Mattias Hundebøll og familie
Foto: Martin Bubandt Mattias Hundebøll, hans hustru og to børn bor i bofællesskab med blandt andre børnenes farmor og farfar.

Mattias Hundebøll

Bofællesskab med svigermekanikken: ”Man skal sætte fællesskabet før sig selv”

Mattias og Marie Hundebøll og deres to drenge deler bofællesskab med Maries forældre og to andre familier. Og så må svigersønnen affinde sig med, at svigerfar er husets høvding – til gengæld må svigerfar finde sig i at have fået trampolin i haven, når han vender hjem fra ferie…

Tv-vært og tidligere rockmusiker Mattias Hundebøll ser opgivende på det hul, han er gået i gang med at grave i bunden af bofællesskabets baghave. At kalde det et hul er måske en overdrivelse, for egentlig er det bare et fire meter bredt trampolinformet hak i græsplænen, men med lidt godt, gammeldags gravearbejde med skovl, sved og trillebør skal der med tiden nok blive plads til husstandens nyindkøbte forlystelse.

Der er bare lige ét lille problem.

- Min svigerfar ved ikke, at vi har købt den, og han kommer allerede hjem fra ferie om et par dage. Jeg tænker, at det nok er bedst, hvis den er gravet ned til den tid, så er det lidt sværere at kræve den fjernet igen, siger han i en artikel til magasinet Vores Børn.

Læs også: Kunne du dele bolig med svigermor?

På trods af, at ægteparret Marie og Mattias Hundebøll altid har vist, at de ikke ville “nøjes” med at burre sig inde bag forstædernes ligusterhække som mange andre børnefamilier med drømme om egen fast ejendom, var det ikke uden tvivl og bekymringer, at de flyttede hjem i Maries forældres bofællesskab. Ingen tog det nemlig for givet, at svigerfar og svigersøn nødvendigvis kunne bo under samme tag i længere tid, end hvad vi andre nødvendigvis må leve med, når svigermekanikken er på visit. For selvom Mattias Hundebøll er både venlig, imødekommende og charmerende til langt op over det kulsorte, pjuskede hår, er han ikke just svigerfars drøm i ordets klassiske forstand. Det er de færreste højtråbende rocksangere vel.

- Jeg havde en ret naiv tanke om, at det ville være helt uproblematisk at flytte herud, men i den periode, hvor jeg bare lå ned og ikke kunne hjælpe med at få lejligheden sat i stand, kom Mattias ofte ind og sagde: ”Nu har din far bare malet væggene, og det er ikke blevet, som jeg ville have det! Mattias var helt frustreret, og jeg følte mig lidt som en lus mellem to negle. Jeg var naturligvis på Mattias’ side, men på den anden side minder jeg også meget om min far, og når han forklarede det for mig, syntes jeg egentligt også, at det gav god mening. Mattias har somme tider følt, at jeg holdt med min far, så på den måde har det ikke været så nemt, men jeg føler, det er blevet bedre med tiden. Mattias har en større forståelse af, at sådan er min far bare, fortæller Marie Hundebøll Plum i den nyeste udgave af Vores Børn.

Læs også: kærligheden til vores børn ændrer sig aldrig

Hun sammenligner bofællesskabet i Gentofte med en indianerlandsby, hvor den gamle høvding får lov til at sidde i midten og være klog og gammel, og det var en præmis, Mattias hurtigt lærte at leve med. Også selvom det betød, at han ikke ville være den eneste herre i huset. 

- Min svigerfar er jo et af de sejeste mennesker, jeg kender. Han kan alt. Han har altid været Kongen af Huset. Jeg kan ikke alt, men jeg kan godt lide at gøre alt selv. I starten skulle jeg vænne mig til, at jeg havde tænkt mig at gøre noget, og så en eller anden dag, når jeg kom hjem fra arbejde, så havde han bare gjort det. Han gider ikke se på, det står og venter. Det skulle jeg lige afstemme med min egen stolthed. Vi er ganske vist medejere af huset, men det er jo hans hus. Jeg har skullet affinde mig med, at det er okay, han lige overtager nogle ting, siger Mattias.

Læs hele interviewet med Mattias Hundebøll og Marie Hundebøll Plum i det nye nummer af Vores Børn, der er på gaden fra den 29. august.

 

Om familien

Mor Marie Hundebøll Plum, 35 år og journalist.

Far Mattias Hundebøll, 37 år, journalist og tv-vært. Tidligere forsanger i rockbandet Rock Hard Power Spray og vært på flere forskellige tv-programmer.

Børn Carl-Egon, 3 år og Ejner-Bob, 1 år

(Sviger)forældre Pia Hein, pensioneret folkeskolelærer. Simon Plum, pensioneret fotograf. Han har blandt andet filmet den Oscar-nominerede dokumentarfilm Burma VJ samt filmen om Gasolin, der også er filmet i huset. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Familieliv, Bedsteforældre og Forældre