Sara Falby og Mads Iversen sommerhus kulhusehytten
SPONSORERET indhold

Hyggeligt 60’er sommerhus med et twist af badehotel

Omgivet af den skønneste natur og tæt på stranden ligger denne uges sommerbolig. Indretningen i sommerhuset er nordisk med fokus på hygge, easy-living - og et twist af badehotel. Kom med indenfor når vi besøger @kulhusehytten.

Af: Pernille Lewinsky Kofoed Foto: Privat
29. jul. 2022 | Bolig | ALT.dk

”Når vi træder ind i sommerhuset, sænker der sig en følelse af ro og harmoni. Som om man automatisk fralægger sig følelsen af stress. Simpelthen fordi huset og naturen emmer af ro og fred”, siger Sara Falby til ALT.dk.

Til hverdag bor Sara og hendes mand i en lejlighed på Frederiksberg, men ønsket om at komme ud i naturen trak, og da de faldt over det lille charmerende træhus i autentisk 60’er stil i Kulhuse nær skov og strand, var de helt solgt.

For at fremhæve den fantastiske nordsjællandske natur, er huset holdt i lyse toner og havets blålige nuancer kombineret med møbler og tilbehør i naturens egne elementer som bambus, træ og jute.

Kom med i denne uges sommerbolig @kulhusehytten

Kan I fortælle os lidt om, hvem I er?

Jeg hedder Sara Falby og er 47 år, og min mand hedder Mads Iversen, 51. Sammen arbejder vi i familiefirmaet Falby Design, der designer boligtilbehør. Til hverdag bor vi i en lejlighed på Frederiksberg.

Hvornår købte I sommerhuset?

Det købte vi i september 2021. Vi forelskede os i beliggenheden midt i den mest fantastiske natur - nær skov og strand. Huset var charmerende i dets autentiske 60ér stil med et twist af badehotel. Vi vidste med det samme, da vi trådte ind, at det var dette hus, vi ville have. Og lykken var stor, da vi fik at vide, at vi havde fået det.

Have_2.jpg
Det lille plantebord har fået en fin plads foran stakittet.

Hvorfor købte I et sommerhus?

Vi havde længe savnet at kunne komme udenfor byen. Vi har ingen uderum i forbindelse med vores lejlighed, så vi havde virkelig en tiltagende længsel efter at kunne sidde udenfor og nyde solen og de lange sommeraftener på terrassen.

Terrasse_3.jpg
Yndlingsspottet på terrassen. Vattæppe fra Rema 1000

Hvor ofte bruger I det?

Hele tiden. Siden vi overtog huset, har vi nærmest været der hver anden uge. Da vi begge arbejder meget hjemmefra, har vi den frihed, at vi bare kan køre op i sommerhuset, hvor vi så etablerer en arbejdsstation.

Tallerkenraekke_1.jpg
Detaljer fra gæsteværelset. Den fine gamle tallerkenrække var i huset da de overtog det, og den er perfekt til magasiner, lidt lys og dimseri.

Beskriv jeres stil

Vores stil et lidt svær at sætte prædikat på, men vi er fan af den nordiske badehotel-stil krydret med et strejf af retro-nostalgi og finurlige fund. Det er vigtigt for os, at indretningen ikke ” larmer” alt for meget. Huset er omgivet af den mest fantastiske natur, og har vi ønsket at fremhæve ved at bruge lyse toner, særligt i havets blålige nuancer med enkelte ” farveklatter” som gul og rosa kombineret med møbler og tilbehør i naturens egne elementer – fx bambus, træ og jute.

Sovevaerelse_1.jpg
Det smukke gæsteværelse er holdt i rosa og grønlige nuancer kombineret med naturelementer som bambus, træ og jute.

Hvad har I ændret?

Vi har først og fremmest malet både vægge, gulve og lofter hvide – det skaber ro og en større rumfornemmelse. Vi har også malet det originale køkken i en støvet blå nuance. Køkkenet trængte til en overhaling – det var et miskmask af de originale køkkenlåger og tilføjelser fra Ikea. Vi var først lidt slukørede, da vi ikke rigtig kunne se, hvordan vi skulle få det til at virke harmonisk og sammenhængende, men efter malingen og nye greb synes vi faktisk, at køkkenet er blevet ganske hyggeligt. Maling KAN virkelig gøre underværker.

Koekken_1.jpg
Køkkenet har fået en lille 'ansigtsløftning' med lyseblå maling. Grebene er fra Villahus

Hvad er jeres yndlingsrum?

Det må være stuen. Det store åbne rum med udsigt ud over terrassen og den frodige have. Og her har vi også vores hyggehjørne, hvor Mads har lavet en hjemmebygget sofa/daybed. Den er designet af mine forældre og lavet af genbrugstraller og fyldt med lækre hynder og bløde puder. Superhyggelig og praktisk og så har vi tilmed en ekstra soveplads, hvis der skulle komme mange gæster.

Stue.jpg
Yndlingsrummet er stuen med denne sofa, som Mads har bygget af traller fra trælasten.

Hvordan adskiller indretningen sig fra indretningen af jeres hjem?

Indretningen i sommerhuset er helt klart mere nordisk sommerhusstil med fokus på hygge og easy living end den stil, vi har derhjemme i byen. Der er stilen mere præget af danske design-klassikere men stadig med fokus på retro-guld og personlige fund.

Stol_1.jpg
Kommoden stod som en let slidt fyrtræs-udgave i huset da de overtog det, så den var lige ved at ryge på genbrugspladsen, men faconen var fin og efter en gang lyseblå maling passer den perfekt ind i sommerhuset. Bambusstolen er fundet på et restmarked til en god pris. 

Hvad er jeres bedste investering?

Det må være vores hyggelige bambusmøbler, som står udenfor på den overdækkede terrasse.

Terrasse_1.jpg
Bambussofaen er fra Bilka og bord og stole er retro.

Hvilke tre ting betyder mest?

  1. Trallesofaen
  2. Det gule vitrineskab
  3. Vores sofabord, som stammer fra en gammel færge.
Vitrineskab_1.jpg
Det gule vitrineskab i køkkenet betyder meget for parret.

Er der et særligt køb, I drømmer om til sommerboligen?

Vi drømmer om et anneks.

Når vi træder ind i vores sommerhus, så …

…sænker der sig en følelse af ro og harmoni. Som om man automatisk fralægger sig følelsen af stress. Simpelthen fordi huset og naturen emmer af ro og fred.

Spisestue_1.jpg
Den fine lampe i flet over spisebordet er fra Ib Laursen.

Vores 3 bedste tips til området:

  1. Området byder på den skønneste natur og dejligste badestrand med lavt vand, som er oplagt til børnefamilier.
  2. Fra Kulhuse havn sejler den lille færge Columbus hele sommeren til Sølager, hvor man kan besøge blandt andet Lynæs Surf Center, Hundesteds hyggelige restauranter og streetfood og tage en tur rundt i Nordsjællands sommerbyer. Færgetiden er rigtig hyggelig og tager kun 8 minutter.
  3. Jægerspris, der er den nærmeste by. Foruden verdens bedste is-butik, så rummer byen også Jægerspris slot, som skulle være et besøg værd. Der findes også nogle hyggelige interiørbutikker og et par hyggelige cafeer.

Følg @kulhusehytten her: