Meditation for børn
SPONSORERET indhold

10 tips til at putte dit barn på en kærlig måde

Tag zoneterapi og meditation i brug for at skabe et nærværende og kærligt putteritual for dit barn. Behandler Katrine Birk og coach Gitte Winter Graugaard har udarbejdet en guide til en kærlig putning. Metoden er egnet til børn fra 4 år.

Af:: Redaktionen og Katrine Birk Foto: Getty Images
12. feb. 2018 | Børn | Vores Børn

Puttetid skal gerne være den tid på dagen, hvor der er tid til kram, nus og nærvær med dit barn. Men for mange bliver det i stedet en kamp for at få ro på et barn, der er overstimuleret af hverdagen.

Katrine Birk er kendt for ”Tryk & glad”-bøgerne og har mange års erfaring med babyzoneterapi, og Gitte Winter Graugaard er life coach og forfatter til to bøger om børnemeditation. De to er gået sammen om at hjælpe forældre med at hjælpe deres børn til at falde i søvn – med kærlig og nærværende meditation og zoneterapi. Og uden firkantede regler.

For når du trykker på søvnzonerne på dit barns krop, hjælper du barnet til at glide ind i søvnen med meditationen. Og omvendt, når du nusser og trykker med den kærlige energi, du får af meditationen, virker dine tryk og nusning bedre, mener de. 

Her er deres bedste råd til at gøre putningen til den bedste tid på dagen:

10 trin til et kærligt putteritual

  1.  Sæt farten ned i timerne inden puttetid og sluk gerne for alle skærme.
  2. Start med et dejligt bad og begynd derefter at nusse forskellige punkter på dit barn. Prøv f.eks. at nusse langs negleroden af storetå og tommeltot (i zoneterapiens verden kaldes det “søvn-centeret’ og giver nemmere og bedre søvn). Her er 4 punkter, der er gavnlige for dit barn søvn
  3. Lad dit barn tale ud, hvis det har brug for at snakke inden sengetid. Efter en dag i børnehave eller skole kan der nemt være sket nogle ting, som har virket voldsomme eller grænseoverskridende i dit barns øjne. At snakke kan være en måde at bearbejde store indtryk og få dem ud af systemet, også selvom snakken handler om noget andet.
  4. Giv dit barn massage. Imens dit barn snakker, kan du give lette, blide, masserende tryk på hele kroppen, hvis dit barn kan lide det. Når du rører ved barnets krop, giver det ro, og du støtter dit barn til bedre at mærke sine grænser og behov.
  5. Læg jer sammen i barnets seng, og træk vejret dybt. Forestil dig, at du kan følge med vejrtrækningen helt ned i maven. Læg en hånd nederst på maven, og når den hæver og sænker sig, ved du, at vejrtrækningen er, som den skal være.
  6. Nus dit barn i panden og oven på hovedet – det er nogle dejlige og beroligende punkter. Du kan finde flere beroligende zoner og punkter i ”Tryk & glad”-bøgerne.
  7. Fortæl en meditation. Nu kan du begynde at fortælle en dejlig meditation. Måske kan du fortælle om en lille sommerfugl på tur eller om et andet dyr i skoven. Bed barnet lukke sine øjne og mærke roen sænke sig. Find inspiration til, hvordan du fortæller en meditation her
  8. Mærk også efter din egen energi, ro og kærlighed, og skru op for nærværet. Bliv ved, også selvom dit barn falder i søvn. Og bevar roen og den kærlige energi, hvis dit barn ikke har lyst til at sove, roterer, eller stiller spørgsmål. Med din ro og tålmodighed skal I nok sammen få vendt energien.
  9. Husk på at når dit barn er ked af det, vred, har svært ved at finde ro, ikke gider sove, så er det ikke for at genere dig som forældre (selvom det kan føles sådan). Prøv hele tiden at lægge mærke til, hvad der ligger bag. Måske har en ven i børnehaven sagt noget, som har gjort dit barn ked af det, og nu reagerer dit barn på det. Vi ved ikke altid, hvad vores børn reagerer på, men hvis de har behov for at reagere, er der altid en grund.
  10.  Se puttetiden som kvalitetstid med dit barn. Hvis vi har fokus på, at vi skal nå ind i stuen og se TV eller svare på e-mails, kan det være svært at bevare roen og den kærlige energi. Puttetiden er en god mulighed for at være sammen med dit barn, hvor du er 100% nærværende og ikke bliver forstyrret af sms’er, facebook eller andre ting i den dur.

Anbefalet til dig