssprog. Og så har de lært, at kærligheden faktisk ikke behøver at være så svær.

Af: Nina Buth Olsen Foto: Tine Bek
24. jan. 2018 | Livsstil | Eurowoman

Hvordan mødte I hinanden?
Graham: – Vi så hinanden på dansegulvet på en natklub i Nottingham for 33 år siden. Det lyder som en kliché, men vi var øjeblikkeligt interesseret i hinanden. Der gik dog tre måneder, før vi talte sammen, for Richard er ret genert.

Richard: – En dag fortalte Graham mig om en fest, som han syntes, jeg skulle komme til. Vi aftalte at følges derhen, men kunne ikke finde vej, så i stedet inviterede han mig på et glas vin i sin lejlighed. Det viste sig, at der ikke var nogen fest. Men vi har været sammen lige siden.

Hvordan minder I om hinanden?
Graham: – Vi har samme humor og samme smag. Og så kan vi godt lide at snakke sammen. Hele tiden.

Richard: – Jeg har lagt mærke til, at vi efterligner hinanden og tænker ens. Det er helt ubevidst. Hvis jeg står med hænderne i lommen til en fest, gør Graham det samme, og hvis jeg så lægger armene over kors, lægger han også sine over kors. Og hvis vi fx ser et tv-program, sker det ofte, at den ene siger det, som den anden lige tænkte på. Det er ret skørt.

Graham: – Folk siger nærmest altid vores navne ud i ét, så på en måde er vi blevet til én person, selv om vi er ret forskellige. Og så forveksler de os med hinanden. Det er nok, fordi vi har været sammen så længe.

LÆS OGSÅ: Søren Rasted om sin første gang: "Det er verdens sjoveste historie"

Hvordan er I forskellige?
Richard: – Vi har meget forskellige personligheder. Jeg har meget temperament og er ret genert, mens Graham har selvtilliden i orden, men er ekstremt passiv i konflikter.

Graham: – Efterhånden kender vi hinandens mønstre og grænser så godt, at vi sjældent kommer op at skændes. Vi er gode til at få snakket om tingene, inden det bliver til en konflikt.

Hvornår får I hinanden til at grine?
Graham: – Vi har begge nordengelsk humor og er meget ironiske. Og når vi er på ferie, er en af vores yndlingsbeskæftigelser at observere folk og fantasere om, hvilket liv de lever, hvor de bor, og hvad de arbejder med.

Richard: – Jeg elsker Grahams rolige sarkasme og tørre kommentarer.

Hvad beundrer I mest ved hinanden?
Richard: – Graham er meget intelligent. Han sætter altid tingene i perspektiv.

Graham: – Richards største styrke er hans kreativitet. Og så er han virkelig lækker.

Hvordan kunne jeres hverdag sammen blive bedre?
Richard: – Vi burde bruge mindre tid med vores telefoner. De er en forbandelse, for man kan jo hverken leve med eller uden dem.

Graham: – Hver lørdag har vi date night uden telefoner. Så går vi ud og får snakket. Enten mødes vi med vores venner eller bruger en hel aften med hinanden. Det er skønt.

Hvad kan irritere jer ved hinanden?
Richard: – Jeg kan virkelig blive irriteret over, at Graham aldrig mister besindelsen og bliver sur. Nogle gange er det godt at give følelserne frit løb, så du kan komme af med dem.

Graham: – Richard er ret pessimistisk og bliver nemt sur. Især i trafikken. Cyklister kan gøre ham rasende.

Hvad er det vigtigste, I har lært om kærlighed?
Graham: – Det er vigtigt, at man kan være sig selv, både som par og hver for sig. Jeg tror, at homoseksuelle par har en fordel, fordi der ikke er de der gammeldags forventninger til parforholdet, som der er til heteroseksuelle parforhold. Vi finder selv ud af, hvordan det skal formes, selv om det i sidste ende alligevel nok ligner alle andre parforhold.

Richard: – Jeg har lært, at kærligheden er nem, hvis du finder den rette. Folk siger altid, at du skal arbejde på et forhold, og selvfølgelig skal du det, men det er jo ikke raketvidenskab. Hvis kærligheden er for svær, har du måske bare ikke fundet den rigtige.

Hvad holder I mest af ved jeres forhold?
Graham: – Vi er blevet voksne sammen. Vi har været sammen, siden vi var i 20'erne og har oplevet så meget sammen, at vi har de samme referencer og minder.

Richard: – Vi har udviklet os sammen i over 30 år. Det synes jeg er ret vildt. Resten af livet kan bare komme an.

Anbefalet til dig