Citron i mikrobølgeovn

Foto: Getty Images Citron kan bruges til at rengøre din ovn med.

5 effektive rengøringsmidler fra køleskabet

Dit skab bugner sikker af smarte rengøringsmidler, men vidste du, at du faktisk kan finde både effektive og mere miljøvenlige alternativer i dit køleskab?

Se her, hvilke fødevarer du kan bruge i din rengøring derhjemme.

Cola

Der findes mange alternativer til kemikalieholdige rengøringsmidler. Et af dem er den syreholdige drik cola, som er lidt af et multiprodukt. Syren kan bruges til alt fra wc-rens, dræbersnegle, malerpletter, afkalkning af elkedel og som rustfjerner.

Citron

Citroner er, ligesom cola, rige på syre og et vidundermiddel af rang. Den lille gule frugt fjerner rust, kalk og renser effektivt både ovn, mikrobølgeovn og giver en renere opvask. Prøv f.eks. at stille et fad med citronsaft ind i en 50 grader varm ovn. Lad citronsaften virke et par timer, så er rester og fedt lige til at fjerne med en klud. En halv citron i bestikskuffen i opvaskemaskinen gør underværker for både bestik, tallerkener og glas.

LÆS OGSÅ: Sådan gør du rent med citroner

Løg

Løg fjerner effektivt gamle brændte madrester på en grillrist. Skær løget i to, stik en gaffel i den ene halvdel, og gnub risten med det skarpe løg.

Vidste du...

...at 4 ud af 10 danskerne vægter miljørigtige rengøringsmidler før fornuftig pris.

Ketchup

Ketchup er fantastisk til at rengøre kobber. Så har du en gammel, træt kobberstage eller -gryde stående, så giv den nyt liv ved at smøre den ind i ketchup. Lad virke i 30 minutter, og tør af. Så bliver den glansfuld igen.

LÆS OGSÅ: 6 ting, du helt sikkert glemmer at rengøre

Agurk

Agurkeskal kan bruges til at fjerne farveblyant fra væggen. Hvis nu børn eller børnebørnene har lavet ballade.

Kilder: Liv.dk, Idenyt.dk mfl.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rengøring og Hygiejne