Maria Elisabeth Pedersen bolig instagram

Foto: Maria Elisabeth Pedersen Kom indenfor hos Maria Elisabeth Pedersen på Frederiksberg.

Ugens instagram-bolig

Maria Elisabeth Pedersens bedste tip: Derfor skal du male dine vægge på denne måde

Maria Elisabeth Pedersen og hendes mand totalrenoverede et gammelt rækkehus på Frederiksberg. Da hun delte billeder af transformationen Instagram, fik hendes profil tusindvis af følgere. Mød her kvinden bag @HusetpåFrederiksberg.

De istandsatte først en lejlighed sammen, og da de siden overtog et rækkehus fra 1928, måtte de på med håndværkertøjet igen.

På Frederiksberg finder man det arkitekttegnet hus, som i dag danner rammen for Maria Elisabeth Pedersens populære Instagramprofil. Her bor hun med sin mand og deres tre små børn, og det er herfra hun tager billeder af hverdagsglimt og sin smukke boligindretning til sine over 20.000 følgere.

Maria Elisabeth Pedersen er til daglig advokat, men det var de store renoveringsprojekter, der fik hendes interesse vækket for boligindretning, og som fik hende i gang med at dele ud af sin nyvundne passion på det sociale medie.

Da familien for to år siden valgt at vælte en bestemt væg i huset, traf de deres bedste boligbeslutning, mener hun i dag – ligesom en specialbygget vægreol vækker stor jubel blandt hendes følgere.

Hendes indretningsstil er tidløs og med langtidsholdbare, klassiske møbler, som kombineres med interiør og stilleben, der oftere skiftes ud. Og så er Maria Elisabeth Pedersen tilhænger af, at man maler én eller flere af væggene i hjemmet i forskellige farver. Forstå her hvorfor.

Mød kvinden bag profilen @husetpaafrederiksberg – og lad dig inspirere:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Maria og er 35 år. Jeg bor på Frederiksberg i et rækkehus fra 1928 tegnet af arkitekt Thorkild Henningsen sammen med min kæreste og tre børn. Jeg arbejder til daglig som advokat.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Den er kommet mere og mere med årene – og nok især efter, at vi for nogle år siden først satte vores daværende lejlighed i stand, og her efterfølgende det hus, som vi bor i nu. Der er nok heller ingen tvivl om, at særligt Instagram har været medvirkende til min store interesse for boligindretning, da det nærmest flyder over med billeder af lækre hjem og fund derinde.

I gæsteværelset er stolen fra Wegner, lamper fra Louis Poulsen og Jysk, bord fra Søstrene Grene og vaske fra Kodanska.
I gæsteværelset er stolen fra Wegner, gulvlamper fra Louis Poulsen, bordlampe fra Jysk, bord fra Søstrene Grene og vase fra Kodanska.

Beskriv din stil?

Mit hjem er nok en god blanding af dansk design, vintagefund og tidens tendenser. Vi forsøger så vidt muligt at holde vores valg af møbler - samt køkken og badeværelse - relativt klassisk og tidløst, så vi går efter at træffe nogle langtidsholdbare løsninger på den front. Samtidig køber vi interiør og andet stilleben, der følger med tidens tendenser, så vi samtidig kan skifte lidt løbende ud – også uden der nødvendigvis skal et for stort greb i lommen til.

Den smukke sengegavl er fra Coop_Living&more, sengetøj fra Hay og plakat fra aboutcuts.
Den smukke sengegavl er fra Coop_Living&more, sengetøj fra Hay og papirklip fra aboutcuts.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg finder helt klart mest inspiration i diverse boligmagasiner, interiørbutikker og på Instagram, samt Pinterest. Og så bliver jeg meget inspireret både af folk, der er modige, hvad angår farver og indretningen af deres hjem, ligesom jeg bliver inspireret af dem, der er dygtige til at skabe den helt rette stemning og hygge med få ting og møbler.

Over spisebordet fra Hay hænge lampen som er fra Herman Miller. Vasen er fra Eightmood og det fine keramik er fra Sakura Copenhagen.
Over spisebordet fra Hay hænge lampen, som er fra Herman Miller. Vasen er fra Eightmood, og det fine keramik er fra Sakura Copenhagen.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Åh, det var et svært spørgsmål. Men måske vores svampeformede vintage Murano-lampe eller vores ugle-keramikkande af Pylle Søndergaard, som vi bruger som vase. Af andre ting kan nævnes vores store lysskilt fra Leben Cph, hvor der står ”Oui”. Jeg er ikke sikker på, jeg nogensinde har vist det på Instagram faktisk?

Murano_lampe.jpg
Maria måtte sælge to andre lamper før denne Murano-lampe fra Millefiori Interiør kunne flytte ind.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Det er et silketryk af Helene Blanche, som jeg gav min kæreste i fødselsdagsgave.

Silketryk fra Helene Blanche, kommode fra IKEA og dørmåtte fra Sakura Copenhagen.
Silketryk fra Helene Blanche, kommode fra IKEA og dørmåtte fra Sakura Copenhagen.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det må være vores marmorbord fra OXDENMARQ, som står i vores stue. Til trods for det ikke er det mest praktiske bord med tre små børn, er vi stadig rigtig glade for det.

Marmorbord fra OXDENMARQ er et af de møbler, der har overlevet længst i Marias hjem.
Marmorbord fra OXDENMARQ er et af de møbler, der har overlevet længst i Marias hjem.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Det gør billeder af vores sofahjørne i stuen, hvor man også kan se vores indbyggede reol, som vi fik en snedker til at lave, da vi renoverede vores hus.

Den indbyggede reol i stuen er lavet af en snedker.
Den indbyggede reol i stuen er lavet af en snedker.

Dit yndlingsrum i boligen?

Det må helt klart være vores store fællesareal i stueetagen, hvor køkken, stue og spisestue er integreret i ét med direkte udgang til have på begge sider af huset.

Da vi renoverede huset for knap to år siden, fik vi væltet muren mellem det eksisterende køkken og spisestuen, hvilket siden har vist sig at være en af de bedste beslutninger. Vi opholder os næsten altid i stueetagen.

Marias køkken er fra Silleben Architects og væglamper fra DCW éditions.
Marias køkken er fra Silleben Architects og væglamper fra DCW éditions.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Vi har altid gang i en masse ting og projekter herhjemme, men med en nyfødt og lockdown på grund af corona, er der desværre for få timer i døgnet lige pt. Når det er sagt, har vi dog allerede planer om, at vi i løbet af vinteren skal have radiatorskjulere op i stueetagen, ligesom vi skal have bygget en bænk i samme stil som køkkenet ude i vores entré.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Jeg tror aldrig, vi kommer til at være nogen af dem, der alene har sorte og hvide farver i deres hjem.

Det sart lyserøde sengetøj i soveværelset er fra Aiayu.
Det sarte lyserøde sengetøj i Marias soveværelset er fra Aiayu.

Mine favorit-Instagrammere?

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Alt behøver ikke være design eller dyrt for at passe ind. Man kan lige så godt blive glad for noget, man har fundet brugt på loppemarkeder, auktion, i genbrugsbutikker eller lignende. Nogle af mine yndlingsting herhjemme er vintagefund. En af de ting, som vi er gladest for herhjemme lige nu vores vitrineskab, som vi selv har bygget ud af et gammelt forsatsvindue
  2. At tilføre nogle blomster og/eller planter til et rum, kan virkelig gøre noget fint ved rummet, uden at det kræver det store arbejde eller koster det store
  3. Mal én eller flere af væggene i hjemmet i forskellige farver. Det er med til at skabe ”rum i rummet”, ligesom det er med til at reflektere lyset og skabe de retter stemninger.
Det smukke og minimalistiske badekar er fra Bad & Stil og plakaten er fra Flavocph.
Det smukke og minimalistiske badekar er fra Bad & Stil og plakaten er fra Flavocph.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Vi har tre små børn, så vi har babyting og legetøj i en helt masse farvestrålende farver overalt herhjemme. Det er meget vigtigt for os, at de også føler, de kan lege og være i huset, uden det hele bliver alt for pænt. Så selvom det isoleret set kan være lidt grimt at kigge på, så elsker jeg det alligevel.

Af andre ting kan nævnes vores spinningcykel, som vi har stående oppe på 2. sal. Den er virkelig heller ikke særlig pæn at se på, men da vi begge bruger den flere gange om ugen, ville jeg alligevel ikke undvære den – særligt ikke i disse coronatider, hvor det ikke er muligt at gå i fitnesscentret

Amaturerne fra Vola er oprindelig messing, men er allerede patineret meget.
Messing amaturerne fra Vola er allerede patineret meget.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Det er svært kun at nævne én enkelt, da jeg synes, der er flere ting, vi holder rigtig meget af. Bl.a. er jeg rigtig glad for vores keramikkande fra Pylle Søndergaard, som vi gav min kæreste i fars dags gave. Jeg er også rigtig glad for vores lysegule, italienske Murano-lampe, der er formet som en svamp. Jeg brugte flere år på at lede efter den, før jeg endelig var så heldig at finde den. Højt på listen er også vores Louis Poulsen PH-jubilæumslampe i rav-farvet glas.

Stolen Little Petra er fra &tradition.
I hjørnet af stuen står stolen Little Petra fra &tradition.

Følg Maria Elisabeth Pedersen på Instagram her: 

Se, hvad vi ellers skriver om: Ugens instagram-bolig, Boligindretning, Instagram og Sociale medier

610x200_woordy_knap2.jpeg