Øg din sexlyst
SPONSORERET indhold

Sådan øger du lysten

Fortvivl ikke hvis du har svært ved at matche de dampende og simultane orgasmer, som sexscenerne i de fleste film bærer præg af.

Af: ALT for damerne i samarbejde med Kvinneguiden.no
24. aug. 2012 | Livsstil | ALT for damerne

Sandheden er, at det er langt mere almindeligt, at have svært ved at få en orgasme, end at man får en hver gang man har sex.

- De fleste kvinder får ikke orgasme af samleje alene. Jo nyere undersøgelser, desto lavere andel af kvinder som får vaginalorgasme. Det viser, at stadigt flere tør være ærlige om dette, og at mange er stoppet med at spille skuespil. Uden klitorisstimulering får de færreste kvinder simpelthen orgasme, siger Gro Isachsen, sexolog og samlivsrådgiver.

Husk at stimulere klitoris
Det mest almindelige er, at man "glemmer" at stimulere klitoris, når man har sex, og dermed tror at man ikke kan opnå orgasme. Men der findes også dem som har svært ved at få orgasme, selv med klitorisstimulering.

- Den mest almindelige grund til manglende orgasme er, at kvinden har en meget slap bækkenbundsmuskulatur for eksempel efter fødsel, eller hvis kvinden ikke har trænet disse muskler bevidst og isoleret. Den fysiske del af orgasmen sker ved, at bækkenbundsmusklerne går i spasmer. De trækker sig sammen og slipper op til mellem fire og otte gange. Er musklene utrænede vil sammentrækningerne næsten ikke kunne mærkes, og det kan føre til at orgasmen udebliver eller føles meget svag, forklarer Gro Isachsen.

Læs også: Derfor skal du dyrke mere sex

Det psykiske spiller også ind
Psyken kan også have en stor indvirkning på evnen til at opnå orgasme.

- Hvis man ikke kender sit mønster for, hvordan man tænder eller er usikker på partneren og ikke tør slippe kontrollen, kan det føre til, at man har svært ved at få orgasme. Eller hvis man slet og ret er så stresset, at det ikke lykkes at få kontakt med sin egen nydelse, fortsætter eksperten.

Ifølge sexologen skal kvinder turde tage ansvar for deres egen nydelse og fortælle partneren, hvad de kan lide – og for alle gælder det om at droppe at "fake" orgasmen.

- For de fleste kvinder er klitoris lige så vigtig for hendes nydelse som penis er for mandens. Mange er ikke klar over, tør ikke eller vil ikke tage deres onanivaner med over i parsexen. Desværre, for gør hun det, kan hun selv regulere, hvor og hvordan hun foretrækker at blive stimuleret - på eller i nærheden af klitoris, og kan selv tilpasse kærtegnene efter, hvor ophidset hun er – også under samlejet, forklarer Gro Isachsen.

Læs også: Så ofte har vi sex

Stillingen er ikke så vigtig
Vil du have orgasme, er det klitorisen som først og fremst skal stimuleres, og det gør du nemmest ved at bruge dine egne hænder.

Men nogle stillinger er ifølge Gro Isachsen bedre end andre, selvom det er vigtigt ikke at gøre det mere kompliceret end som så.

- Det vigtigste er, at du hele tiden har god adgang til klitoris, og at stillingen ikke er så akrobatisk, at du ikke formår at slappe af og koncentrere dig om din egen nydelse.

Læs flere artikler om sex og samliv på: Kvinneguiden.no

Kilde: Kvinneguiden.no