Dak Wichangoen om sin graviditet
Foto: Christian Als I de første mange måneder af Dak Wichangoens graviditet boede hun og hendes kæreste i hver deres by.

”Jeg havde ikke troet, at det var så vigtigt at have en partner under graviditeten, men det er det”

For energibomben Dak Wichangoen har graviditeten været et kontroltab uden lige, hvor hun har født sig hæmmet af sin krop. Det fortæller hun i et stort interview til det nye magasin GRAVID, som er på gaden nu.

”Jeg begyndte at mistænke, at der gemte sig tvillinger derinde.”

Så drastisk beskriver Masterchef-kokken Dak Wichangoen sin krops forandring, efter hun blev gravid med sit første barn. En lille pige, som ventes til april.

På fire uger havde den tidligere køkkenchef for michelin-restauranten Kiin Kiin taget 2,5 kilo på, og da hun ramt 10. uge, startede en konstant kvalme fra dag til nat, som kun forsvandt, hvis hun indtog mad.

”Den eneste måde, jeg kunne dulme kvalmen, var at spise, så inden for to måneder havde jeg taget otte kilo på, og jeg er altså kun 1,50 m høj. Det kunne tydeligt mærkes i mine led, og jeg fik også vand i benene, fordi jeg stod så meget op på mit arbejde. På daværende tidspunkt filmede jeg både Masterchef og stod i køkkenet samtidigt,” fortæller Dak Wichangoen i et interview til magasinet GRAVID, som er på gaden nu.

Her åbner den 34-årige kok op om forløbet omkring hendes graviditet, som hun beskriver som både et fysisk og psykisk kontroltab.

LÆS OGSÅ: Cecilie Haugaard afslører datterens navn: ”Jeg kender ikke nogen, der hedder det”

Kæresten bor i Aarhus

Faren til barnet er kæresten Anders Gjørtler Jensen. Han bor i Aarhus, hvor han er administrerende direktør på Mads Vads danseskole, mens Dak Wichangoen under graviditeten har befundet sig i København, hvor restauranten Kiin Kiin ligger.

Inden hun blev gravid, fungerede den ordning fint for parret, hvor begge parter er drevet af deres job. Ofte er Anders taget fra Aarhus fredag aften, så arbejdede de begge lørdag og havde søndagen sammen.

Men under graviditeten har det sommetider været udfordrende at være alene i hverdagen, har den tidligere så energifyldte kok måtte sande.

”Meget. I går kunne jeg godt mærke, at jeg bare havde brug for, at han var her. At jeg kunne få lov til at græde ud, og han bare kunne holde om mig, så jeg ikke føler, jeg står alene med frustrationerne. Der er også grænser for, hvad ens veninder gider blive ved med at høre på, men han skal fandme, det er jo hans barn, jeg bærer rundt på. Jeg havde måske ikke troet, at det var så vigtigt at have en partner ved sin side under graviditeten, men det er det. Hvis jeg taber noget, kan jeg knapt nok bukke mig ned for at samle det op, og hvis jeg skal købe ind, kan jeg ikke nå mine snørebånd,” forklarer Dak Wichangoen til GRAVID.

I forbindelse med den nærtstående terminsdato og fødslen af deres lille pige har parret valgt at flytte sammen. Dak Wichangoen har opsagt sin stilling og er rykket til Aarhus, efter interviewet med GRAVID er foretaget.

Læs hele interviewet med topkokken Dak Wichangoen i det nye magasin GRAVID. Her fortæller hun om sin oplevelse med at være gravid, hvordan det påvirker hendes krop og sind, hvad hun gør med barsel – og om at sige farvel til michelin-verden, fordi hun vil kunne putte sin datter om aftenen.

Gravid_forside_1.jpg

Om Dak Wichangoen

  • 34 år. Er for nylig gået på barsel, men tidligere køkkenchef på michelinrestauranten Kiin Kiin.
  • Aktuel i Masterchef på TV3
  • Har termin med sit og kæresten Anders Gjørtler Jensens første barn i april – de venter en lille pige.
  • Parret er netop flyttet sammen i Aarhus, hvor Anders driver en danseskole.
Se, hvad vi ellers skriver om: Gravid og Kendte