Flot lejlighed for få penge
SPONSORERET indhold

Flot lejlighed for få penge

Emilie er god til at spare op og købe en lille bid design ad gangen.

Foto: Tia Borgsmidt
09. jun. 2015 | Bolig | BoligLiv

Emilie Canard Andersen er på SU og bruger de fleste af sine penge på husleje og bøger. Alligevel bor hun med godt design og er dygtig til at forvandle ældre, slidte møbler til flot nyt til sin lejlighed.

Emilie er 25 år, designstuderende og bor i en andelslejlighed på Amager med en månedlig ydelse, der passer til en studerendes budget. Synet af det lysegrønne køkken i den 59 kvadratmeter store lejlighed  var kærlighed ved første blik.

– Da jeg trådte ind i køkkenet, vidste jeg, at jeg bare MÅTTE bo her. Køkkenet er virkelig gennemført med mønster på gulvet og køkkenelementer malet i lysegrøn højglansmaling. Min eninde grinede, da hun så det, og sagde, ja, det kunne du lige så godt selv have indrettet, fortæller Emilie.

Hun sætter stor pris på, at lejligheden var lige til at flytte ind i, for som studerende havde Emilie ikke råd til en renovering. Emilie har også været heldig at arve nogle møbler, som f.eks. den blå Finn Juhl sofa, som er hendes kæreste eje. Men hun er også god til at spare op og har f.eks. købt Montana moduler et ad gangen over længere tid.

– Jeg sparer ofte op til de større ting og bruger generelt flere penge på indretning end på tøj, fordi jeg godt kan lide, at man har glæde af det i lang tid. Moden skifter så hurtigt, men jeg tror derimod aldrig, at jeg bliver træt af Montana, ler Emilie.

Hun er også god til at forvandle gamle eller grimme møbler til nyt og lækkert. Engang fandt hun to FDB stole i en container, og med en god portion knofedt og tålmodighed blev den afskallede maling slebet af, og to nye smukke stole kom til syne.

– Efter at have brugt timevis med sandpapir kunne jeg da godt ønske, at jeg havde råd til at købe nyt. Men der er altså også noget superfedt ved at forvandle et grimt møbel til sit eget.

Det er nok det sjoveste ved at indrette, siger Emilie.

Emilie foretrækker en helt enkel indretning med bare vægge. Den arvede Finn Juhl sofa er Emilies yndlingsmøbel. Hun husker, hvordan hun sad og læste historier i den med sin farmor, storesøster og fætter. Sofabordet fra dba.dk havde påmalede blomster, som Emilie malede over med gråt.

Emilie faldt pladask for køkkenet med det malede gulv. De tidligere ejere havde bevaret de originale skabe, men hævet bordhøjden og malet alt i samme skønne lysegrønne farve.

TIP
Mal et flot mønster på trægulvet. Husk at slibe godt og vælge en gulvmaling, der kan holde til lidt af hvert. Brug evt. en skabelon, så romberne får helt samme størrelse. Brug malertape, så kanterne bliver helt skarpe.

Emilie har lavet en lille spiseplads med et klapbord og to FDB stole, der fik en grundig nedslibning. Den gamle Politiken-plakat har Emilie arvet fra sin farfar, der samlede på plakater.

Emilie var ikke begejstret for at skulle have et stort klædeskab stående i soveværelset, så hun valgte i stedet at male Ikeas Ivar-moduler af fyrretræ grå. Hun købte dem ad flere omgange.

Emilie foretrækker få, men gode nipsting i stedet for en masse billige ting. Her en Lyngbyvase fra Hilfling Design og en lampe i marmor fra New Works.

Over det hjemmebyggede skrivebord i soveværelset hænger Emilies farfars gamle sættekasse med typografiklodser i, fra da han arbejdede som grafiker. Arne Jacobsen stolen i læder har Emilie lånt af sine forældre.

Over sengen hænger en tegning, som Emilies farfar engang tegnede. Den forestiller Emilies tante, der som barn kigger ind i en dyrehandel på Christianshavn. Maleriet har Emilie selv malet, og sengetøjet er fra Ikea.

Badeværelset er ikke meget større end et flytoilet, men pladsen er udnyttet optimalt, bl.a. med miniature håndvask.

Mørke ting forsvinder visuelt på gulvet, derfor har Emilie valgt en daybed af lyst træ.

Bordet i karnappen er fra Emilies barndomshjem. FDB stolene fandt hun i Den Blå Avis, og Eames stolene har hun sparet op til. Montana reolerne har hun købt en ad gangen. På den måde har hun fået råd til at bo med design.

I entreen hænger der smalle hylder til sko, så der er orden på gulvet. På hoveddøren hænger en opslagstavle, en smart løsning hvis der mangler vægplads.

Anbefalet til dig