Pernille Nygaard Nielsen sommerhus husetpaaodden
SPONSORERET indhold

"Sommerhuset giver os ro og skaber gode minder for vores børn"

Et miks af lyst skandinavisk look med et twist af farver og masser af loppefund og arvestykker karakteriserer Pernilles og hendes families lille sommerhus ved Odden. Kom med indenfor og få masser af inspiration til indretning og tip til området omkring Sjællands Odde.

Af: Pernille Lewinsky Kofoed Foto: Privat
17. jun. 2022 | Bolig | ALT.dk

Oprindeligt var Pernille ikke rigtigt tændt på tanken om et sommerhus – det var mest hendes kærestes ønske, men da deres venner købte hus i sommerlandet, blev hun alligevel fristet. I dag bruger familien, som til daglig bor i Vanløse, sommerhuset året rundt.

Huset, der ligger fem minutter fra stranden, er indrettet med et miks af lyst skandinavisk look med et twist af farver, så det hele ikke bliver for ferskt. De fleste af møblerne og øvrige ting i sommerhuset er enten købt brugt eller noget, som Pernille selv har klunset sig til eller arvet. Det er med til at give et mere personlig præg og skabe en hyggelig stemning.

Kom med indenfor i denne uges sommerbolig, @husetpaaodden.

Kan du fortælle os lidt om, hvem I er?

Jeg hedder Pernille Nygaard Nielsen, er 39 år og arbejder som projektleder på et reklamebureau i København. Til daglig bor jeg sammen med min kæreste Jakob og vores to piger i en villalejlighed i Vanløse lige ved Damhussøen.

Sommerhus.jpg
Pernille og Jakobs sommerhus ligger kun 5 minutter fra stranden via en lille sti.

Hvornår købte I sommerhuset?

Vi købte sommerhuset for to år siden, midt under det første Corona lockdown. Nogen vil nok mene, vi havde fået corona-kuller, men vi havde været på udkig i lang tid. Vi faldt for, at der var meget plads i huset, og at der var mulighed for, at vi kunne sætte vores eget præg uden dog at skulle starte helt forfra. Og så faldt vi også for beliggenheden. Huset ligger kun 5 minutter fra stranden via en lille sti.

Entre.jpg
Knager er både stemningsskabende og praktiske. Her kan hænge alt fra overtøj og badekåber til skohorn og en fejebakke. Disse knager er fra H&M Home.

Hvorfor købte I et sommerhus?

I lang tid var det mest min kæreste, der ville have sommerhus. Jeg ville ikke have to steder at passe. Men så fik vores venner sommerhus, og det gik op for mig, at sommerhuslivet er noget helt andet end det at have hus. Her er en anden ro og et andet tempo – skuldrene sænker sig, og man er til stede på en anden måde, end derhjemme. Desuden er sommerhuset en mulighed for at komme ud af byen og for at få masser af frisk luft og ro og skabe gode minder for vores børn.

Sovevaerelse_1.jpg
Soveværelset er holdt i lyse sommehusfarver og med masser af blomsterprint.

Hvor ofte bruger I det?

Det varierer, men vi er her gerne et par gange om måneden. Vi bruger huset hele året rundt, og holder f.eks. nytår heroppe hvert år.

Platter.jpg
Alle Pernilles smukke tallerkner i blålige nuancer har hun hængt op som kunst på væggen.

Beskriv jeres stil

Stilen er et miks af lyst skandinavisk look med et twist af farver, så det hele ikke bliver for ferskt. Jeg elsker loppefund, og sælger selv genbrugsfund på instagram, så de fleste ting i sommerhuset er enten købt brugt eller noget, jeg har klunset mig til. Det er med til at give en mere personlig og hyggelig stemning.

Stilleben_1.jpg
Vasen, som også er et genbrugsfund, har Pernille købt hos @lovely.loppefund.

Hvad har I ændret?

Vi startede med at flytte alle de meget tunge fyrtræsmøbler ud, hive overskabe ned i køkkenet for at åbne op og generelt sørge for, at spisebordet fik en central plads i huset. Og så udvidede vi terrassen, så den er blevet en mere integreret del af haven. Det har virkelig hjulpet i forhold til at få huset og haven til at hænge bedre sammen og inkludere det bålsted, som vi også selv har lavet.

Stue_1.jpg
Den lette skillevæg i træ fungerer som adskillelse mellem køkken og stue.

Hvad er jeres yndlingsrum?

Det må være køkkenalrummet, der nu er husets hjerte. Det er her vi samler familie og gode venner til middage, og hvor ungerne sidder og tegner og hygger.

Koekken_alrum.jpg
Køkkenalrummet er sommerhusets hjerte. Lamperne over spisebordet har parret fundet på genbrugspladsen.

Hvordan adskiller indretningen sig fra indretningen af jeres hjem?

I vores sommerhus er der lidt flere skæve indslag og nips, end der er derhjemme. Her er fx forskellige stole i forskellige farver omkring spisebordet, en stensamling fra stranden på væggen og sjove loppefund i det lyserøde vitrineskab. Her prøver jeg helt klart lidt mere af i forhold til blandt andet farver i forhold til derhjemme, hvor der er lidt mere klassisk.

Vitrineskab.jpg
Det lyserøde vitrineskab er et loppefund og er malet med farven Rose Heart fra Dyrup.

Hvad er jeres bedste investering?

Det må være vores terrasse, som vi nyder hver gang, vi er i huset.

Terrasse_1.jpg
Terrassen er parrets bedste investering.

Hvilke tre ting betyder mest?

  1. Vores spisebord som samler venner og familie
  2. Jakobs morfars maleri, der hænger som et dejligt minde om ham
  3. En gammel klapstol med fransk flet, som også har stået i mit barndomshjem
Oldefar Leos fine maleri hænger i huset, som et kærligt minde.
Oldefar Leos fine maleri hænger i huset, som et kærligt minde.

Er der et særligt køb I drømmer om til sommerboligen?

Nye trægulve, som skal males grå, så vi får et mere sammenhængende hus.

Når jeg træder ind i mit sommerhus, så …

...sænker jeg skuldrene og trækker vejret lidt længere ned i maven.

Stol.jpg
Væggen i stuen er vandskuret, og de farvede glasbyggesten er en smuk detalje. Lænestol fra Ellos.

Mine 3 bedste tips til området:

  1. Havnebyens kaffebar og Kiosken på Odden, som ligger lige ved siden af hinanden. De serverer god kaffe og kage i kaffebaren, og Kiosken på Odden har lækre delikatesser og vine.
  2. Tir Bakery, som har åbnet sit bageri i en nedlagt landejendom med lækkert surdejsbrød, kanelsnurrer og små tærter med årstidens bær. Helt klart køen værd.
  3. Vig Tuske og kræmmermarked, hvor du finder alt fra blomster, krukker, sjove nips og møbler. De har åbent hver lørdag frem til efterårsferien og fra midten af juni - også om onsdagen.

Følg Pernille og Jakob her: