Slagterens 2 juleopskrifter
Peter Aalbæk

Slagterens 2 juleopskrifter

Jambon Cru med appelsinsalat til julebordet

4 pers.

12 skiver økologisk Jambon Cru skinke fra Aalbæk Specialiteter

4 økologiske appelsiner

3 spsk. god olivenolie

4 spsk. honning

saft af 1 økologisk appelsin

1 håndfuld grofthakkede ristede økologiske mandler eller pistacienødder

Appelsinerne skrælles, skæres i tynde skiver og stenene fjernes. Saft, honning og olivenolie røres sammen til en dressing, og appelsinskiver og dressing lægges lagvis i en lille skål. Lad salaten trække et par timer i køleskabet.

Mandler eller pistacie nødder ristes på en tør pande. Appelsinsalaten fordeles på 4 tallerkener sammen med 3 skiver Aalbæk Jambon Cru skinke. Retten drysses med de ristede mandler eller pistacie nødder og serveres eventuelt sammen med godt brød.

 

Klassisk æbleflæsk med Gourmet bacon til julebordet

4 pers.

Et godt stykke Gourmet bacon fra Aalbæk Specialiteter

8 syrlige æbler – helst Belle de Boscop

Smør

Sukker (med rund hånd)

Salt og peber

Æblerne vaskes og befries for kernehuse – og skæres i tynde både. Bacon skæres skiver som steges gyldent på bagepapir i ovnen ved 180°C. Smør smeltes på panden og æblebådene tilsættes. Æbler simre under middel varme til de er rigtig godt møre. Så tilsættes sukkeret og baconfedt fra bradepanden. Retten steger videre til sukkeret er smeltet og æblerne er blanke. Der smages til med salt og peber.

Inden servering anrettes bacon stykkerne på toppen af æblerne. Retten spises til groft rugbrød.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul, Æbleflæsk, Svin og Julefrokostmad