Vi hylder de 9 sejeste kvinder fra OL i år
Pernille Blume OL 2016.

Vi hylder de 9 sejeste kvinder fra OL i år

Listen indeholder alt fra en 74-årig bedstemor, der er træner for sit barnebarn til nutidens ubestridte sprinterdronning.

Atleter fra 205 forskellige lande har i de sidste fjorten dage svedt, grædt og jublet til verdens absolut største sportsbegivenhed. Nu lakker Sommer-OL i Rio de Janeiro mod enden. I den anledning har vi samlet en liste over de kvinder, der for alvor har gjort sig bemærket under legene, og som fortjener ekstra opmærksomhed for deres medaljejagt på det tunge guld.

LÆS OGSÅ: Nyt hashtag spreder sig på de sociale medier

Denne hyldest går ud til dem, der har bevist, at det umulige er muligt. Til dem, der har vist sig at være eksemplariske forbilleder for hele verdens nationer. Og til alle dem, der har udvist vaskeægte olympisk ånd.

1. Pernille Blume - Svømmer
Ud af de omkring 120 danske deltagere ved OL har særlig én atlet gjort sig særlig bemærket. Det kun 19-årige danske svømmetalent Pernille Blume, overraskede alle, da hun vandt guld i 50 meter fri for kvinder. Få måneder inden Pernille Blume hoppede i OL-bassinet, havde hun holdt en pause fra svømning for anden gang. Hun var tæt på at stoppe karrieren. Men i februar ombestemte hun sig, og kort tid efter stod hun med en OL-kvalifikation i hånden og senere en guldmedalje om halsen i Rio. Ikke nok med det, var Pernille Blume ligeledes med til at sikre endnu en medalje til Danmark, da hun i ledtog med Jeanette Ottesen, Rikke Møller og Mie Ø. Nielsen vandt broche i 4x100 m medley. You go girl.

2. Simone Biles – Gymnast
Pernille Blume er ikke den eneste, der har fået os til måbe under dette års OL. Den 19-årige gymnast Simone Biles fra USA, der regnes for at være historiens bedste springgymnast, fik intet mindre end fem medaljer med hjem. Fire af dem var guld. Ud over sin flotte OL-præstation har den kun 144,34 meter høje elitegymnast vundet verdensmesterskabet i mangekamp tre gange i træk. Ligeledes har hun fået opkaldt springøvelser på gulvet efter sig, fordi hun er den første og eneste, der har præsteret at udføre dem. OL er med garanti ikke det sidste sted, vi har set unge Simone Biles, der overalt på nettet omtales som dronningen af gymnastik.

Øvelsen herunder gav Simone Biles én af sine mange medaljer. 3. Fu Yuanhui – Svømmer
Hvor nogle bliver kendt for deres exceptionelle sportspræstationer under OL, bliver andre husket for at bryde tabuer. Den kinesiske svømmer Fu Yuanhui var en af dem. Efter at have svømmet 4x100 meter medley-finale med sine holdkammerater tog Fu Yuanhui sig til maven, og det blev tydeligt for enhver, at hun havde smerter. En kinesisk journalist spurgte, om hun er okay, hvortil Fu Yuanhui svarede, at hun havde menstruation. Selvom hendes kommentar ikke var med til at give holdet medaljer, har hendes ærlige svar høstet anerkendelse i hele verden. Menstruation er nemlig et stort tabu i Kina. Sådan Fu!

 

4. Monica Puig – Tennis
Glædestårerne strømmede ned af kinderne på den 22-årige tennisspiller Monica Puig, da hun med en finalesejr i single for kvinder sikrede sig Puerto Ricos første OL-guldmedalje nogensinde. Den unge stjerne slog Angeligue Kerber i finalen, som tidligere har vundet over selveste Serena Williams. Der er ikke noget bedre, end når en underdog vinder det hele – og det var lige præcis dét, Monica Puig gjorde.

5. Anna Sophia Botha – Træner
Det er de færreste, der kan prale af at have deres 74-årige bedstemor som træner. Men det kan den sydafrikanske løber Wayde van Niekerk, der under dette års OL slog en 17 år gammel rekord på 400 meter sprint. Oldemor Anna Sophia Botha fortjener uden tvivl en hæder. Ikke blot, fordi hun har fortsat sin trænerkarrieren langt efter pensionsalderen har indtruffet, men også fordi, hun fik sit barnebarn i mål med et historisk resultat.

6. Anna Emilie Møller – Atletik
For kun et år siden løb hun sit første 3000 meter forhindringsløb, og allerede i starten af juli måned kvalificerede hun sig, overbevisende til distancen ved OL 2016. Selvom Anne Emilie Møllers plan var at gøre OL-debut i Tokyo 2020, viste hun, at det bestemt ikke var for tidligt at deltage. Hun slog sin egen personlige rekord og endte som nummer 21 i konkurrencen.

7. Elaine Thompson - Løb
Den 24-årige jamaicaner Elaine Thompson har fået navnet 'OL's nye sprintdronning', efter hun overbevisende vandt guld i både 100– og 200 meter sprint. Det er første gang siden 1988, at en kvinde har vundet guld i begge discipliner under OL. Det er de første guldmedaljer, den unge løber nogensinde har vundet i OL sammenhæng. Godt gået!

8. Shaunae Miller – Løb
Det blev en dramatisk finale i 400 meter løb for atleten Shaunae Miller fra Bahamas, da hun lige inden målstregen styrtede og slog hovedet i underlaget. Det blev dog styrtet, som sikrede Miller en guldmedalje med sit forspring på syv hundrededele af et sekund til den amerikanske løber Allison Felix. Hvem ved, måske vi vil se flere hovedspring ind over målstregen i fremtiden?

 

9. Emma Jørgensen – Kajak
En anden ung dansker som ligeledes har imponeret under OL, er den danske kajakroer Emma Jørgensen. Hun sikrede den 10. danske medalje, da hun kom i mål som nummer to i 500 meter enerkajak. Sådan!

LÆS OGSÅ: 100 kvinder, 100 kroppe, 100 historier

LÆS OGSÅ: 11 ting, ingen fortæller dig, før du er blevet gravid

LÆS OGSÅ: "Jeg lever nok ikke det typiske ungdomsliv"

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur