Instagram for begyndere

Instagram for begyndere

Efterhånden har du hørt navnet "Instagram" mange gange. Du har endda været udsat for din venindes "så-tager-jeg-lige-et-billede-af-min-frokost"-scene midt på en cafe, fordi det billede måtte på Instagram. Men hvad er det egentlig? Er du heller ikke en digital first-mover, så læs med.

Instagram er et socialt medie, som du kan hente ned på din iPhone eller smartphone i form af en app. Det går kort sagt ud på, at du tager nogle billeder og viser dem til dine venner. Et old school-koncept, men på Instagram foregår det online. Vi har bedt Anja Tønning, der er ALT for damernes digitale ekspert, forklare os, hvad Instagram går ud på. Du kan læse mere om Anja lige her!

- Det sjove ved Instagram er, hvordan det kobler vores fysiske verden med det digitale. Dvs. jo mere man bruger det, jo mere begynder man at se verden med "Instagram-filter". Fordi jeg ofte bruger Instagram, ser jeg, hvad der ville være et godt billede at dele med mine følgere. Jeg kigger rundt i naturen, på vennerne, på farverne i gadebilledet, ser et træ med sne, en sjov grimasse eller en anderledes vinkel - noget som vil få mine følgere til at "like" eller kommentere mit billede.

Behøver man være venner for at se en anden brugers billeder på Instagram?
- Nej. På Instagram følger man hinanden, dvs. man behøver ikke et gensidigt venskab. Man kan altså følge alle, hvis de har åbne profiler. Og alle kan følge dig. De fleste brugere på Instagram har netop åbne profiler, så alle kan se med. Åbne profiler er at anbefale - på den måde fungerer Instagrams dynamikker ift. søgning via hashtags (#) bedst. Men nogle brugere anvender Instagram mere privat, og vælger så en lukket profil, hvor det kræver godkendelse at kunne følge vedkommende.

Bliver man afhængig af Instagram?
- Ikke mere end af andre sociale medier. Men det er jo et medie, som kun lever på mobilen, derfor har de fleste konstant Instagram ved hånden - hvilket selvfølgelig godt kan gøre, at man oftere tjekker det og oftere lægger et billede op. Men i forhold til f.eks. Facebook, så er Instagram meget mere simpelt, så jeg synes ikke, man bruger helt så lang tid ad gangen, som man ofte gør på Facebook.

Hvorfor er det netop Instagram, der er blevet så populært?
Fordi det er simpelt. Det er simpelt at tage et billede, og det er simpelt at afkode andres billeder, fordi visuelt er lettere afkodeligt end skrift. Vi får så mange informationer i dag via medier alle vegne, at vi har brug for, at det er helt simpelt - vi ved, hvad vi "får", når vi går på Instagram. Og så tror jeg også, det er populært blandt de unge, fordi forældrene endnu ikke er der, og de har jo efterhånden overtaget Facebook.

Sådan kommer du i gang på Instagram

1. Opret en profil
Hent app'en Instagram på din iPhone eller smartphone. Lav en profil og beslut dig for, om det skal være en åben eller lukket profil. Tag dine første billeder og prøv at eksperimentere med de forskellige filtre, der er tilgængelige.

2. Vælg hvem du vil følge
På Instagram følger du andre brugere. Og de kan vælge at følge dig. Så ud og find nogle, du synes er interessante.

3. Brug hashtag
Hashtags er en måde at lave søgbare ord på Instagram. De laves af brugerne selv ved at sætte # foran et ord, eksempelvis #altfordamerne.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sociale medier