Indretning
SPONSORERET indhold

Fremtidens parcelhus bygget af genbrug

Kig med indenfor i fremtidens parcelhus, et hus bygget af affald og genbrug, så det belaster miljøet mindst muligt.

Foto: Mikkel Adsbøl
15. mar. 2016 | Bolig | BoligLiv

BoligLivs stylist Hanne Vind fik lov til at indrette det, og resultatet er så langt fra at ligne skrald, som det kan komme.

Huset har både en stor terrasse af træ ved indgangen til multirummet og et modul beklædt med zinkplader, hvorfra der er adgang til køkkenet.

Huset har både en stor terrasse af træ ved indgangen til multirummet og et modul beklædt med zinkplader, hvorfra der er adgang til køkkenet.

I Nyborg ligger begyndelsen på det, der ligner en lille nybygget landsby med seks huse. Udadtil vil husene, måske ikke virke så iøjnefaldende. Men faktisk er de  tilsammen den første klynge huse i Danmark, hvor samtlige byggematerialer er genbrug og derfor har belastet miljøet mindst muligt. Upcycling kan man også kalde processen, hvor affaldsmaterialer eller ubrugelige produkter laves om til noget andet i en bedre kvalitet. Stylist Hanne Vind har fået lov at kigge indenfor i et af de CO2- venlige huse i minilandsbyen og give et bud på en indretning, der matcher fremtidens hus af skrald. Det er der kommet en let og luftig boligstil ud af. En økonomisk og sparsom stil, der er ærlig og ligefrem. De fleste af væggene er beklædt med spånplader, og det giver en anderledes baggrund til indretningen, end de fleste af os er vant til, selvom her også er mange hvide flader.

Hanne har valgt få eksklusive, klassiske møbler, der gerne skulle kunne holde en menneskealder, for det passer til ideen bag huset – og det passer også til rummene med lidt, men godt. Og så har hun sat mere uhøjtidelige møbler skabt af genbrugsmaterialer til. Huset er bygget op omkring et centralt rum, som får lys både gennem vinduesbånd foroven og gennem store glaspartier med indbyggede glasdøre. Rundt om det centrale rum fordeler værelser, køkken og bad sig. Alt, undtaget køkken og bad, er mobilt, så man kan nemt lave om og flytte rundt. Og Hanne har helt i tråd med det skabt en nomadisk og nærmest flygtig indretning.

Glasdøre åbner op til haven og giver nærhed til omgivelserne. Glasdøre åbner op til haven og giver nærhed til omgivelserne. Lampen fra Graypants er af bølgepap. Foldestolene af Wegner med fletsæder af rattan er et relevant eksempel på, når simple naturmaterialer bruges til smukke og brugbare møbler. Billedet er fra Galleri Stokkebro.

I soveværelset står en briks lavet af genbrugstræ. DI soveværelset står en briks lavet af genbrugstræ. Den er redt med økologisk linned og puder fra Stilleben. Den grafiske kunst er fra Galleri Stokkebro, mens skindet er fra The Organic Sheep. Til højre anes en turkis variant af Wegners stol pp58, der produceres af PP Møbler.

Usminkede genstande spiller sammen med de rå materialer, huset er bygget af. Usminkede genstande spiller sammen med de rå materialer, huset er bygget af. Bænken af genbrugstræ er fra Quote by Birkholm, mens den turkis pude er fra Hay.

Røde stole fra PP Møbler giver en flo kontrast til de grove spånplader. Røde stole fra PP Møbler giver en flo kontrast til de grove spånplader. Spisebordet består af planker på et par gamle benbukke fra et værk-sted. Bordpladen er bundet sammen med snor og designet af Søren Hansen. Skål fra Normann Copenhagen. Kunst fra Galleri Stokkebro.

Skillevæggen mellem soveværelset og det centrale rum består af hvidmalede lister betrukket med genbrugsstof.Skillevæggen mellem soveværelset og det centrale rum består af hvidmalede lister betrukket med genbrugsstof. Den fungerer derfor også fint som opslagstavle. Billedet med prikker er fra Galleri Stokkebro.Genbrugte mursten danner en smuk baggrund for de indbyggede skabe af spånplader. Genbrugte mursten danner en smuk baggrund for de indbyggede skabe af spånplader. Taburetten af genbrugstræ er fra Niels Brandt.

Selv de fine tekstiler er genbrug.Selv de fine tekstiler er genbrug. Tæppet er syet af gamle sarier. Både det og puden er fra Quote by Birkholm.

Husets køkken, spise- og opholdsareal har ekstra loftshøjde.

Husets køkken, spise- og opholdsareal har ekstra loftshøjde. Sofabordet er et loppefund. Den sorte taburet er af genbrugstræ og designet af Niels Brandt. I køkkenet til højre hænger en københavnerlampe, en istandsat gadelampe. Fås hos københavnerlampen.dk

Anbefalet til dig