Få stilen: Jul i naturlook

Foto: Morten Holtum

Få stilen: Jul i naturlook

Få stilen: Jul i naturlook

JUL: Brændeknuder og bloklys med indbygget hyggefaktor, en kalender af kuverter og pynt af kogler fra skoven – du kan nemt og hurtigt pynte op til jul i en rå og naturlig stil med disse 8 ideer.

Fyld et fad
Har du et gammelt træfad, så fyld kogler i det sammen med årets små julegaver. Vi pakkede gaverne ind i bl.a. sort papir og asiatiske aviser. Koglerne fandt vi i skoven, men har du ikke tid til at tage ud i naturen, kan du købe kogler hos blomsterhandleren. Det gamle fad er fra Vivre.

► SE OGSÅ: Opskrift på julemad: Sådan laver du den perfekte juleand

Lav din egen lysekrone
Hæng en vejrbidt gren fra haven eller skoven op med lædersnor, og hæng papirposer til fyrfadslys på den med ståltråd. Så har du julens rustikke lysekrone!

Hæng julekortene op
Klæb julekort fra i år og sidste år op på væggen sammen med julebilleder klippet ud af magasiner – en nem og hurtig måde at pynte op til jul på! Her har vi placeret kortene, så de danner et hjerte. De sprøde kræmmerhuse i papir er håndlavet af papirkunstneren Violise Lunn. Her hænger de på fine lærkegrene i en gammel kinesisk krukke fra Rosmosegaard Antik. Stolen ved siden af er ligeledes fra Rosmosegaard Antik.

Rustik opdækning til risengrøden
Så er der dækket op til risengrød med mere på det gamle langbord med antikke glas, rustikt sort lertøj og kogler. Over bordet hænger grenen med de hyggelige poser i papir til fyrfadslys. Bord, bænk og taburetter er fra Rosmosegaard Antik. Glassene er fra Wiingaard Boheme Interieur, lertøjet er fra Vivre, og skindet på bænken er fra I Rosens Navn.

Skønne skeer
De smukke lange skeer – lige til at spise risengrød med – er fra Hornvarefabrikken.dk. Julegaverne er i år pakket ind i sort papir med bast og sejlgarn.
Fine flasker
Find gamle flasker frem, og lim julebilleder fra magasiner på dem med limstift. Så har du de fineste vaser til fyrregrene og stager til stearinlys for ingen penge! Har du ingen gamle flasker, kan du gøre som os og bruge flasker med patentprop fra den lokale isenkræmmer.

Rustikke stager
Her er brændeknuderne fra skuret inviteret indenfor og savet til i forskellige højder, så de kan være stager for hvert sit bloklys. Brug evt. tableauet som adventskrans, hvis du ikke har den hjemme endnu. Vi bandt lædersnore om bloklysene forneden og pyntede omkring dem med små fine kogler. På væggen hænger en håndfuld gamle rammer i en snor af læder – enkelt, men med stor effekt!

Sidste øjeblik-kalenderen
Vil du glæde den, du har kær, med en pakkejulekalender? Men har du hverken fået købt de små kalendergaver eller indpakningspapir? Så lav i stedet en kalender som her af kuverter klæbet på væggen med små skrevne overraskelser i hver. Overraskelserne kan være alt fra et lille digt til biografbilletter og et ‘gavekort’ på opvasken i en uge – det er bare om at finde på! Vælg gerne kuverter i forskellige størrelser og farvetoner, og sæt dem op med hæftemasse – kan købes i boghandler og kontorartikelforretninger.

► SE OGSÅ: Rå og hyggelig loftstil
► SE OGSÅ: Nordisk stil: Jul i naturens blide farver

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning

610x200_woordy_knap2.jpeg