Lav et sejt drengeværelse
SPONSORERET indhold

Lav et sejt drengeværelse

Et værelse på bare 10 kvadratmeter er ikke meget plads for en stor dreng at boltre sig på, så det gælder om at udnytte hver en centimeter, når der skal være både seng, arbejdsbord og hyggekrog. Derfor giver det god mening at udnytte rummets højde – på en supersej city-måde. Se hvordan her!

Foto: Magnus Klitten
13. mar. 2015 | Bolig | BoligLiv

 

 
LILLE MOBILT ARBEJDSBORD 
I den ene ende af værelset er der blevet plads til et smalt arbejdsbord. Det er lavet af en mdf-plade, som er skåret til i mål hos den lokale tømrer. Efter at være blevet malet, er der skruet ben med hjul på. Så er det nemt at flytte bordet, hvis der er brug for det. Benene er fra Ikea.

Skab og måtter er fra Ikea, Bloomingville og House Doctor fører lignende metalkasser. Den flotte mobile med fly og jordklode er fra Børneværelse med Udsigt. Lampen på bordet er fra Waterquest. Stolen er i privat eje, men oprindeligt fra House Doctor – Nordal fører lignende.

 


HØJ SENG MED HYGGEKROG
I det lille værelse skal Anders- Emil både kunne lave lektier, hygge sig og sove. For at give plads er sengen derfor løftet op i halvanden meters højde, og der er indrettet en hyggekrog under sengen. Det er her, Anders-Emil hænger ud i sækkestolen, når der skal slappes af foran tv’et eller med en god bog.

Uglepuden er fra By Nord. Billardkugle-puden er fra Børneværelse med Udsigt. Sack It og Fat Boy laver lignende sækkestol. Sengelampen er fra Ikea. Puderne i sengen er i privateje.

Du skal bruge: kraftige skruer, 1 stang fra et garderobesystem (f.eks. hos Ikea), 1 mdf-plade, 12 mm tyk i målene 124 x 210 cm, og lægter på 5,5 x 4 cm i følgende længder: 4 stk. på 116 cm og 2 stk. på 210 cm. Desuden et bræt med afrundede kanter til sengekant: 210 cm langt og 4 x 12 cm i bredde og tykkelse.

Sådan gør du: Skru først lægterne sammen til sengens ‘skelet’ efter tegningen. Skru lægterne/skelettet fast i væggene. Bor 6-7 huller i mdf-pladen med et kop-bor for ventilationens skyld, og læg pladen på skelettet. Skru det fast. Skru brættet til sengekant fast til sidst. Monter garderobestangen lodret ved siden af sengen i gulv og loft. Og evt. rebstige fra f.eks. Trævarefabrikernes Udsalg.

IDE
Ved den ene ende af sengen, et stykke fra kanten, er der skruet en ‘brandmandsstang’ fast mellem gulv og loft. Så er det nemt at komme hurtigt ned fra sengen.

IDE
Den orange bogreol på gulvet er lavet af paprør i forskellige størrelser. Mal dem, lad dem tørre og spænd et bredt nylonspændebånd om dem. Paprørene er fra Greif. Nylonspændebånd fra Silvan.


FODSPOR
Fodsporene på gulvet er klippet i selvklæbende folie, d-c-fix, ligesom skyskraberne. Overfør tegningen fra Læserservice til bagsiden af folien med blyant, og klip ud. Fjern papiret, og klæb fodsporet på gulvet.

 
SEJE SKYSKRABERE
På væggene omkring sengen tårner nattens skyskrabere sig op. Her kan Anders-Emil nemt drømme sig væk til det seje storbyliv. Skyskraberne er lige til at klippe ud af selvklæbende folie – og det er meget nemmere, end det ser ud!


Du skal bruge: selvklæbende folie, d-c-fix – fås hos farvehandleren – blyant, saks og en hobbykniv.


Sådan gør du: Tegn skyskrabere op på bagsiden af folien, brug evt. vores skitser fra Læserservice. Der er kvadratinddeling på bagsiden, som gør det nemt at tegne og klippe efter. Skær først vinduerne ud med en hobbykniv, og klip så husene ud. Klip de lange tynde antennemaster ud for sig. Klæb husene op omkring sengen, og klæb antennemasterne på til sidst.

 
CITY LIGHTS
Diskokuglen har en lille batteridrevet motor, og når man tænder den og samtidig sætter sengelampe- spot på den, opstår den sejeste effekt på loft og vægge. Diskokugler fås i legetøjsbutikker.

 


STREET BASKET
Basketballkurven er med til at understrege street/city-stilen – og hænger perfekt til, at man kan sidde i sengen og afprøve boldøjet! Basketballkurve fås i sportsbutikker og legetøjsbutikker, f.eks. Toys’R’Us.

 

 

► SE OGSÅ: Sæt ord på indretningen - byg en boghylde

 

► SE OGSÅ: Lav en sjov og farverig lampe af sugerør