Josephine Kuhn om at være gravid
SPONSORERET indhold

Josephine Kuhn: ”Jeg har været panisk angst for, at graviditeten skulle forsvinde”

Kronisk træthed, uvelkomne mavekommentarer og barske bækkensmerter. Podcaster Josephine Kuhn fra Fries Before Guys forsøger at hvile i den sidste slutspurt af en graviditet, hvor fysik og følelser er på overarbejde.

Af: Katrine Krøjby og Amalie Louise Bernitt Foto: Martin Bubandt
29. sep. 2021 | Børn | Vores Børn

Det kan være vanvittigt at være gravid. Det er hårdt arbejde, følelsesladet og fyldt med bekymringer. Heldigvis er det også vidunderligt, når du altså ikke er for træt til at bemærke det.

De erfaringer er Josephine Kuhn, den ene halvdel bag den populære podcast Fries Before Guys, i færd med at gøre sig. I maven ligger hendes datter og tæller dagene til sin ankomst, og omtrent 50 centimeter længere oppe - i Josephine Kuhns hoved – har følelserne travlt med at udkonkurrere en i forvejen hårdt prøvet fysik.

Det fortæller den populære podcaster til Vores Børns nye Gravid-magasin, som er på gaden torsdag.

Hvordan har din graviditet været? 

”Det har været en hård omgang. Det har været en meget indadvendt proces, hvor der har været så mange ting at skulle forholde sig til følelsesmæssigt og fysisk. Det er jo et fuldtidsarbejde at være gravid, og det havde jeg ikke forventet.” 

LÆS OGSÅ: “Jeg var så ked af at give ham flaske – og samtidig var det en kæmpe lettelse”

”Jeg havde kvalme hele døgnet indtil uge 17-18 og var så træt, som havde jeg været to gange på Roskilde Festival. Når telefonen ringede, overvejede jeg, om jeg overhovedet kunne tage den, fordi jeg var så træt. Jeg tænkte: ”Jeg skal aldrig være gravid igen”. Det føltes, som om jeg var langt over 90 år, jeg var så træt helt ind i mine knogler. Jeg har også haft halsbrand, bækkensmerter, ondt i ryggen og dårlige nætter, men det er jo egentlig milde gener i forhold til nogle andre. Derfor kan det også være svært at give sig selv lov til at være i det.Jeg har været panisk angst for, at graviditeten skulle forsvinde eller fosteret skulle dø i min mave. Vi fik et lavt odds til nakkefoldsscanningen, så jeg skulle tage stilling til moderkagebiopsi og NIPT (Non-invasiv Prænatal Test). Det var et kæmpe kontroltab, hvor jeg bare intet kunne styre, og sådan vil det jo nok være for evigt.”

Hvordan har din krop forandret sig? 

"Min krop har forandret sig rigtig meget. Halvvejs i min graviditet begyndte jeg at styrketræne, så samtidg med at jeg er gravid, er jeg blevet helt vildt stærk. Jeg tror, at det har været min måde at tage noget kontrol tilbage. Det har været helt vildt dejligt. I takt med at min mave blev større, har jeg fået en fastere røv og stærkere arme. Det var ikke sådan, jeg troede, min graviditet ville være. Jeg har tidligere lidt af spiseforstyrrelser, så de første mange måneder var jeg meget bange for, hvordan min krop ville ændre sig. Jeg har det stadig svært ved, at alle skal forholde sig til min krop. Jeg kan ikke overskue de der mavekommentarer. Det er ubehageligt med det blik på én. Folk kigger og spørger: "Hvor meget er du vokset?" Det er mærkeligt, at alle zoomer ind på min krop, som jeg har haft et kompleks med i mange år." 

LÆS OGSÅ: Olga Ravn: "Vi knokler eddermame hjemme hos os for at få det til at hænge sammen med to børn"

Læs hele interviewet med Josephine Kuhn i Vores Børns Gravid-magasin, som er på gaden torsdag. Her finder du også interview med bl.a. tv-vært Josefine Høgh og skuespiller Anna Stokholm, der begge venter barn til november.

Du kan købe Gravid i udvalgte supermarkeder eller via dette link.  

gravid .jpg

Anbefalet til dig